Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Pirkimas vs Nuoma

gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Norėčiau pakalbėti tokia tema. Pastebėjau, kad pagrindiniai butą perkančių su paskola paskola argumentai yra tokie:
1. Mokėdamas paskolą tu moki už savo butą ir po kažkiek metų turėsi savo nuosavą kampą. Tuo tarpu nuomodamas tu leidi pinigus vėjais ir nieko neturėsi.
2. Dabar paimtą paskolą darysis vis lengviau ir lengviau išsimokėti, nes atlyginimai su laiku didės - Lietuva siekia priartėti prie ES vidurkio, ten atlyginimai yra didesni, vadinasi ir pas mus jie kils.
3. NT brangsta ir brangs. Todėl reikia jamt dabar, nes ateityje bus tik brangiau.

Tai paaiškina kodėl žmonės taip stengiasi gauti paskolas ir pirkti butus nors kainos ir mūsų pragyvenimo lygis yra neadekvatūs. Savo butas lietuviui yra kažkas tokio ką jis būtinai turi turėti, nes kitaip jis jaučiasi nepilnavertis.
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Dar pridesiu kiek argumentu:

1) jei turi seima, tau reikia kazkokio pastovumo. Turedamas nuosava buta - esi pats seimininkas: neateis savininkas ir nepasakys - "susidedi daiktus ir varai is cia". Tai aktualu ypac jei turi vaiku, kurie turi jau draugu rata, mokykla ir pan. Vakaruose zmones nuo to apsaugoti: sutartys ilgalaikes, didesnes garantijos.

2) Mokedamas palukanas, o ne nuoma, savotiskai turi kaupiamaji fonda. Dauguma zmoniu nenori (nesugeba, nemoka, neprisivercia) taupyti ir taupomus pinigus investuoti ir pan, tam kad didintu savo kapitala. O mokedamas paskola bankui - ispirkineji savo buta ir taip turi (sumoketas imokas paskolos grazinimui) kaip sutaupytas lesas, kas praverstu keiciant buta ar pan.

3) Investuoti i svetima buta (daryti remonta, kazkokius sirdziai mielus padailinimus) labai nesinori. O savininkai vistiek zinodami, kad nuomininkai nesaugo buto, deda praktiskiausius, bet toli ne patogiausius ir ne graziausius daiktus (pvz. santechnika)
vienisas katinas
vienisas katinas
Rašyti privačią žinutę

148 žinutės
( +3 )

Sutinku su gmt argumentai būtent tokie eilinio lietuvio ir nespekulianto. Dar vienas galėtų būti "Atvirkštinė hipoteka", kad per gyvenimą įgyjai būstą, o senatvėje jį atiduodi vėl bankui už paskolą "iki gyvos galvos" ir vaikams nieko nepalieki. Lietuvoje sunkiai stumsis "Atvirkštinė hipoteka" dėl mūsų žmonių tradicijų, visi nori kažką palikti vaikams, bet jau kiek girdėjau Lenkijoje vienas bankas bando siūlyti rinkai, Amerikoje pakankamai populiari.Vienas mano draugas Gyvena Čikagoje legaliai ir butent pagal tavo argumentus pasakojo, kad tipinis Amerikietis visa gyvenimą dirba būstui, o pensijoje jį parduoda, gyvenimui palengvinti,vaistam ir t.t. arba pasinaudoja "Atvirkštinė hipoteka". Bet kol dabar susens vidutinis lietuvis dabar nusipirkes būsta manau ir Lietuvoje prigis "Atvirkštinė hipoteka"
echo
Rašyti privačią žinutę

65 žinutės

As buta nuomojuosi, o atliekamus pinigelius investuoju. Aisku savo bute gyventi butu maloniau, bet kai paskaiciuoji kiek tas malonumas kainuoja...
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Nuo to laiko, kai išėjau iš tėvukų buto niekada nesu turėjęs asmeninio būsto, visą laiką tik nuoma (na tiesa kartais nuomodavau iš savo įmonės )

Visus pinigus tik investuodavau į verslus, nes pinigų visada trūkdavo

Nesigailiu dėl savo žingsnių.

O saugumas, pastovumas,... tai tik iliuzija. Šiame pasaulyje viskas taip greitai keičiasi, kad senoviniai mūsų tėvukų pastovumo stereotipai nebetinka. Dabar mano manymu kiti laikai.

Juk keičiasi mūsų šeimos sudėtis (ir tikrai ne kartą per 25/40 metų), keičiasi darbo vieta Vilnius, Londonas, Klaipėda, be to niekados nežinai kokie kaimynai įskurs šalia...

O man svarbiausiai būvo ekonomika...
(naujas butas, tai ne tik pirmas įnašas ir paskola su palūkanomis, aš savo skaičiavimuose visada pridėdavau baldus, pradinį remontą, einamuosius remontus, draudimą, gerbūvio tvarkymą (jei namas) ir gaudavau man reikalingą išlesiti apvalią sumą. Tą pačią sumą investuodamas aš ne tik atiduodavau mažus nuompinigius, bet ir uždirbdavau dau daugiau, kas su laiku ir leido dabar užsiimti tuo kas man patinka, nesvarbu ar už tai moka ar ne ) ir ... svarbiausia tai leido išmokti neprisirišti prie materialinių dalykų

bet čia kiekvienam savo, kiekvienas pasirenka savo gyvenimo tikslus ir matyt turi savo finansinį gyvenimo planą. Svarbu juos abu turėti
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Galėčiau apie tokius dalykus ir nerašyti, bet niekada nepamiršiu, kai pradėjau skaityti pirmąją Kijosakio knygą Du tėčiai - turtuolis ir vargšas. Aš pirmą kartą savo gyvenime sutikau bendramintį, kuris mokė elgtis priešingai negu visa mano aplinka (tėvai, kaimynai, darbuotojai). Jie visdad mokė mane kaip reikia "teisingai" gyventi ir nesuprato mano žingsnių.

Todėl savo niekingą pavyzdį pateikiu tik norėdamas padrąsinti tuos, kurie siekia savo tikslo ir nenori būti "tokie kaip visi", "baltomis varnomis" ar pan...

Aš tik galiu garantuoti, kad šiame sunkiame kelyje yra šviesa tunelio gale
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Kaunas
Rašyti privačią žinutę

729 žinutės
( +13 / -2 )

Bet yra zmoniu kurie nestabiliai jaucias neturedami savo busto..
O man is vis turtas ir jo kaupimas atrodo labai naudingas dalykas, tik ziurint is tos puses, kad tarkim 3 butai, viename gyveni, kitus du nuomoji, visi 3 ikeisti bankui ir pinigai dirba. Nuoma uzdengia procentus bankui..
Aisku kai yra seima tada savo busta ikeitinet nepatarciau..
anankez
anankez
Rašyti privačią žinutę

149 žinutės

Čia ne į temą:

Nataraj,
o per tiek laiko investuodamas į verslus ir t.t. nenusipirkai dar savo nuosavo būsto? Neįsižeisk, tik paklausiau

Kažkaip žiūriu tas Kijosakis daug kam smegenis susuko, visur tik ir kartojamos jo "auksinės" mintys. Aišku jo mintys tikrai auksinės, bet reikia pamastyt ir pritaikyti jas sau ir Lietuvai. Tik dažnai paklausau, tai dauguma kaip papūgos tik gieda ką perskaitė ir galvoja, kad moka ir gali kitus mokyti kaip reikia gyvent.

Čia į temą:

Man rodos toks variantas neblogas: nusiperki būsta, aišku jai turi už ką, o poto jį įkeiti, pasiimi grynus ir tada galvoji.
Kažkur mačiau, kažkur girdėjau...
Hermis
Rašyti privačią žinutę

33 žinutės
( +3 / -6 )

nesuprantu kam pirkti turta po to ji uzstatyti ir pasiimtus pinigus investuoti??? negeriau iskarto imti paskola ir turimas lesas investuoti, cia sutaupoma ant administraciniu islaidu (nereikes kelis kartus naudotis notaro paslaugomis ir pan)... zinoma, jei gaunamos neleidzia imti paskolos norimam turtui isigyti, tada sutinku optimalus variantas pirkti ir uzstatyti, priesingu atveju apsurdas kazkos...

O su "Nataraj" nuomone 100proc. sutinku.
Manau dar pas zmones nusistovejes ar yra ikaltas blogas poziuris i materialines vertybes.
tamagochi
tamagochi
Rašyti privačią žinutę

724 žinutės
( +91 / -24 )

As buciau linkes palaikyti Nataraj del psichologiniu faktoriu. Turedamas busto paskola zmogus daug maziau linkes rizikuoti ir apribojamas jo mobilumas.

O kas liecia finansine puse...

Nuomuojuosi buta naujam name uz 180Lt/m2 per metus, kurio kaina kazkur apie 4500Lt/m2. Tai viso labo 4% per metus - netgi bankinis indelis yra pelningiau.

Dar lieka viltis, kad branKs, taciau:
1) neuzmirskime, kad siuo metu mes esame pasaulines bangos pacioje virsuneje. Nezinia kada ta banga gali nusileisti ir kokie bus to ilgalaikiai padariniai ekonomikai.
2) palukanu normos siuo metu yra zemiausiame lygmenyje - ateityje gali smarkiai isaugti
3) Ilgalaikis vakaru saliu NT brangimo statistinis vidurkis - apie 5% per metus (jei kazkam atrodo, kad tai labai mazai, tai esant 10% brangimui po 30 metu 1m2 kainuotu 70KLt).

Nenoriu varginti ilgais skaiciavimais, taciau paemus dvi seimas, kuriu viena dabar paima paskola ir gyvena nuosavame bute, o kita nuomuojasi, bet skirtuma tarp paskolos imokos ir nuomos mokescio pasideda i banka kaip indeli - po 30 metu jos bus sukaupusios mazdaug ta pati vertes padidejima. (nebent per ta laika nuomos kaina augtu sparciau nei busto kainos)

Taigi nuosavas bustas is tiesu yra ir prasta taupykle (bet geriau negu jokios )

Galu gale jei sudedame ir vertes padidejima ir nuomos pajamas ir nusidevejima, tai gautume kazkur apie 10% ROI per metus, kas jau yra neblogai. Bet nepamirskime, kad investavus i akcijas ar verslą galima uzdirbti zymiai daugiau.
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Dar vienas "varomasis" motyvas, kodel seimos renkasi "vergove bankui", o ne nuomą

2007.03.05 Moterys inicijuoja būsto keitimą.
http://www.ziareal.lt/index.php?veiksmas=naujienos&id=205

Na aisku sunku tipiniam lietuviui, o ypac lietuvei, klausyti, kaip maziausiai kokie trys jo draugai ir jo draugu draugai pries kelis metus pirko buta uz kokius 100.000-200.000 Lt, o dabar ju butai jau kainuoja po 300.000-500.000 Lt ) Norisi buti tokiam paciam - neblogesniam, o akciju rinka - tai kazkokia nesamone vaikams pazaisti )))
EX
Rašyti privačią žinutę

101 žinutės
( +1 )

Teeeip, moterims bustas kaip masina - kuri ''turi buti grazi ir niekad negesti''
Is vienos puses teisingai, bet.........
vyrai to niekada nesupras
Agata
Rašyti privačią žinutę

1492 žinutės
( +237 / -563 )

to ex
visgi svarbiausia mašinoje - ji turi važiuoti į priekį ir atgal:cry
dinamo
Rašyti privačią žinutę

71 žinutės

ok pazvelkim is kitos puses
samokslo teorija arba ko nori sistema is zmoniu
be zmoniu nebutu valtybes arba sistemos, jei zmones nesistengtu dirbti pvz kaip afrikoj bvp butu zemas, su zemu bvp sistema niekam neidomi ipatingai tokia kaip musu salis be fjucersu, pigios paskolos bei valstybes kompencuodamos palukanos nt, prekyba ir t.t padaro patraukliomis vartotojams, skiepijama nuo pat kudikystes kad reikia stopiai mokytis, susirasti gerai apmokoma darba, daug dirbti ir moketi saziningai mokescius yra labai gerai, ir taip privalo daryti kiekvienas sveikos samones pilietis, kuo daugiau zmogus turi paskolu tuo daugiau ir sunkiau jam reikia dirbti toliau, tuo labiau jis prisirisa prie daiktu ir juos sureiksmina, vienas zmogelis gyvena kaime turi karve, pora vistu, malku parsinesa is misko, vasara grybai uogos ir jam dzin, jis sveikos sielos, grynas oras, bet kam tai idomu?, kitas dirba dar daugiau kad galetu buti dar labiau ishkirtinesnis uz protevius taip kaip moke nuo pat kudikystes, buk stipresnis, buk naglesnis, padaryk, turek geriausia, buk manekene, raketa, pirk brangius rubus tackas ir imk daug pinigu is banko, jei nesi isiskolines mln bankui esi prasciokas
klausyma butu toks
kam ir kokia is to nauda?
galvojat kad paims ir paplis perpusto nt burbulo epidemija taip lengvai ir pradeti viska griauti aplinkui?
ar manot kad sistema gali leisti sau tokia prabanga?
pirk arba mirk
KurciasKurmis
KurciasKurmis
Rašyti privačią žinutę

116 žinutės
( +20 / -3 )

to dinamo> tai, ka tu vadini "sistema", yra daugelio reiskiniu, vykstanciu visuomeneje, visuma. Ji nera statiska, ji nuolat kinta, yra dinamineje pusiausvyroje. Ir nera tokios jegos, kuri galetu bet kuriuo momentu svytuokle pastumt i norima padeti. Tiksliau yra daug jegu, stumdanciu jom norima kryptim, bet nei viena neturi lemiamos persvaros ilgesni laika. Del to ir gimsta tokios temos, kaip si. Kitu atveju "sistema" sudarytu tokias salygas, kai net klausimas nekiltu- pirkt ar nuomotis? O kai viskas kinta, tai sistema kartais gerokai nukrypsta nuo pusiausvyros tasko. Ir kuo toliau nukrypsta, tuo su didesniu trenksmu ir pagreiciu viena diena pradeda gryzinet i pusiausvyra. Belieka guostis, kad nieks tiksliai nezino kur yra tas "aukso vidurys"
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Čia ne į temą:

Nataraj,
1. o per tiek laiko investuodamas į verslus ir t.t. nenusipirkai dar savo nuosavo būsto? Neįsižeisk, tik paklausiau

Kažkaip žiūriu tas Kijosakis daug kam smegenis susuko, visur tik ir kartojamos jo "auksinės" mintys.
1. Kad man to nuosavo būsto ir nereikia , man tereikia būsto Aš manau, kad žodis nuosavas - tai tam tikra iliuzija. Mes atėjome į šį pasaulį nuogi ir išeisime be nieko. Ar verta tiek daug laiko skirti laikiniems dalykams?

Atsimenu kažkur skaičiau (? ) apie lenkų vienuolį kuris sėdėjo trobelėje ir skaitė šventraščius, meditavo. pro šalį keliavo amerikeičių turistas ir užsukęs paklausė - vienuoli, o kodėl pas tave trobelėje nieko nėra tik stalas suolas ir lova? Vienuolis paklausia atgal, o kodėl tu jokių daiktų, turto su savimi nesineši? Ameriekietis atsako, kad aš esu kelyje. Vienuolis jam paantrino - aš irgi...

Aš Anankez tuo metu turėjau svarbesnį tikslą nei būstas. Aš siekiau finansinės laisvės ...

2. Jei skaitydamas Kijosaki iki to skaitymo nesilegei taip ar panašiai kaip aprašyta, tai 90% kad tu išleidai pinigus veltui ... (bent jau mano subjektyviais tyrimais tų pažįstamų, kurie perskaitė jo knygas - gyvenimas nepasikeitė. Kas mokėjo elgtis su pinigais, tas ir paskiau juos valdė, o kas ne,...)
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
anankez
anankez
Rašyti privačią žinutę

149 žinutės

Tas ir yra, kad ne kiekvienas sugeba pritaikyti to ką perskaito, nes tai tikrai nėra lengva. Norėjau pasakyti, kad dauguma tik perskaite mano kitaip, kad viskas bus taip kaip parašyta, kad pinigais pradės snigti. Užvedžiau šią tema tik todėl, kad jau nusibodo iš kas antro šiame forume girdėti tas pačias frazes kurios tose knygose surašytos, pradeda trūkti originalumo taip kad nepamirškit kad čia tik knygos, tik "instrukcija". Anglų kalbos žodyną gali perskaityti kiekvienas, bet kalbėti išmoks tik keletas

P.S. Vienas milijonas iš dangaus nukrenta tik vienam iš milijono
Kažkur mačiau, kažkur girdėjau...
siaipzvejys
siaipzvejys
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +83 / -23 )

Aš tik galiu garantuoti, kad šiame sunkiame kelyje yra šviesa tunelio gale
O jei ten traukinys :cry
10% žmonių valdo 90% pinigų. Visada pasitikslinu kur aš esu.
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

P.S. Vienas milijonas iš dangaus nukrenta tik vienam iš milijono
milijonais dažnai nekrenta , bet jei taip kažkam pasisekė, tai (vėl bus standartinė frazė ) sunkiau yra pinigus išlaikyti, nei juos uždirbti.

man teko svečiuotis pas močiutę kažkur Utenos raj. tai ji netyčia man atskleidė senai mūsų senolių sudarytas "verslo tausykles". Ji sakė: anksčiau žmonės pirma tvartus pasistatydavo, o paskiau sau namus...

kartais mes tikrai tiems savo nuosaviems būstams per daug skiriame dėmesio...

turiu pasiūlymą, kaip suprasti, kad būstas, jo įrengimai ir t.t. nėra jau tokie svarbūs mūsų gyvenimo kokybei, koks yra susidaręs stereotipas, kaip mus bando įtikinti įvairios marketinginės kompanijos. Išsinuomoji trobelę prie ežero (ne mažiau kaip dviem savaitėms) be jokių patogumų (tuščią) ir tada po tam tikro sunkaus periodo suprasite kiek daug laiko atsiranda kūrybinei veiklai, kaip gera susisieti su gamta,... na čia visų privalumų neišvardinsi . Būdas išmėgintas . pats gyvenau tokioje trobelėje apie ė mėnesius.

Apie vaikų auklėjimą. Kalbant apie tai ką turėtume palikti vaikams išplaukia gana normalus atsakymas - meškerių naudojimosi instrukcijas .
jei paliksime tik pačias meškeres - jie gali jas paprasčiausiai sulaužyti ar parduoti, ar pamesti, jei paliksime žuvis - jie jas suvalgys arba supūdys. meškerių instrukcijos (ne rašytinės, o jau įsisąmonintos jų galvose - tai kas reikia palikti mūsų vaikams) tai tinka ir Kijosakio knygų gerbėjams - yra informacija (tai kas parašyta)ir yra žinios (tai kas galvoje) ir yra veikimas (tai ko mes nebijome, netingime daryti). tik atėjus iki veiklos stadijos (ilgalaikės veiklos) Kijosakio receptai pradeda veikti, tik tada.
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
TheBeastFromTheEast
Rašyti privačią žinutę

22 žinutės

Pradejes lankytis siame puslapyje, skaityti diskusijas, prekiauti birzoje ir t.t. niekada nesvajojau, kad panasi diskusija gali atsirasti. Na galbut tikejau kazkur giliai, kad yra tokiu/taip kalbanciu zmoniu kaip Nataraj, bet nelabai tikejausi tikriausiai...bet va buna stebuklu visgi Gerbiu toki poziuri, labai gerai, kad tokia diskusija yra, tik va ar ne zenklas tam tikras, jog cia ne tiek jau daug zmoniu diskutuoja (kitiems matyt labiau rupi konkretus paaiskinimai kaip ir kur ir is kur uzsidirbti)...gaila.. Sakyciau pavadinimas neatspindi tokios diskusijos svarbos ir emocinio (giluminio) kruvio, kuris cia yra uzkoduotas - juk cia kalbama apie daug subtilesnius dalykus nei nuomos/pirkimo pliusai ir minusai. Nesiulau keisti pavadinimo, lai buna taip, kaip yra - manau kam reikes, tas zinos apie ka cia galima pakalbeti/paskaityti. Dar karta didelis dekui cia diskutuojantiems, aciu Nataraj uz mintis - daugiau taip mastanciu verslininku/spekuliantu ir bus idomiau gyvent musu zemelej Sveikinu visus dideles musu valstybei sventes proga! Sekmes visiems Aciu
Vienintelis tikrai vertingas dalykas yra intuicija. - Albert Einstein

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital