Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

LHV Kylančios Europos Alfa fondas

soldier
soldier
Rašyti privačią žinutę

114 žinutės
( +33 / -17 )

Ar yra turinciu?Ka manot apie perspektyvas?as tai pirkau liepos 30d kad nemoket iejimo mokescio Investavau ne tokia ir maza suma,kazkaip sudomino
LHV vardas ir pacio regiono perspektyvos(naujos EU nares).Kazkaip tik nelabai
patiko vienas LHV darbuotojas,nes pasirode nelabai kompetetingas-kuris kaip paaiskejo ir yra to fondo valdytojas :blush Praejus 1,5 men fondas demonstruoja zymiai mazesni nei kiti augima,vis dar yra minuse.Ka manot apie si fonda,jo valdytoja ir fondo perspektyvas?
K3pishas
K3pishas
Rašyti privačią žinutę

59 žinutės
( +5 / -4 )

mano asmenine nuomone apie tokius fondus paprasta - niekada neuzdirbsi is ju daug, isskyrus praeitus metus aisq viskas priklauso nuo tavo uzsibrezto %.
pirmiausiai, aisq dabar jau velu , reiketu tau paciam issiaiskinti i koki regiona arba regionus nori investuoti ir tada ieskoti fondu kurie investuoja tik tuose regionuose, taip diversifikuosi rizika ir uzdirbsi grazaus pinigo, o ne klausyti ka pasakys pardavimu vadybininkas-fondo valdytojas, kuris yra suinteresuotas kuo daugiau parduoti, o paskui jeigu nesiseks fondui prasides makaronu kabinimas ir tt., gal dar neteko girdeti?
Cash is the king:D
silver
silver
Rašyti privačią žinutę

177 žinutės

manau kad LHV su siuo fondu truputi pavelavo, aisku rezultatas turetu but teigiamas, bet nemanau kad sis regionas kazkuo nustebins...eilinis fondelis ir tiek ziniu....
neskubekite sekti paskui minia - tai gali buti laidotuviu procesija
soldier
soldier
Rašyti privačią žinutę

114 žinutės
( +33 / -17 )

panasiai pradedu galvoti ir as
Alabnnas
Rašyti privačią žinutę

162 žinutės
( +10 / -10 )

Korekcija atlaike siek tiek geriau nei kiti sio regiono fondai, bet cia ne valdytoju nupelnas, o tai kad dar nemaza fondo dalis yra ne akciju, o pinigu pavidalu.
Viena vertus nieko nauja, alternatyviu ir zymiai seniau veikianciu fondu yra nemazai: JT BAF, Hansa rytu europos, Finastos CER-NEF, Eastcapital Baltic ir East eur.
Kita vertus, fondo graza daugiau priklauso nuo regiono akciju indeksu (ekonomikos) kilimo, o ne nuo fondo valdytojo. Jei yra suinvestuota minetuose fonduose tai nera ko lysti i tas pacias rinkas kitu pavadinimu, o jei tame regione investiciju neturi tai kodelgi ne? Fondas uztruks koki pusmety kol isivaziuos, pilnai uzsipirks.

Zenkliausios pozicijos:

Tallinna Kaubamaja (EE) 4.74%
AIK Banka (YU) 4.59%
LPP (PL) 4.49%
Ukio bankas (LT) 4.43%
PKO Bank Polski (PL) 4.39%
Liburnia Riviera Hoteli (HR) 4.28%
Mercator (SI) 4.10%
OTP Bank (HU) 3.96%
LC Corp (PL) 3.87%
Apranga (LT) 3.86%

Mano galva normalios tos pozicijos, o jei nepatinka galit nest muila, kur atrodys idomiau, bet balskymasis ir begiojimas gali daugiau kainuot.
As siek tiek irgi imerkiau cia, bet tik delto kad buvo akcija
dujas kūreni - rusą remi
soldier
soldier
Rašyti privačią žinutę

114 žinutės
( +33 / -17 )

o is kur suzinojai tas pozicijas
ariel
Rašyti privačią žinutę

256 žinutės
( +68 / -15 )

soldier: fondą rinkis pagal valdytoją, o ne pagal komisinių nebuvimą. Antra, 1,5 mėn nėra pakankamas laikotarpis daryti išvadas, palauk bent metus - pusantrų. Trečia - šalies ar regiono perspektyvumas pasireikš per 5 - 10 metų. Greitesnį rezultatą gausi tik pataikęs ant konkrečių akcijų (kaip kad pas mus PTR ar UKB).
Gink savo galimybių ribas ir jos tikrai taps tavo
Alabnnas
Rašyti privačią žinutę

162 žinutės
( +10 / -10 )

to soldier: fondu pozicijos buna menesio ar pusmecio ataskaitose.
to ariel: nuo valdytojo priklauso labai nedaug, nemazai lemia sekme atspejant akcijas, o esme yra regiono kilimas. Ar galetum kazka iskirt is JT BAF-II, Hansa rytu europos, Finastos CER, Eastcapital Baltic fondu? Visi tuos pacius pelnus savo laiku dave, vienais metais vienas daugiau soktelejo kitais kitas.
Sis regionas pabaltijo jau pradeda issisemti, gersiausi laikai po ~ 50-100% kilimas per metus jau nebepasikartos, o stabilios 30% grazos galima tiketis, lhv siektiek pavelavo mano nuomone.
geresni rezultata gausi suzaides kazino, nes atspet kuri akcija nuo siandien iki kitu metu rugsejo duos > 100% neimanoma
dujas kūreni - rusą remi
ariel
Rašyti privačią žinutę

256 žinutės
( +68 / -15 )

Nuo fondo valdytojo priklauso labai daug. Kylančiame regione (regionuose) yra akcijos, kurios pakils 30%, yra ir tokios, kurios pakils 300% ar net 1000% (palyginkit mūsų kylančioj biržoj tarkim TEO ir SRS, UKB, PTR, IVL pokyčius). Tik nuo valdytojo priklauso, kurias akcijas jis pasirinks, kada pirks, kada parduos, o taip pat - kokią bus grąža.
Dėl fondų išskyrimo nieko negaliu pasakyti, nesidomėjau tais konkrečiais fondais.
Gink savo galimybių ribas ir jos tikrai taps tavo
Alabnnas
Rašyti privačią žinutę

162 žinutės
( +10 / -10 )

Jei tai butu koks hedge fondas - kur sprendimus priima vienas zmogus ir ta pacia diena, perka rizikingas akcijas ir taiko isvestines finansines priemones, bei finansinius svertus, ko pasekoje maximizuoja galimą pelną o kartu ir riziką - pilnai sutikcia.
Tuo tarpu iprastuose fonduose, sprendimas priimamas salyginai ilgai ir ji priima daug zmoniu - nelieka spekuliacines galimybes. Antra, perkama daug skirtingu akciju is daug skirtingu sektoriu - diversifikuojant rizika, o tuo paciu mazinant galimybe uzdirbti 300, o 1000 tampa visai nerealu. Trecia, joks tokio fondo valdytojas neperka rizikingu akciju ir nelosia ant 300% pelno - perka visi taip pat - stiprus vardas, neivertina akcija, nera institucinio. Ketvirta, jei perzvelgtum fondu, kurie veikia tam paciam regione portfelius, pamatytum, kad akcijos daznai yra netgi TOS PACIOS.
Galu gale pazvelkime ka mes turime - visi fondu valdytojai zaidzia laikydamiesi tu paciu taisykliu, turi tas pacias analitiku komandas, daznai perka tas pacias akcijas (pvz AIK banka turi kiekvienas labiau save gerbentis fondas).
O tam kad isitikint, siulau perzvelgt anksciau mano minetus fondus - palygint rezultatus, jie ir tokie patys.

PS. Lyginti negalima fondu kurie veikia pvz. USA, o investuoja europoje, su tais kurie investuoja ten kur ir "gyvena".
"Vietiniai zino geriausiai" - G. Soros.
dujas kūreni - rusą remi
Natasa
Rašyti privačią žinutę

51 žinutės

:yes galvok savo galva o ne cituok G.Soros.-daug naudingiau bus.
NB
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės
( +1 / -2 )

Sveiki, gal kas galetumete pasidalinti savo izvalgomis apie Investicinio indėlio "East Capital Balkanų fondas".

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital