Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Spekuliantų moralė, filosofijos

Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Matau, kad Spekuliantų sveikatos temoje (o ir kitose) dažnai išlenda klausimai ir diskusijos apie moralę, tikėjimą, įvairias mūsuose subrendusias ar prisiskaitytas filosofijas. Tai aišku atitinka Dvasios sveikatos sritį, bet tokia idėja yra ne iš karto priimtina, nes mes gyvename vakarų pasaulyje, kur visa mūsų veikla, yra atskirta nuo dvasinių dalykų.
Todėl siūlau spekuliantų valdybai leisti tokią temą, kuri padėtų spekuliantams išprusti ar pasidalinti mintimis šioje sferoje. Tuo būtų perkelta visa dvasinė, moralinė, filosofinė informacija nuo kitų specifiškai spekuliantinių temų, taip mpat būtų palengvintas tiek moderatoriaus, tiek spekuliantų kuriuos domina ši tema ir kurių nedomina ši tema gyvenimas
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Nataraj :

Spekuliavimas mano supratimu, tai tam tikras darbas. Koks tai darbas, pasakysi, tai azartnis žaidimas .
Spekuliantai dirba kaip ... vertintojai. Jie nustato rinkos kainas. Už teisingai teisingu laikotarpiu nustatytą kainą jie gauna algą - pelną, už neteisingai - baudą (nuostolį). Tad šis darbas yra nė kiek neprastesnis nei vadybininko ar žemdirbio ir jokiu būdu ne mažiau moralesnis. Įmonės, bankai, visa finansine sistema ir investavimu suinteresuoti žmonės naudojasi spekuliantų išburtomis kainomis...

Visi darbai yra nei geri, nei blogi... Viskas priklauso kokiu motyvu tu juos atlieki...
Jei ziuret i motyvus, tai galima pateisint bet kokia veikla. Tarkim vagis ar aferistas irgi isivaizduos kokiu svieto lygintoju (vagia is turtingesniu), arba kokiu visuomenes sanitaru ir daiktu vertintoju (juk prarades daikta dazniausiai ir supranti koks jis vertas tau buvo, ir kita kart labiau saugai) O jei dar dali "grobio" labdarai atiduoda, tai isvis liuks.

Ir man atrodo cia tik save apgaudineji, kai sakai kad spekuliavima supranti kaip vertinima. Spekuliuoji su tikslu, kad gautum pelna, o ne tam, kad ivertintum akcija. Jei rupetu tik vertinimas tai rasytum straipsnius apie tai kokia turetu but akcijos verte ir dirbtum akademijoj, o ne rinkose. Apsaugos firmos irgi salyginai naudojasi vagiu isradimais, o rizikos valdymas kiles is loseju tarpo...

Todel ir klausiu kaip joga ir rytu filosofija ziuri i losima (spekuliavima). Ir idomu kaip pats vertini tokius spekuliantus, kaip pvz. Sorosas, kuris viena ranka ima is neturtingu Azijos saliu, kur beje yra paskelbtas persona non grata, o kita ranka dalina dali pelno kaip labdara.


Rytų filosofijos svarbus šventraštis Bhagavad-Ghita sako apie tokius, kaip Sorosas:
Demonas galvoja: "Jau dabar esu labai turtingas, bet įgyvendinęs savo sumanymus pralobsiu dar labiau. Kiek mano sukaupta! Tačiau ateityje savo turtus dar labiau padidinsiu. ... Aš esu visa ko viešpats, aš - besimėgaujantis subjektas. Aš esu tobulas, galingas ir laimingas. Aš - turtingiausias žmogus, supamas kilmingų giminaičių. Nėra už mane galingesnio ir laimingesnio. Aš atnašausiu aukas, teiksiu labdarą ir taip patirsiu džiaugsmą". Šitaip neišmanymas suklaidina žmones.

Spekuliavimas skiriasi nuo azartinių žaidimų tuo, kad azartiniuose žaidimuose viskas priklauso nuo Dievo, o spekuliantas pats asmeniškai priima sprendimus.

Kaip sako ta pati Bhagavad-Ghita apie vaisyos kastą (mes patenkame į šią ), tai spekuliantams leista pasinaudoti savo žiniomis apie kainų skirtumus (na kaip ir pasinaudoti tarnybine padėtimi, blefuoti,...), nes kitaip jie neuždirbtų pelno. Tai tas pats, kas ksatriyos (kariams) leista nužudyti... net ir pažeidžiant ahimsos principą. Taigi svarbu, kad tu gerai atliktum savo pareigą ir tai būtų atliekama su doru motyvu... pvz karys nužudė įsiveržusį į jo šalį priešą... O kaip tu galvoji, ką gero padaro vaysuos apgaudamos ir uždirbdamos pelną?
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Taksistas :
matau riziką - asmuo (asmenys) kurie pirks vietoje NT, gali susitarti su pardavėju (nori 10,000 ? Imk 15,000 , 3,000 atiduosi man atgal grynais).

Galima bandyti tikrinti , bet kur tikrintojo sąžiningumo garantijos ?
Taip tokia problema egzistuoja ir jokia kontrolė nepadės. Reikia, kad nebūtų pagundos ir pačių valdybos narių sąmoningumo.
Labai geras pastebėjimas Taksistai. Kokie būtų siūlymai?


Turbūt pirmas dalykas - tai turi būti aiškiai pasidalinta atsakomybėmis.
Pirmas B . Asmuo turi turėti gerą reputaciją...
Antra - turi būti sukurta sistema, kad sprendime dalyvautų mažiausiai du asmenys.
Trečia. Nieko verslininkui nėra baisiau, kaip apgauti partnerius ir būti išstumtam iš šio luomo.
Ketvirta. Apgavęs kitą labiausiai nuskriaudi save, nes tuo sukuri savo "karmą". Ir tą dėmę pats savyje nešioji visq gyvenimą, kol neatstatai neteisingumo. (turiu tokių :blush)
Penkta. Suveikia "karmos" dėsnis... už neteisėtu būdu įsigytą naudą dievulis iš tavęs atima dešimteriopai. (patikrinau :blush)
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
grizli
grizli
Rašyti privačią žinutę

536 žinutės
( +19 / -19 )

O man pasirode , kad si tema "ne i tema". Zinoma , kam nepatinka (pvz. man) tas cia neieina, bet, manau, si tema yra nukrypimas nuo pagrindines spekuliantu puslapio temos. Visokios "krysnos" ir "karmos" ne blaiviai ir logiskai mastanciam SPEKULIANTUI. Vienu zodziu - bus daugiau siukslinimo..., manyciau...
audro
Rašyti privačią žinutę

106 žinutės
( +10 / -1 )

Aš manau ,kad tema kaip tik

Kas liečia pinigų uždirbimą ,tai bent iš savo patirties galiu pasakyti ,kad dauginasi tik "švariai "uždirbti pinigai.Tai yra be apgaulių,sukčiavimų ir dar blogiau vagysčių.
Bet tai gali suprasti tik tas ,kas sugeba analizuoti savo praeitus žingsnius ,veiksmus ir t.t.
Man pačiam teko nemažai laiko veltui praleisti ,kol tas tiesas isisamoninau
(neužtenka jas žinoti ,reikia ir vadovautis)
motiejus_v
Rašyti privačią žinutę

73 žinutės
( +5 / -1 )

Manau, kad tema pasirodo pačiu laiku bei parodys šiokį tokį puslapio subrendimo lygi. Šios temos darosi įdomesnės su ateinančia gyvenimo (žmogaus, internetinio puslapio) patirtimi. Labai svarbios jos gali pasidaryti, rinkos krypčiai stipriai ir staigiai apsisukus į "pietus". Tad tai gali būti ir kaip "psichologinės pagalbos" telefonas bei sukaupti skaitiniai. Manau,kad temoje gali būti nuorodos į JAV žmonių, patyrusių bankrotus per biržų krizes, gyvenimo aprašymus bei psichologinius išgyvenimus.
Sėkmės prekyboje. Lai portfeliai tik pučiasi...
ateivis
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės

Nesamones (nieko asmenisko)
Marijusas
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

Treideris (musiskai Spekuliantas) prisiima rizika teikdamas labai vertinga likvidumo paslauga (be jos dabartines rinkos negaletu funkcionuoti). Kuo didesne rizika prisiimama tuo didesne premija tiketina sekmes atveju.
Tik nuo treiderio rinkos senso, priklauso 50:50 balanso (neskaitant komisiniu)pasistumimas i siekiama puse.
Tik nuo money ir risk managemento priklauso ar tinkamas prekybos eigos tikimybiu ivertinimas duos pelninga rezultata ilgalaikiu laikotarpiu.
Taigi:
Treidinimas yra labai rimtas verslas (beje reigalaujantis labai daug tiek teoriniu tiek praktiniu ziniu bei igudimo).
Tokia veiklas visiskai nesuderinama su azartisko losejo ar parazito savokomis.

Sekmes visiems
(Ne prekyboje, cia ji gali tik trukdyti mokytis)
Bitute
Bitute
Rašyti privačią žinutę

908 žinutės
( +92 / -44 )

Apie nerimą pakalbėkit.
Apuokas
Apuokas
Rašyti privačią žinutę

392 žinutės
( +10 / -1 )

Agata,

aš manau, kad yra daugybė gyvenimo prasmės (ieškojimo) formų. Viena jų - karmos dėsniai, kita - daosizmas ir t.t. Kiekvienas pasirenka savajį. Todėl nemanau, kad žmogus, kuris vadovaujasi karmos dėsniais savo gyvenime, yra lengvas grobis kitiems...
---
Apuokas
Toten
Rašyti privačią žinutę

108 žinutės
( +3 )

Na žinot sąžiningumas ir pasitikėjimas geras daiktas. 12 metų verslauju, visiems užsakovams sakau, kad SUTARTIS rašytinė yra "filkina gramota", kuri norės pusė, ta ir apgaus. Svarbiausia, ką sutarei žodžiu. Žmonių daug sutikau per tą laiką, bet buvau paliktas ant ledo tik vieną vienintelį kartą ir kaip sužinojau paskum, tai buvo žmogus kuris elgiasi taip kiekvieną dieną. Šiap manau, kad visiems padalinta po lygiai, viskas įvertinta kažkokiu mistiniu mato vienetu, todėl kažkas turi tris maišus baltų centų, kažkam gerai kimba, kažkas labai laimingas po krūmu miegodamas, o kažką sugraužė vėžys. Uždirbamas pinigų kiekis irgi turi kažkokį svorį toje sistemoje.
turtingas
Rašyti privačią žinutę

37 žinutės
( -1 )

>Toten

nuostabi tamstos patirtis. deja, turiu visiskai priesinga pozicija. Mano taip pat 12 (?) metu patirtis rodo ka kita - gali pasitiketi tik rasytine / garantuota / kt. sutartimi. bet koks bandymas remtis zodiniu susitarimu - tiesiausias kelias link bankroto ( placiaja prasme ). esu sutikes verslininku su panasia i tamstos pozicija - nelabai jiems sekesi gristi versla tokiom nuostatom, spjaunant i filkinas gramotas... dazniau nesisekdavo. nors aisku yra sriciu, kur tik zodiniai susitarimai galioja - ir beje labai svarus. abejoju ar kas prekiaudamas narkotikais sudaro rasytines sutartis...
taigi gal atribokim - kas verslo tas verslui, kas privaciam gyvenime - tas taikoma zmogui kaip asmenybei. nedera suplakti.
Bitute
Bitute
Rašyti privačią žinutę

908 žinutės
( +92 / -44 )

Žodis žodžiui nelygu, žmogus-žmogui. Teko girdėti, kad tarp MacDonaldo ir Coca colos iki dabar žodinė sutartis.
Toten
Rašyti privačią žinutę

108 žinutės
( +3 )

Nėra ką suplakti, gyvenimas tai verslas, verslas tai gyvenimas. Jei vaikus auklėji nevogti, nemeluoti, ir t.t. nemanau , kad skaitydamas sutartį ieškai spragos ketindamas ką nors išdūrti.
Natasa
Rašyti privačią žinutę

51 žinutės

PINIGAI yra PINIGAI,ar jie svariai ar nesvariai uzdirbti pazystu ,veikeju kurie kapitala susikrove is kontrabandos,manau ir suo metu dar sukasi pas juos juodu daugiau tai ten zodinis susitarimas ar koks jis bebutu suprask yra susitarimas ,pabandyknusukti fura cigareciu ar vagona naftos y sona,nepades nei sutartis,nei pazintys:yes:yes...
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

to Toten
to turtingas
Manau jūs abu priešingai rašantys, bet esate abu teisūs, jei jūsų postus sudėjus kartu .
Turi turėti gerą sutartį su bet kuo. Nebent tau tai neesminiai finansai, ar tu iš anksto sutari savo mintyse, kad jei ji (kita pusė) kažko neįvykdys, tai tu jam tai padovanosi...
Bet ir geriausia sutartis negali apsaugoti mūsų, ji tik gali sušvelninti blogas pasėkmes mums.
Turbūt šitoje vietoje geriausiai pasinaudoti Warren Buffett patirtimi: NEGALI PADARYTI GERO SANDORIO SU BLOGU ŽMOGUMI.
Jei aš pajuntu, kad žmogus ar firma bando mane išdurti, tai tada arba aš iš viso nesudarau su juo sandorio, arba jei jau man gyvybiškai svarbu - sudarinėju, bet tik su rimta "apsauga". Neišleidžiu pinigų ar turto tol iš rankų, kol nepamatau savo sąskaitoje turto ar pinigų ar to negarntuoja bankas ar notaras...
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Toten
Rašyti privačią žinutę

108 žinutės
( +3 )

"Doveriaj no proveriaj", taip, viskas ,teisingai. Aš tik kartais stebiu tokį dalyką, jeigu parodai pasitikėjimą, kažkam nekyla noras ir apgauti. Žinoma aš to nebandžiau su kokiu nors rimtu daiktu ar suma. Žmonės labai keisti būna, vienam kandukui "paskolinau " 20 centų, tai jis paskui mane smarkiai vijosi kad grąžintų, nes rado užsimetusius kišenėj savo centukus.
Egidijus R
Egidijus R
Rašyti privačią žinutę

648 žinutės

Gal prisimenat Balzako knyga "Gobsetas". Pagrindinis herojus, ziaurus, turtingas palukininkas. Kai jis skolindavo pinigus prasydavo, kad busimas kreditorius atsinestu gimimo liudijima. Gimimo liudijimas jis perskaitydavo ypac kruopsciai, neskubedamas, kiekviena raide tikrindamas. Vienas kreditorius nesuprates esmes paklause, kam jis ta gimimo liudijima taip analizuoja. Jo atsakymas buvo toks. Pirmiausia jis stengiasi isitikinti ar dokumentas nera padirbtas, o antras esminis dalykas, nustatyti, kad kreditorius nebutu senesnis nei 30metu. Virs 30metu zmogus buna sugadintas, todel rizika padideja.
Kaip manot ar yra teisybes Gobseto nuostatoje?
Akciju birzoje pinigai is nekantriuju plaukia pas kantriausius.
Bitute
Bitute
Rašyti privačią žinutę

908 žinutės
( +92 / -44 )

Maksimaliai apsaugo save ir savo verslą. Kitam gali atrodyti ligonis, vargšas, ribotas, apart pinigų nieko nemato ir paranojikas-visi jį nori apgauti. O Gobsetas tik dirba savo darbą, ir dirba jį gerai. Galbūt, kaip žmogus jis savotiškas. Norėčiau turėti tokį darbuotoją, bet nenorėčiau turėti tokių savybių.
Natasa
Rašyti privačią žinutę

51 žinutės

sveikuciai geru minciu ,galima cia paskaityti,gaunu y privata yspejimu,taigi jei neparasysiu......

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital