Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2016 m. Kovo 2 d. Biržos apžvalga

2016 m. Kovo 2 d. Biržos apžvalga 2016 m. Kovo 2 d. Biržos apžvalga

Šiandien Baltijos rinkose optimizmo proveržis. Matyt, ir po vakarykščio JAV kilimo užsikrėtė, ir, šiaip, investuotojai teigiamai vertina bendrovių rezultatus.
Aišku, milijonais vartė estiškas akcijas, kainos kilo. Aktyviausių lietuviškų Šiaulių banko akcijų apyvarta buvo bent 10 kartų mažesnė už likvidžiausias Tallinna Kaubamaja Grupp akcijas.
Šių suprekiauta daugiau nei už pusė milijono eurų. Aš visada sakiau, kad gerų dividendų geras pažadas duoda gerus prekybinius rezultatus. Vaizdelis iš karto pagerėja.
Tai pradedam laukti kitų pažadų.

 


1 pav. Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ pasirašė sutartį su Šiaulių banku, pagal kurią bankas teiks rinkos formuotojo paslaugas ir taip didins bendrovės akcijų likvidumą.
Remiantis sutartimi, Šiaulių bankas ne mažiau kaip 85 proc. prekybos biržoje laiko teiks atitinkamo dydžio bei pirkimo ir pardavimo kainų skirtumo pavedimus pirkti bei parduoti „INVL Baltic Real Estate“ akcijas, tokiu būdu gilindamas rinką.
Paslauga bus pradėta teikti „INVL Baltic Real Estate“ išplatinus naują akcijų emisiją ir užregistravus naujas akcijas. „INVL Baltic Real Estate“ iki kovo 4 dienos platina 11,5 mln. eurų vertės akcijų emisiją, leidžiančią investuoti į bendrovę, sėkmingai valdančią ir prižiūrinčią savo nekilnojamojo turto portfelį.

 


2 pav. 2015 m. AB „Snaigė“ demonstravo gebėjimą greitai veikti ir auginti pelną bei pardavimus besikeičiančiomis verslo sąlygomis: smukus krizės apimtoms Ukrainai, Rusijai, Vidurinei Azijai, bendrovė per trumpą laiką sugebėjo persiorientuoti, sustiprinti pardavimus Vakarų bei Centrinėje Europoje, bei įsitvirtinti naujosiose rinkose.
AB „Snaigė“ 2015 m. neaudituotais konsoliduotais duomenimis pasiekė 3,2 mln. eurų EBITDA bei uždirbo 0,7 mln. eurų neaudituoto konsoliduoto pelno prieš mokesčius.
Bendrovės neaudituota konsoliduota apyvarta viršijo 44 mln. eurų ir buvo 4 proc. didesnė palyginus su 2014 metais.
Pasak AB „Snaigė“ generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos šis rezultatas yra puikus bendrovės darbo efektyvumo ir lankstumo įrodymas. „Sugebėjome ne tik kompensuoti dėl geopolitinės situacijos sumažėjusius pardavimus svarbiose Ukrainos, Rusijos, Vidurinės Azijos rinkose, bet ir daugiau uždirbti“,- teigė G. Čeika.
2015 m. didžiausiomis bendrovės rinkomis buvo Prancūzija, Vokietija, Lenkija, Portugalija, Ukraina, Čekija bei Lietuva. Šiose šalyse buvo parduota beveik 78 proc. visos „Snaigė“ produkcijos. Pernai bendrovė pradėjo prekiauti ir sėkmingai įsitvirtino Norvegijoje, Izraelyje, Gruzijoje bei Azerbaidžane.
Pasak AB „Snaigė“ generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos išaugę bendrovės pardavimai tokiose kokybei reikliose rinkose kaip Vokietija, Prancūzija, Skandinavijos šalys rodo aukštą lietuviškų šaldytuvų kokybę bei europietiškų standartų atitikimą.
„Esu laimingas, kad mūsų produkcijos kokybę ir privalumus vertina ne tik lietuvaičiai, bet ir didelio pasirinkimo labiau išlepinti prancūzai, vokiečiai, skandinavai“,- teigė G.Čeika. „Didžiuojuosi mūsų, pasauliniu mastu labai mažos bendrovės gebėjimu konkuruoti su industrijos gigantais.“
Kaip ir kiekvienais metais AB „Snaigė“ išleido keletą naujų bei patobulino jau esamus gaminius. Rinkai pristatyti šaldytuvai su be šerkšne šaldymo sistema NO FROST, elektroniniu valdymu bei naujasis šaldytuvas-vitrina.

 


3 pav. Tallinna Kaubamaja Grupp pozicijoje to ir reikėjo tikėtis.

 


4 pav. Pildomės Olympic Entertainment Group, kainai toliau kylant.

 


5 pav. Tallink Grupp pozicijoje korekcija pasibaigė.

 


6 pav. Tallinna Vesi pozicijoje be kilimo susiformavo ir greito pelno fiksavimo signalas @14.60.

 


7 pav. Silvano Fashion Group akcijų jau nesipildom arba pildomės labai atsargiai.

 


8 pav. Šiaulių banko pozicijoje susiformavo palaikymas ties 0.301. Pildymosi signalas @0.306.

 


9 pav. Energijos Skirstymo Operatoriaus pildymosi signalas @0.875.


Apžvalgą parengė: Nojus.

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital