Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Investicijos į NT - Vokietija

tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Sveiki,

esu norintis pradėti spekuliuoti. Bėda tame, kad turiu nedaug kapitalo pradžiai. Manau, kad turiu visai neblogą idėją: kylanti Rytų Vokietija. Mano miestuke per pastaruosius metus statybų intensyvumas gerokai padidėjo, gyventojų skaičius taip pat didėja, ką tik viršijo pusę milijono. Tuščių normaliai išsilaikiusių pastatų mažėja, o likę brangsta. Orientacinės kainos juokingos: 50 Teurų už 400-700 kvadratų prieškarinės statybos namą (6-8 butai), 100 Teurų už 1000+ kvadratų namus (10+ butų). Tiesa, dar reiktų 50% pirkimo kainos namo sutvarkymui iki nuomotinos būklės. Vartydamas alio-reklamą matau, kad Vilniuje už tiek teišeina butas senos statybos name... Paskolos negausiu dar kokius metus - studijuoju, giminėje turtingų žmonių nėra. Verta iš ko nors skolintis ir pradėti tokią istoriją ar ramiai bandyti prekiaut akcijomis? Atrodo, kad suradau, kas paskolintų, bet vis tiek bijau. Ramiau gauti algą kas mėnesį, bet suprantu, kad negalima visą gyvenimą taip tempti:/

Dėkui.
Senelis
Rašyti privačią žinutę

81 žinutės
( +16 / -2 )

tuomet,idomiai ir patraukliai atrodo cia Tavo isdestytos mintys ir kainos.Taciau,norint uzsiimti nuomos bizniu,reikia zinoti dar si ta - ar yra ta paklausa - ar daug ieskanciu issinuomoti busta tame mieste,tame rajone?Kokia nuomos kaina?Kiek kainuos tas sutvarkymas ''iki nuomotinos bukles'' - ar tikrai uzteks mazdaug 25K euro 6-8 butu namui?(apie 3-4K euro/butui?),koks gyventoju - nuomininku kontingentas - studentai,seimos,ir t.t?Miesto - rajono vieta, pletros planai,susisiekimo galimybes... .Sekmes.
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Yra vienas "bet", kurio aš nesuprantu. Spėju, čia kažkaip kitaip dirba vokiškos galvos. Aš ten nuvažiavęs benderio negavau, teko ieškotis buto. Peržiūrėjau kelis butus ir pasirinkai pigiausią variantą kraštiniame blokinių namų kvartale. Begyvendamas pastebėjau gausybę butų, 40-70 eurų brangesnių arčiau centro. Daug tuščių jų ir dabar stovi, nors kainą numetus iš karto daug žmonių persikeltų iš blokinių namų pakraštyje į senos statybos namus šalia centro. Kodėl taip yra? Pirma mintis buvo kartelinis susitarimas, bet iš jo akivaizdžiai jokios naudos negauna nuomojantys butus centre. Klausinėjau ilgai ir nuobodžiai, bet atsakymo iki šios dienos negavau.
Čia turiu db komercinį pasiųlymą: namas centre, iki upės 400 m, iki parko 600 m, iki traukinių stoties 800 m, ten pat supermarketas. Iki kabakų 10 minučių pėstute. Kontingentas laisvai gali būti studentai. Name 12 normalių butų, kas mansardoje ir pirmame aukšte - dar nežinau. Visi langai pakeisti, stogas dar nebaigtas keisti. Kaina 110000 Teurų. Dar fasado remontas (tinko pataisymas ir dažymas) kainuos ~10000 Teurų. Namo nežiūrėjau, kaip su elektra/santechnika ir šidlymu nežinau. Vidaus apdailą pats padarysiu, studentauju gi. Manau, kad į 160000 Teurų tilpsiu. Tikiu, kad 2000 eurų per mėnesį atskaičius mokesčius gausiu iš 3 aukštų nuomos. Per 8 metus bus atsipirkę. Kainas vis tiek mesiu trečdaliu mažesnes nei rinkos, kasmet kelsiu 5-8 procentais. Nzn, niekas nemokė nešti finansinės atsakomybės. Iš tėvo verslo - šūdas, visi kiti šeimoje - samdomi darbuotojai.
matiusas
Rašyti privačią žinutę

203 žinutės
( +14 )

apgalvok pesimistini varianta, tarkim kiek butu gali buti laisvu, papildomos remonto islaidos ir tt. jei net tuo atveju nieko neprarandi, arba sugebesi issilaikyti iki geresniu laiku metus ar kitus su nedideliu nuostoliu, po ko gali buti didelis +, tada drasiai imkis reikalo. ne tu vienas abejoji ar tai pavyks, bet tu gali buti vienintelis kuris tai bandys darys ir tada tikrai pasiseks.
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Akcijų fonduose gyvena 20 Teur. Vėliau baigsiu studijas ir turėsiu teisę imti kreditą. Realiai man reiks dabar iš kreditoriaus skolintis tik 2 metams. Sutvarkius šį namą ir suradus nuomininkus kaina iš karto padidėtų bent 2 jei ne 3 kartus. Nuomininkai gali mokėti kad ir mažesnę nei rinkos kainą. O vat dabar į galvą šovė mintis pirkti remontuotiną namą su nuomininkais. Bus tema pagalvojimui. Dėkui dar kartą už teisingų idėjų sukėlimą.
Mind
Rašyti privačią žinutę

69 žinutės

Gal galetum parasyti, kaip su NT ir zemes mokesciais, verslo liudijimais ir etc? Apie kuria vokieciu zeme sneka?
shvabra
Rašyti privačią žinutę

123 žinutės
( +7 / -4 )

Mintis gera, tik kainos kažkaip juokingos, ar nėra kur šuo pakastas,pvz. numatyta griauti ir statyti naują namą ir t.t. aš šios rinkos ne nagrinėjau, bet iš praktikos verslo kitoje srityje noriu patarti pabandyk surasti tikrą vokietį, kuris turi savo firmą ir susidraugavęs psikalbėk apie niansus, nes paprasti ne verslininkai vokiečiai- tai, kaip iš medžio iš kritę.
Kas tai?TeurMan atrodo kartais sumaišai Pabandysiu draugui paskambinti i Austriją, kuris priš tai 15 metų gyveno Vokietijoje gal jis tau galės padėti
caps
Rašyti privačią žinutę

158 žinutės
( +20 / -6 )

As taipogi atkreipiau demesi i Rytu Vokietija. gan geras NT nuomos ir kainos santykis.Netgi radau triju aukstu pastata(pirmame komercines ,kituose po 1 buta), visos trys patalpos isnuomotos, nuomos graza 12%. kvadrato kaina apie 500eu.Atrodo patraukliai, bet kai nebuves vietoje, nezinant visu mokestiniu vingrybiu ....Tuo labiau nemoku vokiskai.
andi
Rašyti privačią žinutę

8 žinutės

Nezinau kaip Rytu Vokietijoje, bet Vakaruose daugiabuciuose buna kuriamos butu savininku bendryjos, kurios kiekvienas narys inesa savo dali pinigu(pagal kv/m)taip vadinamai namo prieziurai(haus geld)ir tai sudaro nuo 30 iki 50 euru per metu vienam kvadratui(cia jau butu visas namo islaikymas).
Pries perkant busta svarbu atkreipti demesi y namo stovi (elementaru), dokumentus ,kuriuos turi pateikti NT tarpininkas , kuriuose matysite kada,kokios sumos investuotos y namo renovacijas ir kokia dabartine suma yra sukaupta busimai namo renovacijai.
To pasekoje galima butu priimti sprendima, nes nupirkus pigaiai galima apsigauti ir pradeti renovuoti nama kapitaliai ,kurio remontas gali virsyti net sumoketos sumos uz busta dydi.
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Atsiprasau, nebuvo namie interneto ir negalejau pasidalinti tolesnemis mintimis.
Minciu eiga truputi pakrypo kita linkme: neikandu namo, per dideli remonto kastai. Isorines sienos kvadratas kainuos man po 20 euru, langas po 300 euru. Vien tam reikes 30-40 Teur. Plius vidus: laiko surasciau ir pats padaryciau, bet medziagos dafiga kainuos. Pazejau kelis namus is arciau: geresnes kokybes - brangus, prastesnes - avarines bukles. Pvz.: stovejo 5 metus su kiauru stogu, dreko, salo, sylo, dreko. Sienos jau avarines bukles. Stogas jau naujas uzdetas ir nelabai matosi, kas buvo. Nautraukose viskas grazu. Vakar pazejau toki nameli uz 60 Teur. Ten gi viskas jau kur kas geriau.
Dabar norai jau kuklesni: nusipirkti 2-3 dvieju kambariu butus. Toks kainuos iki 30 Teur ir bus su nuomininkais. Uzstatant tevu sodyba per 20 metu man jie issimoketu, jei nepavyktu brangiau parduoti. Tie butai - naujos statybos namuose (1993-1996) ir tiketina, kad dar stoves ir nepelys. Dar reikia ziureti aukcionuose sodybu aplink stambius miestus. As cia db gyvenu Dresdene, manau ir gyvensiu, i LT - nesinori. Miestas buvo per kara visiskai subombarduotas. Is centro nieko neliko. Bet visi priemiesciai uzstatyti ir visiskai apgyvendinti. Tokie priemiestiniai namukai kainuoja jau virs 120 Teur.
Ir dar: esminis skirtumas, kodel as to negaleciau daryti budamas vokietis: vokiski hipotekos procentai - 18%, nerealu, LT jie dar 4.5%, kas yra labai smagu.
Zemes mokestis didelis nera, kelniu nenuples, visokie registrai-kadastrai kainuos grubiai dar 10% pirkimo kainos. Verslo liudijimas man dar nereikalingas - iki 700 (750?) euru per menesi iplaukos is nuomos neapmokestinamos. Cia gyvenu jau 4 metus, bet tik pries metus i galva atejo mintis, kad visa gyvenima dirbdamas turtingu netapsi Dabar skaitau istatymus, domiuosi mokesciais ir t.t.
Taksistas
Taksistas
Rašyti privačią žinutę

565 žinutės
( +20 / -10 )

tuomet,
gal gali nurodyti kokius nors vietines reikšmės NT skelbimų portalus DE/AT ?

http://addurl.tel
trusikai
trusikai
Rašyti privačią žinutę

86 žinutės
( +47 / -12 )

tuomet,
gal gali nurodyti kokius nors vietines reikšmės NT skelbimų portalus DE/AT ?
paziurek www.estatepool.de

Vokieciu kainos tikrai juokingos palyginus su Vilniumi .. tiek rytu tiek vakaru.
Trusikai
Lietuvos Respublikos vyresnysis NT ir MLM specialistas. Nepriklausomybės Akto signataras.
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

[
paziurek www.estatepool.de

Vokieciu kainos tikrai juokingos palyginus su Vilniumi .. tiek rytu tiek vakaru.
na cia is esmes informacija pamastymui, kad ne tik statybos kastai butu kainas lemia
reallster
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės

wow paziurejau ta www.estatepool.de kainos tikrai patiko ten uz koki luxuri 3 aukstu namuka galima paklot apie 700 000 Lt pas musgi uz tokio tipo namuka apie 1500 000 - 3000 000 Lt... "ЖЕСТЬ" _o
"Mes jamam šitą darbą"
tuomet pleaz jai nesunku inmesk tu Nt portalu arba agenturu adresiukus, kur objektus ziurejai, gali but ir vokiskai
plastelinas
Rašyti privačią žinutę

47 žinutės
( +2 )

to tuomet
o kaip su nuomos paklausa? Ar daug norinčiu nuomotis? Ar ilgam?
nelaikas šulinį kasti, kai troškina
reallster
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės

Ir dar klausymelis gal kas gali pasakyt, kiek procentaliai NT in Deutschland auga?
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Ir dar klausymelis gal kas gali pasakyt, kiek procentaliai NT in Deutschland auga?
jei zodi "auga" pakeisi zodziu "krenta" - busi daug tikslesnis
Dariuks
Rašyti privačią žinutę

429 žinutės
( +24 / -5 )

to tuomet,
Manau, kad iš tos vokiečių NT uždirbti būtų galima, bet labai jau tu čia viską paprastai parašei ir pinigai nerealiai maži. Manyčiau tikrovėje visi remontai ir viskas kitas išeis daug brangiau, o tokio namo atsipirkimas iš nuomos tikrai ne 8 metus truks, o vargo kiek. Aš panašų variantą svarsčiau prieš keletą metų, daug skaičiavau ir domėjausi, tai išėjo gryno pelno graža optimistiniu variantu apie 12 proc. Taigi sulyginus su akcijų ir fondų rinka, man klausimų kur investuoti daugiau nekilo. O šiaip tai tokį dylą bandyt daryti galima su savo pinigais bet skolintis - nesamonė.
reallster
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės

To Mindakas
Hm,, reiks pasiduomet Nemcu nt rinka, o siaip aciu uz pastaba
Sutinku su Dariuksu remontas tai did. gemorojus ir labai jau neprognozuojamas kasto tipas, bet ideja vistiek lieka patraukli.
Wasser
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

Tai kad Vokietijoje NT kainos krinta. NT kainu kreives visose zemese, rytu ir vakaru Vokietijoje tolygiai krinta bent nuo 1997 metu...

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital