Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

verslo ideja-mazo galingumo elektrines statyba

sanu
Rašyti privačią žinutę

49 žinutės
( +1 / -1 )

Kazkodel vejo spektrui 30MW galios elektrines atsiejo ~130 mln. Reiskia 250kW galia jiems kainavo apie 1.08 mln. Nejaugi statyti mazesne ir tik viena jegaine yra pigiau?

Ar visas islaidas ivertinai?:
jegaines kaina (su pristatymu i vieta ir sumontavimu)
zeme - pirkimas arba nuoma, jei pajury kur geras vejas l.brangu. (reikia zinot reikalinga plota)
projektas
leidimai (ar nereiks kartais vejo tyrimu, poveikio aplinkai tyrymo)
pajungimas i tinklus (priklauso nuo atstumo, reikia pasitikslint i kokius tinklus galima jungtis)

dar pastaba: veju spektras planuoja pagaminti 85mln kWh per metus, t.y. mano kad ju jegaines dirbs apie 32% pajegumu. Manau jie dare vejo tyrimus ir pasiskaiciavo realius rezultatus. Taigi musu jegaine tokiu apkrovimu pagamins 07 mln kWh per metus, kas pinigais butu 154 klt.

Koks butu sio projekto vykdytojo statusas? Manyciau UAB. reiskias reiks darbuotoju, taip pat ko gero reiks zmogaus ar imones su reikiamais el. "popierukais" irengimu prieziurai. T.y. bus eksploatacijos kastai. Nereikia uzmirsti kad ir gedimai yra tiketini.

Taigi, jau nekalbant kad investicija 400 klt neatrodo pakankama, atsipirkimas tikrai nebus ~2 metai.

O siaip ideja domina. Jei pasiruosus - issiaiskinus leidimu salygas, pajungimo tvarka ir galimas kainas, zinant planuojamos jegaines parametrus su is to isplaukianciom apsauginem teritorijom - galima susibegt. Prisideciau.

p.s. be pasiruosimo (tik su dabartinem ziniom matomom diskusijoj) manau neverta vaziuot i susitikima toliau savo miesto.
giedriusc
Rašyti privačią žinutę

170 žinutės
( +45 / -33 )

To Durklas: pažiūrėk atidžiau http://www.joliet-europe.com/wes%20wind%20turbines.htm

WES pro 250kw
Annual Output - 600,000 kWh*

Kas yra 68,5kw ir dar su žvaigždute, kuri aišku reikš, kad toks galingumas bus pasiekiamas prie tam tikro vidutinio vėjo stiprumo, kurio pas mus garantuotai nebus.
sanu
Rašyti privačią žinutę

49 žinutės
( +1 / -1 )

Teisinė bazė.
Vėjo elektrinių įrengimą Lietuvoje reglamentuoja šie pagrindiniai teisės aktai:
LR energetikos ir elektros įstatymų pagrindu vėjo elektrinių veiklą reglamentuoja du poįstatyminiai aktai:
- Elektros energijos, kuriai gaminti naudojami atsinaujinantys energijos ištekliai, gamybos ir pirkimo skatinimo tvarkos.
-Vėjo elektrinių prijungimo prie Lietuvos elektros energetikos sistemos technines taisykles.
-LR teritorijų planavimo įstatymas.
-LR statybos įstatymas.

kai kurios proceduros:
zemes paskirties keitimas
poveikio aplinkai vertinimas
sanitariniu zonu suformavimas
servitutu suformavimas
detaliojo plano rengimas

skatinimo tvarka:
- valstybė remia kiekvienos kWh gamybą po 0,135 Lt./kWh
- Valstybė įsipareigojo supirkti visą vėjo elektrinėse pagamintą elektros energiją po 0,22Lt./kWh iki 2020 metų.
- Iki 250kW galios elektrinės gali būti įrengiamos ne konkurso tvarka.
- Elektrinės prie veikiančių energetikos įmonių tinklų prijungiamos taikant gamintojams 40 procentų prijungimo mokesčio nuolaidą, kuri įskaitoma kaip viešuosius interesus atitinkančių paslaugų pirkimas ir ateinančiais metais kompensuojama elektrines prijungusiems operatoriams.
Durklas
Durklas
Rašyti privačią žinutę

67 žinutės
( +3 / -2 )

sanu,taip iseina,kad gal ir visai imanoma?ozingoff
sanu
Rašyti privačią žinutę

49 žinutės
( +1 / -1 )

Teoriskai imanoma, kazi kaip ten su visais musu biurokratais, bei visai nesuinteresuotu vst
KINGas
Rašyti privačią žinutę

65 žinutės

Citata is verslo ziniu 2009-09-12:

Kitai „žaliosios“ energetikos rūšiai – vėjo energetikai - pasiekti didesnių supirkimo kainų kol kas nepavyksta. „Jokių gerų naujienų neturime, nors būtinybę didinti supirkimo kainą pagrindėme rimtai“, - VŽ tvirtina Alvydas Naujėkas, UAB „Vėjų spektras“ ir Lietuvos vėjo elektrinių asociacijos vadovas.
Šiuo metu vėjo elektrinių pagaminta elektra superkama po 22 ct/kWh, tačiau sparčiau brangstant įrangai ir statyboms investicijos atsiperka tik po 12-16 metų, o tai privatiems investuotojams bei kreditus teikiantiems bankams nepatrauklu. Pasak p. Naujėko, vėjo elektros supirkimo kaina turėtų būti padidinta 4 ct, iki 26 ct/kWh, o norint vėjo elektrines statyti Vidurio Lietuvoje, kaina turėtų siekti 28-30 ct/kWh.

Tačiau vėjininkų argumentai valdininkų kol kas neįtikino. „Nemanome, kad dabar reikėtų didinti vėjo elektrinių elektros supirkimo kainą. Gal šį klausimą bus galima svarstyti ateityje, kai vyks nauji konkursai ir bus statomos naujos vėjo elektrinės“, - VŽ sako Algimantas Zaremba, Ūkio ministerijos Energetikos departamento direktorius.

Jo manymu, biokuro elektrinių elektros supirkimo kainą reikėjo didinti dėl brangstančios žaliavos, o „vėjas, skirtingai nei biokuras, nebrangsta“.
--------------------------------------
Risk assumption and spreading
meszka
Rašyti privačią žinutę

183 žinutės
( +48 / -53 )

Kuom čia būtų geriau už UAB Geotermą, kurią neseniai per žinias rodė. Lyg nelabai jai ten sekas pelną gauti. Ar ji elektros negamina?
Tai kad Geoterma buvo pastatyta pinigam plauti, o ne energija gamint
Ly
Ly
Rašyti privačią žinutę

125 žinutės
( +5 )

cia nesenai delfi rase kaip berods danu kompanija ismontavo visa vejo jegainiu parka, kuris per keleta metu taip ir nepradejo dirbti. priezastys - kazokia bobute nesutiko kad salia butu skleidziamas triuksmas.
sparnu skleidziamas triuksmas viena is problemu su kuria bus susiduriama.
antra - smarkiai isaugusi zemes kaina investicijos atsiperkamuma padidina nuo ~15 metu jau iki ~25 ar daugiau, taigi investicija tampa dar maziau patraukli
Labiausiai zmogus gailisi tu kvailysciu, kuriu nepadare, kai turejo galimybe
Durklas
Durklas
Rašyti privačią žinutę

67 žinutės
( +3 / -2 )

na kagi,teks ieskoti kitu verslu kur butu galima pelningai investuoti,o su energetika teks luktelt
Predator
Predator
Rašyti privačią žinutę

12 žinutės

del vejo jegainiu - siaip planas neblogas (atsipirkimas min 6 metai kad neisijaustumete... ,nebent pelningai parduoti visa versla anksciau), bet jei pradesit gilintis ne savivaldybese bus didziausia problema, o vst arba rst , ...jei nepaslaptis, kokia kompanija per 2 menesius gali pagaminti jegainias, nes vokieciai,danai ir olandai siulo laukti eileje 2-3 metus.
sanu
Rašyti privačią žinutę

49 žinutės
( +1 / -1 )

Danai pradejo stambu projekta su vejo jegainem, visus leidimus ir zeme susitvarke...
Net 7 hektarai Narvilų žemės pateko į dviejų jėgainių sanitarinę zoną.
Nu neatrodo kad viska susitvarke
O siaip statant 250kW maluneli sanitarine zona bus apie 130m spinduliu. Vadinasi reiks beveik 7ha kvadratinio savo sklypo, kad nereiktu su moterelem kariaut (t.y. sklypas neturi but siauresnis nei 260m).
Durklas
Durklas
Rašyti privačią žinutę

67 žinutės
( +3 / -2 )

predator,as ir nesakiau,kad gali pagaminti per 2 men,sakiau,kad gali pastatyti jau pagamintas jegaines per 2 men.,o kiek laiko gamins ar gal turi jau gatavu tai paskambink i joliet technology,pasakys.O siaip del vejo greicio Lietuvoje,tai juk matuotas meteo stotyse,ar ne?Oten aukstis vos keli metrai.As jau du men iskeliau i 35m auksti savo matuokle,tai greitis nuo greicio prie zemes-beveik 70% didesnis.Palaikysiu bent pusmeti,matysiu koks vidutinis.Skeptikai bjaurybes visa nuotaika sugadino,bet juk jei atsipirkimas butu 10-25metai,kaip cia kazkas sake,tai tu jegainiu nieks nestatytu ir i konkursus neliptu kaip bites prie medaus,plius dar ES puse kompensuoja.
artas71
artas71
Rašyti privačią žinutę

633 žinutės
( +149 / -44 )

sveiki,noreciau pristatyti savo verslo ideja ....
Kažkur gidėjau - panašiai kaip tūlo Mavrodžio MMM pristatymas taip prasidėjo ....
The hardest thing in the world to understand is the income tax. Albert Einstein
Durklas
Durklas
Rašyti privačią žinutę

67 žinutės
( +3 / -2 )

artas71,gera atminti turi
vytass
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

Vyrai atsargiai su veju. Nera taip viskas paprasta kaip jus isivaizduojat. Na bet jei jus manot, kad zinot geriau pirmyn.
Viena - pagal skaiciavimus 250 kW jegaine per metus duos apie 50kL. Pagal praktika matosi, kad si skaiciu bus sunku pasiekti. Islaidos ? Dideles. Vien uz betona pamatukui supylsit apie 100kL. Kur dar pati jegaine, aptarnavimas, leidimai, zeme ir t.t.
Net naudotos kaina vaiksto apie 80Eur uz 250 kW
Beje del tos motereles prie palangos - ne del jos jegaines nesisuko. Buvo kitu kliuciu (beje ir del statytoju kaltes). Spauda nevisada teisi. O jus uzkibot.
Nesu statytojas, bet teko placiai dirbti sioje srityje. Patirties prikaupiau. Pagrinde tecnineje dalyje.
gorlumas
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės
( +1 / -2 )

sveiki,
o kaip su mazo galingumo hidroelektrinem? manau, kad Lietuvos zemelej dar butu galima rast tvenkini su jau pastatyta ir nenaudojama uztvanka (nenaudojama elektros gamybai ). gal butu paprasciau nei su vejo ar kitu rusiu jegainem ?
arteju ...
Zveris
Rašyti privačią žinutę

83 žinutės
( +18 / -23 )

Tiesa sakant, vėjo jėgainės dabartinėje situacijoje yra labai perspektyvus dalykas, perspjaut jas cia gali tik hidro, tariant, kad bus ypatingai geros salygos su dideliu vandens debitu. O Lietuvoje to nėra.

Bet kaip ir viską, projektą galima padaryt gerai ir pakankamai nebrangiai, o galima ir labai brangiai. Orientaciniai kaštai 1MW perkant Vestas iš gamintojo yra apie 3mln. litų, planuojant parką dėl finansavimo niuansų manau esant tikslinga pirkt tik naujas iš gamintojo. 60m bokštas paprastai atseina tarp 80-90tūkst.lt, kai kurie pardavėjai įtraukia į kainą ir transportavimą jūra, pirkdami komplekta paprastai gaunate ir du konteinerius included, kur buna nacelle ir sparnai.

Perkant naudota mažo galingumo jėgainę iki 250KW realios kainos su bokštu yra tarp 250-400tūkst.lt. Jų problema yra senos technologijos ir didesnis avaringumas. Tariant, kad niekas neges, eksploatacija per metus atseis 15-25tūkst.lt, priklausomai nuo jėgainės tipo ir nuo to, ar samdysite prižiūrinčią įmonę, ar tvarkysitės patys. Pamatas tikrai nekainuoja tiek, kiek buvo minėta, reikalinga apie 12kv.m., čia jau kaip susiorganizuosit, šitas kainas manau žinot, NTshnikų čia visgi daugiausia:-). Lietuvos sąlygom, priklausomai nuo vietovės, galios panaudojimo koeficientas (workload) yra apie 23-27%, naujų viršys 30% (grubiai, imant 10m. 250KW: 0.5mlnKWh*0.22cnt=110.000lt, kadangi pirmą projektą darydami realiai parinksite ne pačią geriausią vietą ir kryptį, bus 70-80tūkst., atsiskaitoma kas mėnesį, pelno realiai lieka (tariant, kad visas projektas jūsų equity ir nier finansinių kaštų - 55-60tūkst.lt per metus, atsiperka pilnai per 6-7m.

Darant parką, pagrindinius finansinius kaštus sudaro naujų jėgainių pirkimas, kadangi po užsakymo (reikalauja apmokėt iškart), jėgainės tenka laukti 2-3 metus - tokia paklausos-pasiūlos disproporcija, manau, daugiau negu atsako į klausimą, ar apsimoka, kadangi stato išimtinai privačios įmonės. Todėl reikia būt ypatingai stipriam finansiškai, kad patemptumėt tokį projektą. Antra didžiulė problema - šimtas dėdžių, šimte kabinetų su šimtu popiergalių. Kas ir yra didžiausias problemas keliantis veiksnys, dažnam atmušantis bet kokį norą ką nors plėtot Tėvynėje. Noriu pastebėt, kad techniškai, disponuojant know - how, pagamint vėjo jėgainę nėra labai sudėtinga, brangus būtų tik generatorius, daugiau praktiškai viską galima užsakyt Lietuvoje pas tinkamą įrangą savo reikmėms naudojančius gamintojus - prarandate garantiją ir patikrintą technlogijų veikimą, sutaupote praktiškai tą patį ką organizuodamas namo statybas patys, užuot jį pirkę. Yra vienas bet - šimtas dėdžių, šimte kabinetų su šimtu popiergalių.

Žemė, žemė, žemė... Kas ieško, tas randa. Jei problema, galiu parūpint pusėtinų šiam klausimui sklypų po 5-7tūkst.lt/HA, gabalais po 4-18HA.

Jei kam nors bus smalsu, tolimesnė informacija yra mokama, todėl teks kreiptis privačiai.
Dievas davė užpakalį - duos ir kėdę...
pareigunaz
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

Durklas. Jei projekta nuspresi vykdyti (jei dar skeptikai nepribaige). tuomet as galeciau prisideti prie projekto nuo 200K iki 500K litu.n Net jei ir graza nuatoma 6 ar 7m.
Lauksiu pasiulymu,
Rokas FX
Rašyti privačią žinutę

74 žinutės

Turiu dar verslo ideja kur nera jokio vejo ir jokio geotermo, ir energija yra is atsinaujinancio satinio, galimas Bedini, arba magnetinis generavimas, jau namas veikkia be jokiu tiekeju, bet noriu paklausti jei toki daikta isplatinciau ar pastatyciau elektrine kiek dar gyvas vaiksciociau ir ar aplamai leistu tokia pastatyti?
rolka1
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės
( -7 )

Tai tu jau pradek dalinti info.Tada visu gal nespes isversti.Vercia ir usa uz geras idejas.Bet ka gali zinoti.Gal viskas bus ok.Gal gali daugiau pasakyti apie?

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital