Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Paskola zemes sklypui pirkti?

gambler
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės

Sveiki,

turiu klausima. Norima atidaryti nauja imone, kuri kreipsis i banka paskolos del zemes sklypo pirkimo.

Gal galite is patirties patarti kuris bankas ar galbut kokios banku dukterines imones pas ka geriau prasyti paskolos?

Taip pat, bet kokie jusu patarimai sia tema labai laukiami


P.S. Moderatoriams: Tema apima kaip paskolas, taip ir NT. Ikuriau tema prie NT, nes paskola yra tiksline.
{SS}
Rašyti privačią žinutę

63 žinutės
( +28 / -5 )

to gambler:
O ta nauja imone tures turto, kuri galetu ikeisti uz paskola? jei ne, tai net nevark eidamas i banka, be turto ir pinigu srautu istorijos net nesisnekes su tavim
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

to gambler
ss teisus, viena iš mūsų investicinių įmoniu, užsiimanti tik investicijomis taip pat dabar kuria istoriją - daro apyvartas per VP
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
rnk
Rašyti privačią žinutę

256 žinutės
( +37 / -14 )

tokiu atveju praso savininku garantiju ir turto uzstatui. ZU finansuoja gal 30%, kita dali reikes ideti paciam
gambler
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės

Dekui uz atsakymus.

O kas jeigu paskola bus su fiziniu asmenu, turinciu turto, laidavimu? Ar tai keistu situacija?

Del istorijos - o kokio ilgio istorijos minimaliai reiketu?
{SS}
Rašyti privačią žinutę

63 žinutės
( +28 / -5 )

to gambler:
butent tokiu atveju ir reikes fizinio asmens laidavimo, taciau bet kokiu atvejo to fizinio asmens turimas turtas tures buti ikeistas bankui ipotekoje. Istorija labiau reikalinga jeigu ikeiciamo turto verte (sumazinta ikeitimo koeficientu) yra panasaus dydzio kaip ir prasoma paskola. Jeigu ikeiciamo turto verte zymiai didesne nei paskola, tai istorija nera lemiamas rodiklis.
Wilidza
Wilidza
Rašyti privačią žinutę

26 žinutės
( +2 )

Kazkada kalbejausi su keliais bankais panasiu klausimu. Hansa siauliuose turejo tik viena atveji, taciau daug paskolos neduoda, reikia visokiu patvirtinimu kad paskirti bus galima keisti. SEB i mane keistai paziurejo ir pasak kad tokiu neduoda...
Su sampo geriau buvo - rodos duotu iki 80 proc (tiksliai nepamenu) busto palukanomis ir isipareigoji pakeisti paskirti per metus, jei nesuspeji - palukanu norma kyla iki vartojamuju paskolu palukanu.
Cia atvejis jei planuoji keisti paskirti.
Chiortas
Rašyti privačią žinutę

136 žinutės
( +1 )

Svarbiausia tureti gerus konsultantus kurie tau padetu isspresti visus reikiamus klausimus su bankais ypac jei imone yra nauja.

Esminis klausimas yra imones veikla. T.y. statybine imone ar vystytoja/spekuliante.
Esme tame, kad siekiant apriboti diletantus rinkoje spekuliacinems imonems paskolos rinkoje yra apribotos. Savo ruoztu statybine imone vis dar gali pirkti ir vystyti sklypus.

Klausimas padesiantis tau isspresti pinigu srautu klausimus yra lesu banko saskaitoje deponavimas. T.y. tu rezervuoji tam tikra pinigu suma saskaitoje, nuo kurios bankas kiekviena men. nusirasineja palukanas. Deponuojama suma dazniausiai siekia toki laikotarpi, kol imone prades gauti pajamu igyvendimus projekta, t.y. rezervacija arba pardavimas.

Bankui kaip uzstatas gali buti perkamas zemes sklypas. Esminis klausimas ar tu perki uz rinkos kaina ar pigiau. Jei suteikiant paskola orientacinis taskas yra turto rinkos verte, imonems orientacinis taskas yra turto likvidacine verte. Jei lesu poreikis yra ne tik pirkimui bet ir vystymui (komunikacijos, detaliam planui, techniniam projektui, statyboms ir pan) yra labai svarbu tureti vertes rezerva. T.y. kad tavo perkamas/ ikeistas turtas butu vertas daugiau nei tuo metu tu busi issimokejes paskolos.
Jei klausimas liecia tik pacias statybas, pasirengus detalia samata galima issidereti salygas kad tu issimokinesi paskola, o igyvendinus projekta pasidarysi vertinima. Po vertinimo likvidacine verte neglai buti mazesne nei ismoketas kreditas.

Asmeniniai laidavimai imant naujai imonei paskola yra neisvengiami.

Turto finansavimo santykis priklauso nuo turto likvidumo (t.y. likvidacines vertes). Jei tarkim buto esancio Vilniaus senamiestyje likvidacine verte sudaro apie 90 - 85 proc. rinkos kainos, tai ZU pask. zemes sklypo Vilniaus raj. sav. sudaro apie 60 proc.
Memento mori
Chiortas
Rašyti privačią žinutę

136 žinutės
( +1 )

Fizinio asmens finansavimasis spekuliaciniais tikslais

Siuo klausimu mano zinios labiau ribotos

Perkant zemes sklypa pardavimui, jei sklypas yra svarbu sklypo stadija t.y. jo paskirtis ir galimybe ja pasikeisti taip pat statybos leidimai ir likvidumas.
Zemes finansavimo santykis fiziniams asmenims daznai buna isskirstytas pagal zemes likviduma. Atitinkamai Vilnius, Kaunas, Klaipeda, tada rajonai ir provincijos.
Zemes pirkima finansuoja nuo 40 iki 90 proc. nuo pirkimo arba rinkos vertes (priklausimai kuri mazesne) atskiri bankai skirtingai.
Pagrindine problema siuo atveju legalios pajamos. Kadangi zemes kainos yra ispudingos, fizinis asmuo retai turi pakankamai pajamu.

Tam tikruose bankuose yra praktikuojama verslo paskolos fiziniams asmenims. T.y. tu deklaruoji kad objekta isvystysi per 2 metus ir gauni 2 metu atidejima paskolos mokejimui. Tada i tavo isipareigojimus jie skaicioja tik palukanu mokejima ir galima pavezti zymiai didesne suma.

Siulyciau atkreipti demesi i banko marza, kuri perkant zemes sklypa ir zymiai didesne nei perkant buta. Iseitis - galima perkant skypa sakyti kad po 1-2m. pasikeisi paskirti ir statysi nama. O kredito namui dar neprasai nes nzn. kiek kainuos statybos. Tada gali gauti paskola zemes pirkimui su buso palukanomis ir GPM lengvata

Sekmes
Memento mori

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital