Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Šaltojo Karo II pradžia?

zalias28
Rašyti privačią žinutę

895 žinutės
( +254 / -23 )

Na bet vistiek nesuprantu, ko tam kioskininkui lėkt pas tą bazės šefą juo labiau, kad prieš tai jis jo žmoną uždusino ir vaikus iššaudė ir visą turtą atėmė ir dar ne vieną kartą. Ko jam ten važiuot, pamiršt tą bazę ir kitą susirast (jei gali pamiršt ir jei ta bazė H.Daktaro nenusamdys). Pilna normalių bazių, laisva rinka, jei ką galima ir iki Turkijos nuvažiuot.
saulius
Rašyti privačią žinutę

18 žinutės

Mano manymu situacija rusijoje paskutiniu metu paaštrėjo dėl Putino kadencijos pabaigos. Rusų tautai reikalingas visų problemų kaltininkas, dešimtmečiais buvo kaltinami JAV arba "vakarai". Tai ir dabar, kuris daugiau plieks ant tų "vakarų", kurie atseit negali pakęsti rusų tautos, tas bus populiarus. Populiaraus išeinančio prezidento rekomenduojamas įpėdinis patiks rinkėjam. O šiaip aš nesutinku su kai kurių čia rašusių nuomone, kad "palikit rusus ramybėj, nes tai didi tauta ir jie patys ras savo unkalų kelią, rusiška demokratiją". Aš nesakau, jog reikia nukreipt visas raketas į kremlių ir aiškint jiem ką daryti. Bet demokratinius procesus rusijoje skatinti BŪTINA. Antraip vieną dieną, mes galim rasti Šiaurės korėjos tipo valstybę, kuri pareikalaus pagalbos už tai, kad mūsų nepuls. O rusų tauta gali rasti tą kelią, kuris bus duotas nedidelio rato žmonių valdančių rusiją.
Esmė kame. Juk rusiją valdo ne rusų tauta, o exKGB ir finansinių grupuočių darinys, kurie kontroliuoja masinės informacijos priemones ir formuoja viešąją nuomonę. Paskutiniu metu baige uzurpuot visas penlningiausias/stabiausias ekonomikos sritis. Jei jos ne valstybinės, tai savininkai daro viską kaip pasakyta arba baigs kaip Chodorkovskis. Taigi patys rusai jau tapo savo išrinktųjų įkaitais. Žiunralistai šaudomi, Kasparovo biure kratos, Soroso fondo biurai išvis čiut ne kaip kariniai objektai šturmuojami... Tai kaip tūlam ruseliui progresuot, mokytis ir judėt su savo suvokimu link demokratijos, jei diena iš dienos jam kalama reikiama programa?
Grįžtant prie forumo temos manau jog šių dienų šioks toks "posūkis" ves link "vakarų" ir Rusijos santykių atšalimo. Dabartiniai rusijos vadovai yra exshnipai, karishkiai. Tokie žmonės tikslo (paverst rusiją sovietinių laikų svarbumo šalim pasauly) siekia tik jėga. Taigi duosi pirštą - nukas visą ranką. JAV ir ES po "dujų pokšto", ginklų tiekimo Iranui, dar bile kam irgi jau po truputį trūksta kantrybė. Taigi kalbant su kremlium tonas griežtėja ir griežtės. Iš rusų pusės kandžiojamasi bus per energetiką. O labiausiai šitam šaltam minikare nukentės eiliniai rusai, kuriem ir toliau bus peršama mintis, jog čia vakarų sąmokslas prieš rusų tautą.
Mano išvados.
1. Ateityje vakarų šalys griežčiau kalbės su kremlium. Galbūt net ribos energetinių įmonių pardavimą rusam (gal ir ne). Prasidės prikaišiojimai dėl žmogaus teisių pažeidimų rusijoj. Pagal galimybes bus stengiamasi atsiribot nuo rusiškų gamtinių išteklių.
2. Kremlius atitinkamai smaugs vakarų kapitalą pačioje rusijoje (Įdomu kaip baigs Wallmart :]), nes vietiniai gangai tikrai nesidalins penlu su niekuo.
3. Kylant įtampai ivestuotojai turėtų dėt batus, RTS down/flat...
4. Pagrindinė intriga išlieka įpėdinis. Jei Ivanovas - rusijai kaput. Jei tas kitas (pamiršau pavardę), kur neseniai tarptautinėj konferencijoj sublizgėjo, tai gal dar yra vilties, kad atleis šiek tiek varžtus ir investincinis klimatas nebus toks niūrus. Bet KGB paranoikai ir po rinkimų manau neabejotinai dominuos. Taigi iš esmės tik dar kartą (eilinį) įvyks turto perskirstymas.
Kaunas
Rašyti privačią žinutę

729 žinutės
( +13 / -2 )

Labai teisingai nupasakojai situacija Rusijoje, grupuotes(exKGB), taip pat dabartinis saugumas turi savo rankose didele galia, visi stoje ju kelyje yra vienokiais ar kitokiais budais pasalinami ( reik nepamirsti kad nusikalstamos strukturos taip pat yra po ju sparneliu).Galima butu daug gilintis i energetika ir pan, bet pabuvus Maskvoje ir pasiklausius ka zmones kalba ( ne eiliniai ), bent jau man nera vilciu ten matyt "normalia" demokratija..
Siaip jei temos puse, tai manau siuo momentu Rusija turi palankia proga parodyt galia Vakaram, ir Amerika sioje situacoje bent jau man atrodo silpnesne, cia is ekonomines puses. O Europos reiksme siame kontekste manau yra minimali, nes yra didele energetine priklausomybe ir karine galia nesulyginama..
Mauglis
Rašyti privačią žinutę

450 žinutės
( +130 / -22 )

karines galios skirtumai nedaug ka telemia- galim imti elemtarius afganu ar irako pavyzdzius, didziausios pasaulio kariuomenes puole ir abi gavo i kaulus, zinoma ten tradicijos kitos, kai nuo gimimo vaikai miega ir vaiksto su kalasais, bet... beje kaip isivaizduojate karini konflikta tarkim tarp europos ir rusijos?europos ar rusijos okupacija? istorija parode kad tokie metodai nepasiteisina, partizaniniai karo veiksmai ir pan atnesa pralaimejima, taip kad branduoliniai ginklai ir yra irankis, kuriuo bus kovojama jei ta kova isvis bus... kazi prisimins musu proanukiai per 4 pasaulini kai kariaus su "sticks and stones" sena gera einsteina...? jis turbut geriausiai suvoke savo kurinio ateiti.
P.S. as cia ne visai i tema rasiau man rodos, bet diskusijoj vis iskyla minciu apie karini konflikta. manau kad kova vyks tik ekonominem priemonem, nes kitu atveju zemej nemazai grybu pridygtu
Nothing is certain except death and taxes
Benjamin Franklin
Kaunas
Rašyti privačią žinutę

729 žinutės
( +13 / -2 )

Karine galia nebutinai turi buti parodoma karo metu..Pavyzdziui Rusijos pareiskimai kad gali per metus prisigaminti n raketu, karas gi nevyksta, bet spaudimas daromas..
indenas
Rašyti privačią žinutę

1593 žinutės
( +525 / -239 )

Juk rusiją valdo ne rusų tauta, o exKGB ir finansinių grupuočių darinys, kurie kontroliuoja masinės informacijos priemones ir formuoja viešąją nuomonę.
O kur yra kitaip??? Čia turbūt Lietuvą valdo "lietuvių tauta"? Kitos tokios šalies kaip ir nežinau
Kelias Rusijai yra tik vienas ir natūralus: Rusija ir rusai turtėja;vystosi kapitalizmas,atsiranda pajėgi vidurinė klasė;
"KGB-istinės" ir kitokios "finansinės" jėgos skaldosi,konsoliduojasi,vėl skaldosi.Išsiskiria kai kurių iš jų interesai, ko pasekmė - stiprios ir konsoliduotos partijos interesų pagrindu;
Bendraujama,konkuruojama ir bendradarbiaujama su demokratiniu pasauliu, palengva perimamos jo vertybės ir institutai;
Naujos technologijos,internetas,globalizacija,atvirumas ir t.t.
Visa tai vadinasi evoliucija. Tai gali užtrukti - keliasdešimt metų istorijos požiūriu - tik akimirka.
Tačiau jokie "gudragalviai" (ar "labiau patyrę" ) "misionieriai" sauliai, ar sorosai, ar berezovskiai, ar bušai su adamkais dirbtinai tų procesų nepagreitins - gali tik sulėtinti. Jeigu kurs (kaip dabar kai kas kai kur kai kada) priešo įvaizdį ir visaip tyčiosis, niekins ir vaidins protingesnius.
Skaitau kai kuriuos pasisakymus ir kaskart įsitikinu, kaip stipriai žmones veikia Miliūtės/Valatkos davatkiška ir paranojiška propaganda... Nė kiek ne silpniau negu kažkada žmones veikė visiškai analogiška sovietinė. Netgi žodžiai, intonacijos ir temos tos pačios... O neretai net ir kalbėtojai tie patys Niekas nesikeičia po saule.
Luinys777
Rašyti privačią žinutę

1107 žinutės
( +224 / -76 )

Skaitau kai kuriuos pasisakymus ir kaskart įsitikinu, kaip stipriai žmones veikia Miliūtės/Valatkos davatkiška ir paranojiška propaganda...
Taigi rinkimai si sekmadieni bus, agitacija vyksta...
Jeigu nori išmokti plaukti, plauk (Mao)
Dievas
Dievas
Rašyti privačią žinutę

467 žinutės
( +9 / -5 )

ir simboliškai pora savaičių prieš šį "išskirtinį įvykį" visi mes draugiškai apklojami pačiomis gražiausiomis viltimis bei siekiais...
bukanierius
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +60 / -45 )

Jo ir labai smagiai manipuliuojama zodziais jus nemegstate Rusijos ir jos bijote nes Valatka ir Miliute kazka pasake... Ale lopai praplautomis smegenimis.
Rusija dabar valdancios strukturos (zmoniu) nemegstu ir tiek. Man nuo vaizdu per ostankina ty oficioziniu kalbu ir pan man vemt vercia. Bet matyt yra tokiu kuriems tai patinka. Kad uzsuko vamzdi i MNF man irgi kaip tulam lietuviui pasigerejimo nekelia. Ir galiu vardinti ir vardinti.
Beje ta pati dabartine struktura visada buvo suinteresuota priesu gaminimu bei itemptu santykiu su kaimynais palaikymu.
Galima sneketi apie evoliucija ir pan, bet as manau kad jos NEBUS, nes turint tokius isteklius ir tikrai kazkada buvusi nebloga mokslini potenciala bei siuo metu turint DAUG pinigu nesigirdi rimtu projektu nesusijusiu su gamtiniu istekliu panaudojimu Rusijoje ty potencialas dabr koks jis bebutu neisnaudojamas. Gi nafta po tos 40 metu akimirkos bus pasibaigus, o kas tada Rusijos lauks naujos evoliucijos etapas??? Koks??? O kas toliau??? Kaip ta evoliucija atrodys ir is ko gyvens vidurine klase??? Ar ji tada neisnyks visai???
Beje, kad butu aisku dabartines Busho politikos neremiu nei ekonominiu, nei tarptautines politikos atzvilgiu.
Bet kai Ostankino kalbos imamos skanduoti ir cia nelaiko nervai, sorry. Peace
Arian
Rašyti privačią žinutę

476 žinutės
( +53 / -29 )

Kai paprasti zmones prastai gyvena, kad isvengti neramumu ir neprarasti kontroles reikalingas isorinis priesas. Ka matome Rusijoje ? Isorinis priesas yra kaukazieciai, zydai, oligarchai. Jie trukdo gerai gyventi, isveza turtus. Rusija kaip didelis auksto slegio katilas, labai didele socialine itampa, kad kazkiek nuleisti gara valdzia naudoja nacionalizmo su fasizmo elementais idejas. Vakarai gali ant visko uzmerkti akis, tik Rusija butu stabili.
Panasus dalykai dedasi Lietuvoje, galima pastebeti valdzios bandymus sukurti isorini priesa - Rusija, rusijos spectarnybos ir pan. Taikomos panasios technologijos. Tik Lietuvoje socialine itampa mazina emigraciniai procesai - nepatinka vaziuok i Anglija, Airija ir pan.
Gerb. investuotojai, nepasiduokime ! Manau Lietuvos isorine politika silpna, nera bendros idejos, strategijos. Reikia ginti savo interesus, tada bus viskas gerai.
Įsitaisykite sau piniginių, kurios nesusidėvi, kraukite nenykstantį lobį danguje, kur joks vagis neprieis ir kandys nesuės.
honda vtx
Rašyti privačią žinutę

77 žinutės
( +16 / -2 )

> bukanierius

Bet kai Ostankino kalbos imamos skanduoti ir cia nelaiko nervai, sorry. Peace

RTS indeksas 1900
Ginklų eksportas 2006 max( tikrai ne buožes gamina )
Užsienio investicijos rekordiniai kiekiai ( ko nepasakysi apie LT )
BVP kyla
Kaunas
Rašyti privačią žinutę

729 žinutės
( +13 / -2 )

Indenas gal tu patylek jei ner ka pasakyt...
raktas
Rašyti privačią žinutę

595 žinutės
( +55 / -20 )

Silpna Rusija. Iš čia tas įsiūtis ir frustracija. Labai primena Vokietiją po pirmo pasaulinio karo. Valdžia bando rodyt raumenis (nėra jų, liko tik senas surūdijes bandito peilis), naujarusiai vaidina turtingus kurortuose. Infantilu ir kvaila visa tai. Nespeja Rusija paskui Kiniją ir Indiją. Ką jau kalbėti apie Ameriką ir Europą. Pyksta, siunta. Vaizduoja pilį apsuptą priešų. Apžvelkit Rusiją perimetru nuo Norvegijos iki Japonijos- vien priešai, niekšai ir t.t. Vaikui pasakytum: pažiūrėk į save.
Naftos doleriai.. Mažai jų tokiai milžiniškai šaliai, mažai. Blogiausia, kad matydama kaip atsilieka Maskva imasi šantažo a le Š. Korėja. Neišeitis. Bandė vakarai Rusiją atvest į protą, net į aštuonetą priėmė (nors neverta ji to aštuoneto), nepadėjo. Panašu, kad turės peržiurėti savo strategiją ne tik ragaišį, bet ir botagėlį parodyti.
Rusai visdar tiki savo supervalstybės idėja. Niekada per visus amžius Rusija nebuvo supervalstybe. Jos BVP niekada neviršijo vakarų. Tas trumpas istoriniu požiuriu SSSR galybės laikotarpis po antro pasaulinio karo buvo paremtas vienpuse karo meto ekonomika, kuri tęsėsi dar 50 metų po karo ir sugriuvo vos pabandyta reformuoti. Tai buvo ta pati Š.Korėja tik didesnio mastelio. Visos vakarų valstybės vystė savo ekonomiką, ne tik karinę. Na įsivaizduokit kokia būtų buvus, kad ir Japonijos karinė galia, jei ji karui skirtų 15 proc. savo BVP. Ir dar pradėtų visiems grasinti.
Rusai vistiek kažkada turės suvokti, kad jie visai nėra geresni už vokiečius, prancūzus etc. ir stoti į eilę, o nelįsti be eilės, vaizdžiai tariant. Suvokė tai Japonai ir vokiečiai. Sunku buvo susitaikyti su imperijos subyrėjimu, bet teko, ir anglams. Teks ir rusams. O "didybės" per 5 metus nesusigrąžinsi. Tam reikia šimtmečių sunkaus darbo ir proto pastangų. Putinas aiškiai paskubėjo tapti mesiju. Anksti dar, labai anksti.
Negaliu pakesti to nusižeminimo "nereikia erzinti didybės, tos visagalybės, nes neduos, nes kaip duos, nes užpyks ir t.t.". Na neduoda, na ir kas. Pasiimam kitur. Savigarbos reik turėti, tada ir kiti gerbs. O jei jos nėra tada gal geriau eit į "stresą". Ten šika ant tavęs, bet užtat seną mašiną gali gaut. Norinčių matyt nepritruks.
indenas
Rašyti privačią žinutę

1593 žinutės
( +525 / -239 )

>> raktas

Sutinku su kiekvienu žodžiu. Bet žemintis nereikėtų prieš nieką, net ir prieš "tikras" supervalstybes. O po to ir nesriūbauti per visus kanalus, kad kažkas yra blogas ir tave skriaudžia. Tik išdidus ir orus yra stiprus. Bet tas išdidumas neturi peraugti į kompleksus, nuoskaudas ir "akmenį užantyje", kurie visą likusį gyvenimą trukdytų net ir pasikalbėti...
indenas
Rašyti privačią žinutę

1593 žinutės
( +525 / -239 )

Surizikuosiu vėl į dienos šviesą išvilkti tokią kontraversišką ir buvusią populiarią temą. Su Rusija ir jos priešais() atrodo išsiaiškinom, tai gal yra norinčių pasisakyti vis aktualėjančiu Irano klausimu? Apie arabų pasaulį, skirtingai negu apie Rusiją() nieko neišmanau, tai gal yra išmanančių?
Kaip vystysis situacija ir kaip tai paveiks mūsų investicijas ir sprendimus?
Ashaman
Ashaman
Rašyti privačią žinutę

932 žinutės
( +286 / -123 )

Iranas nekuomet nepasiduos Vakarų įtakai ir toliau vystis savo branduolinę programą. Pajuokavo gi Ahmadinedžadas - mes sustabdysime urano sodrinimą tik tuomet - kai vakarų valstybės padarys tą patį.
Rusai turi taikią (arbitražinę) funkciją šiame ginče ir sutinka padėti sodrinti, tačiau savo teritorijoje - Iranas nesutiks - jam reikia savų technologinių grandžių. Be to Rusija nekuomet nepalaimins karinės jėgos panaudojimą Irane ir pasinaudos "veto" teisę JTO.
Kinija kaip didžiausias iš "augančiųjų" žaliavų vartotojų tikrai nėra suinteresuota naftos kainų kylimu iki lubų, todėl irgi blokos karinės operacijos palaiminimą per JTO.
Kas gi lieka Bušui? Jo prezidentavimas baigsis po metu. Respublikonų reitingai žemiau plintuso ir artėjant prezidento rinkimams juos reikia kelti. Respublikonai prarado daugumą Senate ir Kongrese ir per parlamentinius svertus reguliuoti naftos kainos gretimoje ateityje negalės (o ju didžiausi remėjai yra būtens Oil businesses). Lieka vienintelė išeitis - be JTO palaiminimo, prisidengus kokia nors nauja terorizmo gresme (pvz.galima atlikti sabotažinį sprogdinimą kad ir vėl New York'e ir suversti kalte Achmadinedžadui) subombarduoti strateginius Irano objektus. O veliau tegu tvarkosi demokratai ir jungtinių tautų taikdariai. Naftos kainos šuolis garantuotas.
Tačiau šis scenarijus, jei ir bus realizuotas - įvyks ne dabar, o kokia vasara/rudeni.
Bušas yra lohas, tačiau lohas su geru finansiniu užnugariu. Tas užnugaris (naftininkai) supranta kad atejus demokratams - bus užsukti kranai (karinės kampanijos už USA ribų) ir karinės premijos naftoje išnyks. Todėl kol ši marionetė dar turi jėgų - ja bus pasinauduota.
Aš laukiu karinio konflikto artimuosiose rytose šiais metais.
Success is a journey, not a destination...
indenas
Rašyti privačią žinutę

1593 žinutės
( +525 / -239 )

Iranas nekuomet nepasiduos Vakarų įtakai ir toliau vystis savo branduolinę programą. <...>
Aš laukiu karinio konflikto artimuosiose rytose šiais metais.
Tokio scenarijaus tikimybė tikrai bene didžiausia. Bet išlieka klausimas, ką ir kada tokios raidos atveju daryti su savais lietuviškais,rusiškais,balkaniškais,kiniškais,Vakarų ir Rytų europietiškais ir kitokiais vertybiniais popieriukais???
Ar į latus viską kuo skubiausiai keisti?

Beje, klausimėlis gerą atmintį turintiems investavimo veteranams
Kaip pasaulio akcijų biržos elgėsi pirmojo ir antrojo JAV karų su Iraku metu? T.y., likus maždaug mėnesiui iki puolimo ir tų karų pradinėse fazėse?
bukanierius
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +60 / -45 )

Karo su iranu nebus. Bent kol kas.
Deja Bushui paskutiniai rinkimai suriso rankeles ir demokratai suteike aisku signala, kad uzteks jau zvanginti ginklais.
Beje nemanau kad Busho supportintojai naftos tiekejai tuo suinteresuoti, nes karas pries Iraka ir karas pries Irana is esmes skirtusi.
Beje Iranas suinteresuotas nedideliu pabombardavimu, nes jam kaip tik dabar ir truksta aukos ivaizdzio todel ju prezidentas kiekviena proga tikslingai siekia sio ivykio.
Mr.Gintas
Mr.Gintas
Rašyti privačią žinutę

316 žinutės
( +198 / -52 )

Įdomus faktai pateikti.

http://www.viewzone.com/dualcitizen.html

Prisimenu ir Lietuvoje neseniai buvo arši kova dėl dvigubos pilietybės.

Ir JAV senato rezoliucija dėl Vilniaus senamiestyje vienos tautos
galimos kapavietės.

Ir šitas teiginys, "Rahm Israel Emanuel - Obama's Chief of Staff" yra įdomus.

P.S. Nepamirškime, kad diskutuoti šią tema Lietuvoje nėra labai saugu.
Tai ne citata iš švento rašto, tai tik kukli mano nuomonė, už kurios patikslinimą, visada būsiu dėkingas.
vaidas7777
vaidas7777
Rašyti privačią žinutę

466 žinutės
( +77 / -163 )

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/rusija-ispeja-atsizvelgsianti-i-nato-veiksmus-baltijos-salyse.d?id=70415676 

NATO karinių pajėgumų telkimas prie „mūsų sienų yra didelis ir reikšmingas karinis veiksnys, į kurį turi būti atsižvelgta planuojant mūsų gynybą. Darysime tai, ką privalome, kad apsaugotume savo teisėtus nacionalinius interesus“, cituoja laikraštis pokalbį su Rusijos diplomatu per praėjusį savaitgalį Vokietijos mieste Miunchene vykusią tarptautinę saugumo konferenciją.

„Dabar nuolat vykdomos pratybos, rotuojamos JAV pajėgos, (išankstinio) sandėliavimo vietose dislokuojama sunkioji karinė technika, – sakė A. Gruško. – Jungtinės Valstijos taip pat dislokuos naują brigadą, kuri bus nuolat arba ilgą laiką rotuojama toje Europos dalyje.“ „Be to, (bus sutelkti) nauji ginkluotės rinkiniai greitam 2–3 brigadų dislokavimui. Tai, be abejo, yra didelis pokytis saugumo modelyje ir NATO (pajėgų) dislokavimo modelyje. Į tai bus labai rimtai atsižvelgta mūsų karinio planavimo procese“, – įspėjo Rusijos pasiuntinys.

Per šiuos mokymus desantininkai planuoja praktiškai išnagrinėti klausimus dėl desanto šturmo dalinių panaudojimo šiuolaikinėmis sąlygomis, tuo pačiu metu arba vėliau nuleidžiant parašiutininkų desantą“ iš lėktuvų arba nuleidžiant karius lynais iš sraigtasparnių, sakoma ministerijos pranešime. Kariškiai taip pat planuoja išbandyti naują taktinę automatinę dalinių ir ugnies valdymo sistemą „Poliot K“ ir artilerijos ugnies valdymo sistemą, integruotą į bendrąją pajėgų valdymo sistemą „Andromeda D“. Per šiuos mokymus taip pat bus išbandomos naujos ryšių priemonės, oro taikinių ankstyvojo aptikimo kompleksai ir bepilotės skraidyklės. Ministerija nurodė, kad pratybose dalyvaus apie 2,5 tūkst. desantininkų ir apie 300 technikos vienetų – šarvuotųjų mašinų, automobilių ir specialiosios karinės technikos sistemų.



Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital