Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

ZU sklypas bendroje nuosavybeje

turtingas
Rašyti privačią žinutę

37 žinutės
( -1 )

ar didele tikimybe parduoti 1/2 dalies ZU paskirties sklypo su namu valda ( kap. remonto reikalaujanti troba ) esanti BENDROJE nuosavybeje ? esami savininkai del asmeniniu ir finansiniu priezasciu negali atsidalinti, t.y. iforminti 2 atskirus turtinius vienetus. galu gale, kaip ta troba padalinti - neperpjausi juk ? as isivaizduoju kad tas nuosavybes neapibreztumas ir butu didziausias minusas potencialiu pirkeju akyse. gal kas gali pasiulyti nesablonisku "ejimu zirgu" - kad si minusa paversti privalumu ???
trumpa info apie sklypa - ezeru kraste, 100km nuo VLN, < 10ha, troba, ezeras - pora km, "mirusiame" kaime. tinka nebent sodybai. Pardavejas pasiruoses parduoti savo dali esamoje bukleje, pirkejui tektu daryti atsidalinimus arba ispirkti is kito bendrasavininkio.
t.y. klausimus sioje diskusijoje toks - ar kas mato kokiu nesablonisku priemoniu pardavimui suaktyvinti ?
Chiortas
Rašyti privačią žinutę

136 žinutės
( +1 )

Kadangi sis minusas nera jau toks nepastebimas, nebent iliozionistas galetu tai padaryti pralumu

Galimi keli problemos sprendimo variantai
1. Bandymas turta atsidalinti teisimiu keliu. T.y. ieskovas susiranda advokata, nusimato preliminarias sklypo dalis, o atsakovas arba sutinka su siulomom arba turi motyvuotai paaiskinti kodel jam sis siulymas netinka.

2. Susirasti savo pazystama asmeni kuris Jusu vardu galetu ivykdyti bendrasavininko dalies ispirkima. Turta realizuoti kaip viena turtini vieneta.

3. Susirasti potencialu pirkeja, kuris pats rodytu iniciatyva ir vykdytu ispirkima is abieju asmenu vienu metu. Siuo atveju turto pardavimas rinkos kaina galimas tik kaip perkantis asmuo yra itin suinteresuotas konkreciu sklypu asmuo arba semos / gimines pazystamas ar draugas.

Bet kokiu atveju sklypo dalies isigijimas sietinas su neapibreztumais, t.y. neaiski konkreti perkamo sklypo dalis, taip pat nusimato papildomu laiko ir piniginiu sanaudu. Kadangi kaip suprantu sklypas nera kazkuo iskirtinis jo gana zema likviduma dar labiau sumazina pastarieji faktoria, tad sklypo dalies realizavimas butu tiketinas max uz 60 proc. rinkos kainos per protinga 6 - 9 men. termina.

Jei turit laiko ir pinigu spresti konfliktine situacija siulyciau pasirinkti viena is mano pasiulytu variantu.
Memento mori
gizmo
Rašyti privačią žinutę

16 žinutės

Padaryk naudojimosi tvarka, uzregistruokite Registru centre ir bus jums ramu. Galesi pardavineti be bendrasavininko sutikimo, bei pirkejas tiksliai zinos kuri namo dalis ir zemes sklypo plotas jam priklauso.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital