Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Klausimas del pavedimu ...

zip
zip
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

Ar uz i birza pateiktus ir neivykdytus/anuliuotus pavedimus nuskaitomi pinigai (komisiniai)? ar nuskaitoma tik tuo atveju lei pavedimas ivyko?
arxas
Rašyti privačią žinutę

65 žinutės

tik tuo atveju kai ivyko sandoris
SeiMooNaZ
Rašyti privačią žinutę

42 žinutės
( +2 / -7 )

Sveiki,

Norejau paklausti kaip apskaiciuoja pirkimo/pardavimo pelna. Tarkim nusiperku 100 akciju po 4,50 Lt, po menesio dar 100 po 5 Lt (tu paciu). Po to dar po men parduodu po 5,50 Lt 100 akciju. Tai koks pelnas akcijai iseitu siuo atveju 1 Lt (FIFO - First in First Out principu) ar 0,75 Lt (vidutine kaina)?

Aciu.
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

SeiMooNaZ, FIFO, tik FIFO.
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
Bitute
Bitute
Rašyti privačią žinutę

908 žinutės
( +92 / -44 )

Sveiki. Gal galit pasakyti, ar galiu turedama tarkim 1000 lt padaryti pavedimu pirkti uz 10000 lt, juk ne visi bus ivykdyti?
Aciu
Neprisijungęs vartotojas
Rašyti privačią žinutę


Bitute kiek sąskaitoj turi pinigų už tiek ir gali pirkti.
Neprisijungęs vartotojas
Rašyti privačią žinutę


Net negalėsi viršyti, nes tau rodo koks pas tave sąskaitoj yra likutis. Manau visur gali būti išimtys, tik reikia eiti ir šnekėti .
O jei vistiek bandysi pirkti už daugiau lt nei turi sąskaitoj, papraščiausiai gausi pranešimą, kad nepakanką pinigų atlikti operaciją ir pavedimas nebus pateiktas.
gasas
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

labas visiems .gal kas ka nors zinote apie fondus.idomumo delei pabandziau i pasizaist.o dabar nezinau kur gaut informacijos apie juos-kodel kyla,kodel ju verte krenta ir nuo ko tai priklauso?
is anksto dekingas
black-out
black-out
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

labas visiems .gal kas ka nors zinote apie fondus.idomumo delei pabandziau i pasizaist.o dabar nezinau kur gaut informacijos apie juos-kodel kyla,kodel ju verte krenta ir nuo ko tai priklauso?
is anksto dekingas
citata is finastos tinklalapio:
http://www.finasta.lt/l.php/investiciniai-fondai5.html
"Fondus valdo, t.y. investavimo procesus fondo viduje prižiūri ir kontroliuoja, patyrę fondo valdytojai, tad klientui netenka rūpintis investicine grąža ar stebėti, prognozuoti fondo grąžą lemiančius veiksnius – tereikia sudaryti fondo pirkimo sutartį ir įnešti pageidaujamą pinigų sumą, o investavimo subtilybėmis pasirūpins investicijų ekspertai."

kam vargintis, jei tai uz tave daro kiti?
Investuok pinigus į degtinę ir gauk 40%!!! ;)
zvidas
zvidas
Rašyti privačią žinutę

416 žinutės
( +62 / -22 )

Gasas, pabandyk pasiskaityt kurio nors savo fondo mėnesinę apžvalgą, kurią sudaro fondo valdytojai. Ten turėtumei rasti pagrindinių įvykių apžvalgą, kurie galėjo įtakoti to regiono ar tos krypties nuotaikas ir tuo pačiu rezultatus. Kadangi klausimas labai abstraktus tai ir atsakymas toks pat.
Zhaibas
Rašyti privačią žinutę

417 žinutės
( +42 / -25 )

daiskauda:
zip :
Idomu su kokiu tikslu pardavinejama 1 akcija po 4.86 ar 4.87?
Bandymas numust kaina?
tarkim pastatei pavedima 500 vnt po 4.86, ir pardave tau 1x4.86.

taip ir susimokejai 4.86 uz akcija, kokius dar 5 litus uz dalinai ivykdyta pavedima, ir tam tikra % komiso. apsimoka?..
taip bando isprovokuoti, kad visus 500 vnt nupirktum aukstesne kaina.
aisku, cia tik vienas is scenariju. yra ir kitu...

5 litų už dalinai įvykdytą pavedimą mokėti nereikia, nes Talino ir Rygos biržose nėra minimalaus mokesčio, o komisiniai 0,19 proc. (bent jau SEB tokius komisinius ima). Ir spekuliuoti Talino biržoje šiuo atžvilgiu labiau apsimoka nei Vilniaus biržoje - trigubai mažesni komisiniai ir nėra minimalaus mokesčio

maumas:
daiskauda. Nuo kada man reikia mokesčius mokėti biržai?

daiskauda:
Gerbiamas Maumai, jei Jums neaisku apie apie kokius mokescius eina kalba, tai suformuliuosiu tiksliau: "komisiniai mokesciai už tarpininko paslaugas perkant ir parduodant vertybinius popierius biržoje". Ar toks formuluotes tikslumas pakankamas, ar dar noretumet citatu is teises aktu? Ar galbut jus perkat ir parduodat akcijas nemokedamas komisinio mokescio makleriams? Tada nusiimu pries jus kepure.

OpTiiX:
daiskauda,
Man finasta atskaiciavo minimalu mokesti, perkant 1 akcija.

maumas:
Dabar Jūs visiškai teisus. O ankstesniam poste-ne. Persiskaitykite dar kartą, ką parašėte ir nereikės karščiuotis. Padėsiu: jei SEB neima 5lt.,tai nereiškia, kad to nedaro kitos maklerinės ir nereikia joms mokėti.O teiginys, kad "Talino ir Rygos biržose nėra minimalaus mokesčio" todėl "5lt.mokėti nereikia", iš principo neteisingas, nes šį mokestį ima ne biržos, o maklerinės t.y. Jūsų minimi tarpininkaiSėkmės prekyboje! Kepurės kelti nereikia

daiskauda:
Jusu minetame poste buvo fraze: "bent jau SEB tokius komisinius ima", t.y. kalbejau butent apie SEB komisinius, sorry jei tai nebuvo pakankamai suprantamai suformuluota. Be abejo, kiekvienas makleris turi savo ikainius, o kalbant konkreciai apie SEB'a, tai stebina ju kainu politika: uz tarpininkavima perkant ir parduodant akcijas internetu Vilniaus biržoje ima 0,6 proc. bei nustatytas minimalus mokestis 5 Lt, o Rygos bei Talino birzose 0,19 proc. ir nera minimalaus mokesčio. Kuom toks kainų skirtumas pagrįstas - nelabai suprantama. Bet gaudyti bangas (bent jau naudojantis SEB paslaugomis) labiau apsimoka Rygos ir Talino biržose. Galu gale prisiminkim ir Elderį:"Биржевая индустрия убивает игроков комиссионными и разницей цен (Slippage). Большинство любителей не могут поверить в это, подобно тому, как средневековые крестьяне не могли поверить, что маленькие невидимые вирусы могут их убить. Если вы игнорируете разницу цен и работаете с брокером, который берет высокие комиссионные, то вы поступаете подобно крестьянину, пьющему воду из городского пруда во время эпидемии холеры."

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital