Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Mirusios gatves

MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

Sveiki,

Noriu informuoti, kad greitu metu pradesiu reikstis kas savaite www.balsas.lt tinklapyje ivairiomis NT temomis. Kad straipsniai butu ne vien plika statistika ir pabode faktai, bandysim narplioti ivairias su NT susijusias temas. Tam prasau Jusu pagalbos. Siame tinklapio forume bus uzvedamos temos, kuriose prasom laisvai diskutuoti ir filosofuoti, nes tik tokiu atveju isgausim kazkokia tiesa. Is diskusijos bus paimti faktai, idejos ir informacija bus panaudota straipsniuose. Saltinis be abejo bus minimas www.spekuliantai.lt . Tikiuosi nieko pries ir mielai prisidesite prie sios idejos. Agata si karta labai welcome su komentarais

Tad pirma tema yra "Mirusios gatves" - Tilto g. ir Rudininku g. Kodel siose gatvese nera dideliu zmoniu srautu, kodel isikurusios parduotuves nesugeba pritraukti prikeju ir bankrutuoja. Kokios viso to priezastys?

Is mano puses butu tokie pamastymai:
1. abi gatves yra judrios, bet ne zmoniu atzvilgiu, o masinu, kas automatiskai atbaido kavines;
2. del mazu zmoniu srautu visos parduotuves pasmerktos su laiku uzsidaryti;
3. pesciuju takai nera pritaikyti dideliems zmoniu srautams;
4. pastatai neatnaujinti, del to nepatrauklu bet kokiom parduotuvem cia keltis;
5. gatves yra daugiau atviros, o ne paciame miesto centre. Negana to, kad jos pacios yra ne uzdaros masinom, salimais yra judrios masinu gatves, kur daznai "kaupiasi" kamsciai. Trumpiau nera jaukumo, kaip Gedimino pr.

Kaip butu galima atgaivinti sias gatves ir padaryti patrauklias investicijoms i komercines patalpas:
1. uzdaryti visiskai masinu judejima;
2. atnaujinti pastatus, praplatinti saligatvius, kad galetu isikurti kavines, o vasara butu vietos lauko staliukam;
3. pastatu aukstai nuo antro galetu buti skirti gyvenamajai paskirciai. Su biurais butu keblu, nes nebutu kur statyt masinu.

Mano mastymu tai tokios gatves neatsigaus, kol nebus suinteresuotumo is stambiu privaciu investuotoju, kurie turetu itakos/pazinciu savivaldybeje.

Ka manot Jus?
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
hefner
hefner
Rašyti privačią žinutę

39 žinutės
( -4 )

Matai, idomi tema. Teko bendrauti su vienos imones atstovu, kurie planuoja dabartineje Vingio teritorijoje atidaryti prekybos centra, kaip zinom zmoniu srautai ten mazi, todel iskilo klausimas: o kodel butent ten? atsakymas buvo paprastas: todel kad ten dideli masinu srautai, o kaip zinom masinas vairuoja zmones zinoma iskyla vienas momentas-parkavimas. Atsizvelgdami nauju prekybos centru kurejai stengiasi ypatingai daug demesio kreipti i parkavima. Todel is cia galime isrutulioti viena tema: kiek svarbu siais laikais zmonem yra parkavimas (prie namu, prie parduotuviu ir tt).



Matas pasitaise savo varda
Ne tavo kiškis, ne tu ir kiškis!
Bamblys
Rašyti privačią žinutę

222 žinutės
( +53 / -34 )

Dar vienas pastebejimas del Rudininku gatves - parduotuviu puseje labai siauras saligatvis, kas vel gi neprideda patrauklumo
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

a) didelis masinu judejimas net senamiestyje nera minusas (ta iliustruoja kad ir Pylimo gatve arba Traku gatve, kur niekas nebankrutuoja)

b) kavines pacios is saves zmoniu didelio srauto nesukuria, ypac ziema. Jos beveik niekaip neitakoja komercinio gatves patrauklumo. Nes ne kavines traukia zmones, o zmoniu srautas traukia kavines.

c) uzdares transporto eisma tilto ir rudininku gatvemis padarytum apskritai nesamone logistiniu miesto mastu ir komerciniu požiuriu: juk del vien to, kad nebevazines masinos - zmones neprades siom gatvem vaikscioti.

Juk zmoniu srautas gatve tiesiogiai priklauso tik nuo to, ka ta gatve jungia ir i ka ji veda: tilto gatve paraleli Gedimino prospektui - todel kam eiti siaura gatve, jei galima eiti Gedimino prospektu. O Rudininku gatve turbut niekuo neypatinga gatve, todel koks skirtumas kad ji nejudri: lygiai tokios pacios nejudrios yra pavyzdziui kokia nors Vingriu, Raugyklos, svento Stepono ar visos kitos gatves (ir niekam galvos neskauda)- nes jos niekur is esmes neveda: is stoties i senamiesti.
turtingas
Rašyti privačią žinutę

37 žinutės
( -1 )

jei teisingai izvelgiu, ruosiama dirva siu gatviu masinei konversijai ?
o kaip del parkavimo ? is asmenines patirties - jei negaliu privaziuoti arciau kaip 200-300 m iki pageidaujamo tasko miesto centre, paprastai ten ir nevaziuoju... ieskau kitos vietos... aciu dievui, Vilniuje dar yra parduotuviu ir kaviniu kitose vietose.
kitas dalykas - visgi visam pasaulyje miesto centras yra daugiau skirtas atvykusiems, o ne vietiniams - pagal kainas, paslaugu asortimenta. kas lieka vietiniams centre - kavines ir barai..
MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

turtingas - tiesiog yra tema, kuria vystom, tikrai jokios konversijos planuose nera, bent jau ne EIKOS.

Mindakas - na minusus matom, o kaip pagyvinti gatves ar turi ideju? esame ne specialistai, bet pasvarstyt galime.

Pagal Mindaka, taip suprantu, kad padidinti srautus siomis gatvemis, reiktu pirmiausia:
1. padaryti kazkokius traukos centrus, kurie butu pakeliui einant is tarkim vokieciu gatves ir pakeliui butu kertamos ar pereinamos butent sios dvi gatves;
2. padaryti patogu praejima.

Ir nereiktu teigti grieztai, kad aktyvusis centras nesiples ir pagrinde liks tik dabartines gatves.
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

matai pabandyk is kitos puses. Pagalvok, kokios gatves savo laiku buvo nejudrios ir neidomios - o dabar populiarios ir kodel. Jei tokiu yra - gal but principas butu toks pat. O jei tokiu nera (kas labiau tiketina) - tai reiskia dirbtines priemonem miesto gyvenimo nepakeisi, jei keisi tik detales, o ne viska kompleksiskai.

Pvz. ar Vilniaus vartai taps kada nors kazkokiu traukos centru Gyneju gatvei?
MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

na del anksciau mirusiu gatviu ir del kazkokiu priezasciu tapusiu aktyviomis nelabai galeciau ka pasakyti, nes esu is Klaipedos ir Vilniuje tupiu tik penkti metai

Siaip kas shauna i galva, tai savanoriu pr-basanaviciaus g. butent atkarpa nuo hanza banko iki traku g. Anksciau si atkarpa kai tik atsikeliau nebuvo niekuo patraukli. Dabar tupi traukos centras - Forum cinema, salia prekybos centras RIMI. Po truputi isikurineja kabakai "cili kaimas, pica jazz, cili pica etc). Na ir kas labai padeda buti patraukliai gatvei, tai parkingas.
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

basanaviciaus-savanoriu atkarpa niekaip nelygintina su rudininku ir tilto gatvemis, nes tai ne - senamiestis. Nes tokiu atveju, prie atgijusiu Vilniaus rajonu galima priskirti pvz. Seskine, kuria "atgaivino" Akropolis.

O kaip minejau, nerealu vien praplatinus gatve arba uzdarius transporta i tam tikra vieta pritraukti minias zmoniu. Todel Tilto gatve ir Rudininku gatve ir liks nekokiomis komercinemis gatvemis forever. Ypac jei prekybos centru pletra bus nestabdoma. Ir nieko cia nepakeisi....
Smulkus Investorius
Rašyti privačią žinutę

55 žinutės
( +2 / -5 )

As asmeniskai situacija matau taip - Tilto gatve yra " jungiancioji" gatve Centro su Senamiesciu, Zygimantu - Centras: Antakalnis; Pylimo gatve visada buvo ir bus gatve, kuri veda i Stoti is Centro, o Rudninku gatve yra ta gatve, kuria baigiasi Senamiestis ir kuri veda i Stoti is Senamiescio. Juk kai zmones skelbimuose raso, kad pvz. Raugyklos, Geliu, Sv. Stepono ar Bazilijonu gatves yra Senamiestyje, mes jais netikime, tiesa? Tai Stoties rajonas.Rudninku gatveje baigiasi Senamiestis ir prasideda Stoties rajonas ir atvirksciai.Rudninku gatveje atidarineti parduotuviu nereikia, joms ten ne vieta. Ten reikia atidarineti masazo salonus, viesuosius namus, strip klubus, sex shopus ir kitus fast moving consumer goods objektus. Tik tokiu budu isjudinsim sia vieta is mirties tasko. Taip pat auksciau mineti objektai labai tiktu atidaryti Sv. Dvasios ir Karmelitu gatvese, tai pridetu tam tikro sakraliskai pikantisko zavesio. Taip kaip Algirdo-Naugarduko-Kauno-Vingriu rajonas busimasis China Town'as, kodel Bazilijonu-Pylimo atkarpa-Rudninku-Sv. Dvasios-Arkliu atkarpa negaletu tapti zibintu ir pazibinciu rajonu?
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

gera rudininku gatves atgaivinimo ideja! Reikia tame balsas.lt pasiulyti stai ka:

1) Atleisti Rudininku gatveje nuo nekilnojamojo turto mokescio patalpu, kuriose veikia kazino, stripbaras, masazas, etc. savininkus.

2) Nereaguoti i Rudininku gatves gyventoju skundus del padidejusio triuksmingumo tamsiuoju paros metu. kaip kompensacija gyventojai galetu gauti istaigu ju name nuolaidu kuponus.

3) Iskirsti gatveje medzius, o ju vietoje pastatyti grazius zibintus, i kuriuos galetu ramstytis klientu belaukiancios plastakes.

4) Itraukti Rudininku gatve i britu turistu lankytiniu vietu sarasus.


Na tikrai gatve nebuus tokia mirusi! Na o tilto gatveje butu galima atkurti senaja ploksteliu parduotuve, o savaitgaliais rengti visokiu prikolnu prekiu ispardavimus.
Smulkus Investorius
Rašyti privačią žinutę

55 žinutės
( +2 / -5 )

Na, gyventojams uztektu ausu kimstukus kaip kompensacija isduoti; galetu F1 pilotais su savo zmonomis/sugyventinemis/siaip prasaleivom pasijusti. O nuolaidu jokiu nereikia - uz preke ar paslauga turi buti teisingai atlyginta, be to ne tiems, kas paslaugu neteikia nuolaidas dalinti i kaire ir i desine. Na argi galima grazius zibintus statyti? Reikia gi galu gale valstieti savyje uzmusti - statyti galima vis labiau brangsiancius butus arba kibira vandens karvei po snukiu; grazius zibintus kabinti reikia ir kuo auksciau, kad koks prasiloses spekuliantelis salia jo tokio grazaus saves nesugalvotu pakabinti; geriau jau tegul neiskirstus medzius is skausmo, kad negali plastakes pagauti, ramsto ir i britu turistus su kazkokiais sarasais vepso.
Agata
Rašyti privačią žinutę

1492 žinutės
( +237 / -563 )

Bet ko gaivinimas - gatvės ar žmogaus - labai nedėkingas darbas
Konkrečiai paminėtų gatvių neliesiu,tik bendrus pastebėjimus tokiais atvejais:
1. Nežinau kodėl,bet taip yra:kad ir kokia graži bebūtų gatvė,jei ji lygiagreti centrinei,komerciniu atžvilgiu ji negyva.Nors tai ir senamiestis,nors ir centras.Prasčiau išrodanti centre ar senamiestyje,turinti kitokią dislokaciją - bus geresnė investicija verslininkui,jei ten norima verstis komercija.
2.Parduodantis tokį NT visada akcentuoja tai kaip pliusą - senamiestis,centras,pagrindinė gatvė šalia...Parduodančiam labai svarbu rasti tokį pirkėją,kuris neturi patirties ar supratimo tokiuose dalykuose.Kitaip ilgai pardavinės...
3.Tokios vietos yra geros specifinei veiklai - nebūtinas didelis žmonių srautas,nes tos veiklos kažkas ieškos su konkrečiu tikslu.Tada ir centras didelis pliusas.Fasado grožis jo nedomins
4.Paskutinių metų bėdos - NT mokesčio dydis priklauso nuo objekto dislokacijos miesto žemėlapyje.Vienas pastatas gali būti komerciškai pelningas,kitas nepertoliausiai - nelabai pelningas.NT mokestis vienodas.Kaip atlaikyti konkurenciją?Man graudu darosi,kai einant geroje vietoje matau ilgai kabantį skelbimą "Išnuomojama".Nuomotojas bet kam ir pigiai išnuomos patalpas,kad tik atlaisvintų jį nuo to lažo Paradoksas - vieta teoriškai gera,bet nuomos daug negausi.
5.Teko stebėti tokį reiškinį - pažįstamas įsirengė nemažą pastatą,planuodamas nebrangų viešbutuką.Vieta tinkama atvykstantiems,bet ne biurams.Ir ką matome - sako,aš baigiu jį pelningai išnuomoti biurams.Persikelia iš senamiesčio. Svieto pabaiga
Sakau,kas čia trenksis,o,pasirodo,kontoros,kurios daug dirba telefonu ar internetu,be problemų gali dirbti.Arba tokios,kurių veikla specifinė,ir kurių ieško pats pirkėjas.
Justinho
Rašyti privačią žinutę

66 žinutės
( +35 / -10 )

Del mirusiu gatviu - tikrai manau, kad nieko nera neimanoma. jei butu koks utopinis variantas, kai daugelio verslininku pastangomis butu nuspresta prikelti kokia konkrecia mirusia gatve, tai rezultatu tikrai butu, tad nereikia sakyti kad kazkas yra mires vien del vietos (ypac kai kalbame apie senamiesti).

Cia gal ne visai i tema, bet visgi i mirusiuju aspekta isipaiso: Jusu nuomone, kodel Numire net negyvene Grand Duke ir Gedimino 9 (na dar jo nelaidoju, pats buvau viena karta - tuscias. o pats pabuves nejucia irgi pagalvojau, kad negrisiu).? vieta lyg ir gera? Buvo skelbta spaudoj, kad Grand Duke perima Apranga, kuri ligi siol lygtais viska gerai daro. tad kas kaltas del mirties - netinkama vieta tokio dydzio centrui/koncepcija/valdytojas/nuomininkai?
siaipzvejys
siaipzvejys
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +83 / -23 )

Pamėginsiu pažiūrėti kitu kampu į "mirusias" ir "gyvas" gatves. Pati gatvė niekada nėra nei "mirusi", nei "gyva". Gatvė - neutrali, visa apimtimi.
Kas įtakoja patrauklumą:
1. derybinės galios pusiausvyra (nuomininko)su pastatų, patalpų savininkais,
2. derybinės galios pusiausvyra (pirkėjų) su pastatuose, patalpuose esančiomis įmonėmis,
3. visuminė konkurencinė aplinka (patalpų, pirkėjų, verslo įmonių, veiklų ir t.t. pasiūlos ir paklausos santykis),
4. globalėjimo tendencijos (mikro lygyje),
5. egzistuojantys pakaitalai (makro lygyje).

Jei manote, kad tai į temą, sekančiomis mintimis pamėginsiu paplėtoti savo teiginius.
10% žmonių valdo 90% pinigų. Visada pasitikslinu kur aš esu.
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Del mirusiu gatviu - tikrai manau, kad nieko nera neimanoma. jei butu koks utopinis variantas, kai daugelio verslininku pastangomis butu nuspresta prikelti kokia konkrecia mirusia gatve, tai rezultatu tikrai butu, tad nereikia sakyti kad kazkas yra mires vien del vietos (ypac kai kalbame apie senamiesti).
Atsiminiau "atgaivinta" gatve: Užupio gatvė! na tikrai niekas jos nelaike prestizine pries kokius 7-8 metus. O dabar kainos - vos ne kaip kokioj Pilies gatvej turbut. Ir pravažiuojama dažnai ir siauri šaligatviai - bet vistiek prestižinė!!! Nors joje be menininku nelabai kokios komercijos ir rasi...

o del prekybcentriu gedimino prospekte - manau pastatu savininkai mane kad auksta nuomos kaina svarbiau nei nuomininku derinimas. Speju, kad "europoje" ir "akropolyje" kainos kyla, kai tuo tarpu visokie flagmanai, gedimino p ir grandukpalaciai jas nuosekliai mazins
va toks
va toks
Rašyti privačią žinutę

662 žinutės
( +121 / -46 )

na,gal as ir neteisus,bet susidaro ispudis,kad ta gatve kur brungus nt-yra gyva,o kur nelabai brungus-pamirus.man pvz. vilniaus konstitucijos prospektas jau ;gimsta mires; ,o uzupis visada buvo gyvesnis uz gyvus.net ir pries 10-15metu,kai nt ten neturejo jokios vertes,o tulas vilnietis ir uzeiti ten privengdavo[apie turistus is vis tyliu,tai buvo vos ne miesto geda]
tataigi
Baime mus sukausto, o tikejimas suteikia sparnus
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Jei manote, kad tai į temą, sekančiomis mintimis pamėginsiu paplėtoti savo teiginius.
tai aisku tai yra i tema - ir daug giliau, nei mes savarankiskai galime iskapstyti.
siaipzvejys
siaipzvejys
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +83 / -23 )

Prieš tai aprašiau penkių jėgų balansą ir kai surasiu vieną įdomų tekstą savo bibliotekoje, jo pagalba, pamėginsiu paaiškinti "žmonių kalba" kaip tai veikia. Nes penkių jėgų balansas yra mano galva geriausiai išplėtota ir efektyviausiai pritaikoma teorija verslo modeliams.
NT kaina tikriausiai koreliuojasi su sėkme, na bent jau tokį pastebėjimą mato va toks. Bet kiek tai naudinga spekuliuotojui, kuriam svarbu rasti neįvertinta, o ne jau pervertintą turtą.
Pamėginsiu surašyti pagrindinias klaidas, kaip galima nužudyti turtą ir jo kainą:
- blogas kaimynas (visom prasmėm),
- neįvertintas parkingas,
- mėtymasis iš vienos strategijos į kitą,
- sprendimai nukreipti tik į šią dieną,
- neigimas konkurencijos,
- baimė mastui (Akropolis, Mega)ir sprendimai teisinti ją,
- nuomininkų atranka (neteisingi kriterijai nuomininkui),
- pastatas ne turtas, o įrankis pinigams daryti...

Manau dar papildysite kaip nužudyti pastatą...
10% žmonių valdo 90% pinigų. Visada pasitikslinu kur aš esu.
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

"Vieta,vieta ir dar kartą vieta"
va cia turbut visa sios Mato uzvestos temos esme. Ar tavo veikla gali itakoti vietą, ar tik vieta itakoja tavo veiklą ir taskas?

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital