Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Ar galima Lietuvos ekonomikos krizė?

gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Vis garsesnės darosi kalbos apie Baltijos šalių ekonomikos perkaitimus. Daugiausia taikoma Latvijai, bet Estai irgi jau susirūpino padėtimi pas save. Tuo tarpu mūsų valdžia ir finansistai per laidą "TV Forumas" ramino liaudį, kad pas mus viskas gerai - miegokit ramiai.
Bet ar viskas jau taip gerai pas mus? Ar neateina į Lietuvą tyliai ir nepastebimai [censored]?
gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Jau ir švedai siunčia mums įspėjimus:
http://www.delfi.lt/news/economy/business/article.php?id=12640078
maklarenas
maklarenas
Rašyti privačią žinutę

1211 žinutės
( +165 / -27 )

Jei varyma tris menesius, po gasdinanti straipsni per savaite, galima pavadinti "tyliai ir nepastebimai"
nuo likimo nėr vaistų
Dariuks
Rašyti privačią žinutę

429 žinutės
( +24 / -5 )

Bus, bet tik NT krizė tai tikrai, nes normaliem žmonėm aišku, kad 1 kambario butas 30 m. senumo name Naujininkuose su narkomanais ir pijokais kaimynais negali kainuoti 120 - 130 tūkst., nes paprastai normaliam pasaulį tokio tipo butai juodžkių kvartale kainuoja kapeikas. Todėl NT spekams ypač dėl senos statybos tai nepavydžiu jau nuo dabar:cry
snapas
snapas
Rašyti privačią žinutę

792 žinutės
( +81 / -54 )

Gal moderatoriai pakeiskite rubrikos pavadinimą? Labai jau „optimistiškai“ nuteikiantis
Kuo jautis senyn, tuo ragas kietyn!
^la
Rašyti privačią žinutę

1936 žinutės
( +244 / -33 )

Dariuks, tai anot Jūsų, mūsuose tik nenormalus žmonės gyvena ir perka NT ? Gal galite daugiau argumentų pateikti ?
Common sense is not very common
gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Prašyčiau diskutuoti ne vien tik apie NT, o plačiau - apie Lietuvos ekonomikos perspektyvas.
Ashaman
Ashaman
Rašyti privačią žinutę

932 žinutės
( +286 / -123 )

Kolkas krizės nėra, visi laimingi ir sotūs, bei nesuvokiantys kad tai kas vyksta už atlanto negailėstingai palies ir Europą.
Ačiū dievui Lietuvoje nėra išvystytos marginalinio kreditavimo schemos, todėl net ir sumažėjus NT kainoms daugumai nuo to nebus nei karšta, nei šalta, nes dauguma perka bustą sau ir tik ~ 10 % spekuliacijoms.
Kokios ten perspektyvos - jei riesta bus JAV, pajus ir Lietuva.
Success is a journey, not a destination...
maklarenas
maklarenas
Rašyti privačią žinutę

1211 žinutės
( +165 / -27 )

kai bus riesta JAV, daugiau pinigu pritrauks Europa...
nuo likimo nėr vaistų
Ashaman
Ashaman
Rašyti privačią žinutę

932 žinutės
( +286 / -123 )

Aha, tų pačių fantikų - USD, kurie Europai bus tikra palaima...
Success is a journey, not a destination...
matiusas
Rašyti privačią žinutę

203 žinutės
( +14 )

Perspektyva tokia, kad kuo toliau tuo labiau didesnis kiekis pinigu koncentruosis pas mazesni skaiciu asmenu. Bet kokia krize didina turtinguju pajamas. Ar tai butu NT, ar akciju, ar visos salies. Tikekimes, jei bet kokio pobudzio krize bus, mes ja pasinaudosim, kad uzsitikrintumem ramia ateiti. tada beliks zaidimas, investuoju siek tiek ten, siek tiek sen, taisykles zinau, beveik nepralaimiu.

Augancioj ekonomikoj visi gudrus:
akciju birza auga - visi skaiciuoja pelnus, nauji zaidejai plusta i rinka ir trina rankomis kai mato kasdien po pora procentu prieaugi. laikinai pamirstam svarbius rodiklius.
nt rinka auga - visi perka butus sklypus ir tt nes viskas tik brangs, kitas nupirks jei ne as. laikinai uzmirstam kokia tikrai nt verte.
vartojimo rinka auga - leidziami straipsniai, kokios Lietuvoj galimybes plestis prekybos centram, kad ju dar per mazai, zmones perka viska ko iki siol negalejo sau leisti. nes dabar atlyginimas gal ir ne zymiai didesnis, bet visas ar beveik visas oficialus, lizingas valdo, vartojama paskola jei ka gaunu per valanda. laikinai pamirstame taupyti, nes kam reikia, juk bankai pinigu turi ir duoda.

kai apie viska pagalvoji, gal airijos 'stipri' ekonomika, i kuria zurnalistai nori lygiuoti ir musiske, nera tokia jau gera ? Bent jau vietiniai nesidziaugia 5 Eu uz bokala alaus kaina
Dariuks
Rašyti privačią žinutę

429 žinutės
( +24 / -5 )

Dariuks, tai anot Jūsų, mūsuose tik nenormalus žmonės gyvena ir perka NT ? Gal galite daugiau argumentų pateikti ?
Nežinau kokie ten tie žmonės, bet kartais neturėdami pasirinkimo matyt perka ką gauna, nes labai daug litų, ypač iš Anglijos lietuvių investuota į NT ir taip yra sukeltos kainos net ir to NT kuris yra ir bus nelikvidas. Turiu pvz.vieną pažįstamą, kuris turi butą panašioj vietoj ir jį nuomoja už 420 Lt.per mėn. ir mano, kad čia labai geras biznis. Siūliau jam tą buta kol nevėlu parduoti ir pinigus investuoti pvz. į Fondus ar pan.kur uždirbtų daug daugiau, bet jis tvirtai mano, kad tai jam garantuos pajamas dar daug metų ir turtas tipo brangs po 10 proc. per metus. Manau, kad tokių biznierių yra ne vienas. Tai kai ateis laikas, kai jie suvoks, kad toks turtas nebebrangsta, o iš nuomos jie gauna tiek, kiek pinigus laikydami banke gautų tai ir bus kokia tai NT krizė. O kol kas matau, kad visi investavę į NT labai protingi, o Lietuva tipo Šveicarija.
gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Dar kartą pabrėžiu, kad šioje temoje diskusija turėtų vykti ne apie NT (diskutuojama kitose temose), o apie Lietuvos ekonomikos perspektyvas.

"Laikraštis rašo, jog Švedijos bankai SEB ir „Swedbank“ į ugnį pila žibalo ir taip „perkaitina“ Baltijos šalių ekonomiką."
O čia galėtume prisiminti kur vienas iš mūsų ramintojų - Gitanas Nausėda dirba.

"Estijos, Latvijos ir Lietuvos ekonomikos primena „kazino ekonomiką“, kuri vyravo Švedijoje devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, o 1990 m. baigėsi baisiausia krize per paskutinius 70 metų."

"Peršasi išvada, kad 7,5 proc. BVP augimas nemaža dalimi vyksta skolos sąskaita, o skolas paprastai reikia grąžinti“, – sakė T.Andrejauskas."

"Tačiau ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas tvirtino, kad kalbėti apie Lietuvos ekonomikos perkaitimą negalima."
O čia prisiminiau G. Vagnorių: "Rusijos krizė mūsų nepalies."))

Be to. Pagal ES lėšų įsisavinimą Lietuva rodo vis blogesnius rezultatus:
http://www.delfi.lt/news/economy/business/article.php?id=12640504

Ir dar. Korupcija Lietuvoje. Jau kelintus metus jos lygis yra toks pats ir nemažėja.
Dariuks
Rašyti privačią žinutę

429 žinutės
( +24 / -5 )

Tai apie tai ir kalbam. NT krizė atsilieps visiems ir bankams ir žmonėms ir statybininkams ir kt., kas neaišku? Juk didžiausios paskolos imamos NT pirkti.
matiusas
Rašyti privačią žinutę

203 žinutės
( +14 )

dar vienas idomus pozymis, kad visi "valdininkai zinovai specialistai" kalba jog bet kokiems sunkumams yra ruosiamas, analizuojami variantai ir pan. Bet dar negirdejau pasisakymo, kad sprendziama kaip uzkirsti kelia, kad nebutu galimybiu kilti paciai krizei, tada nereiketu ir sprendimu kaip ja isgyventi. Nors ka cia daug mastyt, kaip minejau kriziu metu "daromi" pinigai..
VZ
VZ
Rašyti privačią žinutę

1125 žinutės
( +173 / -28 )

Ekonominiai ciklai su pakilimais ar nuopoliais amzinas reikalas... naturalu, kad veliau ar anksciau susipurtysim ir mes... velgi kiek giliai ir kada... klausimas net ne uz milijona [milijardus]...
Stebint dabartine mas-media propaganda, kyla pora klausimu, kas siekia subjauroti musu rinkos ekonomikos fasada, aktyviai skleisdami neigiama info... nemanau, kad cia tik zurnalistu iniciatyva... kazkas tuo sunteresuotas...
Prisiminkim, kad ir MNF istorija ir kruvas straipsniu - viena diena balta, kita - tamsiai juoda...
Neteigiu, kad mes (musu ekonomika) nepatirs isbandymu artimiausiais metais (ypac tokiu suplanuotu), bet vertinkim realiai... taip NT negraziai atrodo... bet velgi, LT vienas maziausiu (gal net maziausias) gyventoju paskolu portfelis (skaiciais nedisponuoju)... Importas+tiesiogines uzsienio investicijos virsija eksporta ~11,5 BVP, kas yra neigiamas rodiklis, bet tuose paciuose net neigiamuose straipsniuose (sios dienos Lr, cituoju: "Šį deficitą mažina oficialioje statistikoje neužfiksuoti pinigai, kuriuos į Lietuvą siunčia emigrantai. Todėl ir reali mūsų šalies ūkio padėtis gali būti daug geresnė už pateiktą statistikoje." ) kyso ir kiti skaiciuokai, kurie oficialiai nesuskaiciuojami - lesu antpludis is emigrantu likusiems namuose tautieciams (straipsnyje mini ~5 mlrd Lt).
Dar vienas paskutiniu menesiu ivykis kiles aziotazas del investiciniu ir pan. draudimu, kai uzteko sekmadieni zurnalistams numesti reportaza apie nuskriausta seima (kuri neisigilinusi, nusipirko draudimo produkta), o apsidraude zmones persigando, kad juos apgavo, ko pasekoje, pora savaiciu laikrasciuose deliojo draudikai lenteles, kad nuramintu...
2002 metu gale Vilniaus banka irgi stipriai supurte elementarus pletkas, del nemokumo, kiek zinau masiskai puole atsiimineti indelius...
Reikia nepamirsti, kad media jega ir ivertinti jos galia, bet "rekianti antraste", kad dangus griuva, dar nereiskia pasaulio pabaigos...
Kiekvienas išleistas litas - neinvestuotas litas! Bet gyvenimas tai ne vien investavimas...
gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Man pvz. įdomu kokiomis priemonėmis valdžia ketina suvaldyti infliaciją, kad 2010 metais galėtų įvesti eurą? Bet iki to laiko dar turės sukelti visokius akcizus (cigaretėms, kurui ir etc.), kad sulyginti juos su euripiniais. Taigi šiais, kitais metais nusimato brangimas. Gazprom nuo kitų metų Lietuvai dujas jau pardavinės už Vakarų Europos kainas. Nepamirškim, kad 2009 metais bus uždaryta IAE - nusimato elektros kainų kilimas.
Gydytojai, policininkai, mokytojai ir kiti biudžetininkai grąsina streikais - reikalauja kelti atlyginimus.
bukanierius
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +60 / -45 )

Nieks neteigia kad zinia kad ekonomika gali buti jau perkaitus yra maloni. Siaip ziurint i skaiciukus galima speti kad dar ne.
Bet paklausius Kirkilo galima spresti, kad jis konsultuojasi su ekspertais ir pozymiu kad ekonomika perkaitusi nera. Klausimas elementarus - kas ka ten konsultuoja. Beje buvo pateikta berods ir programa ale infliacijos valdymo (pavadinimo tixlaus nepamenu) tai bent man susidare ispudis kad tai svelniai tariant metmenys sukurti nurasant koki tai vadoveli be jokiu konkreciu zingsniu.
Kai laivas plaukia nevaldomas tai galima itarti kad kapitono nera, jurlapis pragertas, GPS neveikia ir siuo atveju tik duotas pazadas kad jei kas bus laivavedys, o kol kas plaukiam tolyn i rozini rytoju.
Taksistas
Taksistas
Rašyti privačią žinutę

565 žinutės
( +20 / -10 )

Bet kokia krize didina turtinguju pajamas.
Būtų labai įdomu sužinoti koks gi tas mechanizmas, leidžiantis "turtingiesiems" pasipelnyti visais atvejais - ir rinkai kylant, ir krizės atveju, ir įvedant Eurą Lietuvoje.

Taip pat norėtųsi pamatyti "turtingojo" apibrėžimą - kiek LTL, USD , namų ar hektarų reikia žmogui turėti, kad jis galėtų vadintis "turtinguoju" ir galėtų didinti savo pajamas per krizes.

http://addurl.tel
MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

VZ - gal galetum linka nurodyti ar atskanuoti straipsni, kuriame snekama apie perlaidas is uzsienio lietuviu i Lietuva 5mlrd lt. Aciu
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital