Komentarai 2 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2016 m. Sausio 13 d. Biržos apžvalga

2016 m. Sausio 13 d. Biržos apžvalga 2016 m. Sausio 13 d. Biržos apžvalga

Trečiadienį Baltijos rinkose apyvarta viršijo milijoną eurų. Ir visa tai Tallink Grupp akcijų dėka. Vilniuje prekyba buvo labai rami. Net Energijos Skirstymo Operatorius neišplaukė į gilesnius vandenis.
Indeksų kryptys pasisuko. Raudonavo beveik visi, išskyrus OMXV indeksą. Šiandien jis sugebėjo pakilti net 0.49%.
Rygos indeksą į sesijos pabaigą numetė Latvijas Gāze akcijų kaina, sumenkusi -1.94%. Be naujienų.

 


1 pav. Akcinė bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ skelbia prezentaciją, kuri bus naudojama susitikimuose su investuotojais platinant naują akcijų emisiją.
Remiantis 2015 metų gruodžio 21 dieną Lietuvos banko Priežiūros tarnybos patvirtintu naujos akcijų emisijos prospektu, akcijos platinimo kaina yra 0,4 euro, visą bendrovę vertinant 17,3 mln. eurų. Emisija platinama iki 2016 m. kovo 4 dienos.
Pritrauktos lėšos bus naudojamos 6,5 tūkst. kvadratinių metrų patalpų „Vilniaus vartų“ komplekse įsigijimui iš dalies finansuoti ar refinansuoti bei skolinto ir nuosavo kapitalo santykiui subalansuoti prieš tampant uždaro tipo investicine bendrove.
Papildoma informacija:
Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ pradeda aktyviai platinti naują akcijų emisiją, suteiksiančią galimybę investuoti į vertingą nekilnojamąjį turtą valdančios bendrovės akcijas. Vertinama, kad tai bus aktuali alternatyva norintiems investuoti į nekilnojamąjį turtą, tačiau neturintiems galimybių skirti laiko ir lėšų jo priežiūrai. Emisijos akcijos kaina yra 0,4 euro, o startinė investicinė suma neribojama. „INVL Baltic Real Estate“ siekiama metinė grąža – nuo 8 proc.
„INVL Baltic Real Estate“ emisijos akcijų gyventojai galės įsigyti iki kovo 3, o profesionalūs investuotojai – iki kovo 4 dienos. Jas perkantys investuos į bendrovę, valdančią vertingą diversifikuotą nekilnojamo turto portfelį, kurį sudaro komercinės paskirties objektai – verslo centrai, gamybos ir sandėliavimo patalpos Vilniuje bei Rygoje. Šie objektai pasižymi aukštais užimtumo rodikliais bei generuoja stabilius finansinius srautus. Be to, dalis jų turi ir tolimesnio vystymo potencialą.
„Nors nekilnojamas turtas suvokiamas kaip vienas patraukliausių būdų investuoti lėšas, tačiau norint įsigyti vieną ar kitą objektą reikalinga ne tik sąlyginai didelė pradinė lėšų suma, bet ir tolimesnė nuolatinė priežiūra. Be to, gyventojai, besidomintys kitais Lietuvoje valdomais nekilnojamojo turto investiciniais produktais, susiduria ir su tuo, kad jų įsigijimo startinė suma yra pakankamai aukšta bei sunkiai prieinama“, - sako „INVL Baltic Real Estate“ direktorius Egidijus Damulis.
Jo teigimu, naujoji emisija sprendžia norintiems į nekilnojamąjį turtą investuoti lėšas aktualius klausimus: leidžia nepriklausomai nuo sumos investuoti į bendrovę, sėkmingai valdančią ir prižiūrinčią savo nekilnojamo turto portfelį, sudarytą iš įvairių objektų gerose vietose ir pasižymintį aukštais užimtumo rodikliais bei generuojantį stabilius finansinius srautus. „Tai ne tik paprastas ir efektyvus būdas investuoti į nekilnojamą turtą dalį savo santaupų, bet ir naujas investicinis produktas rinkoje“, - sako E. Damulis.
Tai patvirtina ir Lietuvos finansų rinkų instituto vadovė prof. Gerda Žigienė. Pasak jos, Lietuvos finansų rinka jau pribrendo naujiems sprendimams, o „INVL Baltic Real Estate“ akcijų emisija plečia investavimo priemonių spektrą bei suteikia galimybę dalyvauti NT rinkos vystymo finansavime visiems norintiems. „Kaip rodo mūsų instituto atliktas tyrimas, gyventojų investavimas į struktūrizuotus nekilnojamojo turto produktus gali turėti teigiamos įtakos ir Lietuvos ekonomikai bei namų ūkiams“, - sakė G. Žigienė.
„Dar vienas argumentas, kodėl ši investicija yra aktuali, yra pasirinkus kitas investicines galimybes, pavyzdžiui, indėlius ar obligacijas, gaunama sąlyginai žema grąža. Šiuo metu saugiausios Vokietijos vyriausybės obligacijos duoda neigiamą grąžą, o indėlių palūkanos pastaruoju metu taip pat buvo žemos. Tiesa, renkantis investicijų kryptį, reikia įvertinti ir galimas rizikas“, - sako E. Damulis.
Investicijos į nekilnojamą turtą valdančią bendrovę leidžia tikėtis dividendų grąžos bei investuotojui tenkančio kapitalo prieaugio dėl vystomų objektų ar sėkmingų įsigijimų. „INVL Baltic Real Estate“ siekiama investicijos grąža yra nuo 8 proc. Ją užtikrinti sieks portfelį valdanti didelę patirtį nekilnojamojo turto srityje turinti komanda.
„INVL Baltic Real Estate“ valdomo turto vertę užtikrina strategiškai svarbiose vietose esantys objektai, profesionalus valdymas ir priežiūra. Be to, ilgametė INVL grupės patirtis ir finansinis stabilumas leidžia lanksčiai reaguoti į rinkos pokyčius bei priimti sprendimus dėl valdomo turto krepšelio plėtros įtraukiant vertingus nekilnojamojo turto objektus“, - sako bendrovės investicinio turto vertinimą atlikusios „Ober Haus“ vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis.
„INVL Baltic Real Estate“ valdyba taip pat siūlo patvirtinti dividendų politiką, kuri numato, kad kasmet už akciją bus mokama ne mažiau kaip 0,012 euro dividendų, sudarančių 3 proc. nuo platinimo kainos. Sprendimą šiuo klausimu planuojama priimti 2016 m. sausio 15 dieną.
Norint įsigyti emisijos akcijų, iki kovo 3 dienos reikia pateikti paraišką emisijai įsigyti nurodant dominančią akcijų pirkimo sumą. Tai galima padaryti viename iš „INVL Finasta“ skyrių Vilniuje ar Kaune, taip pat Šiaulių banko skyriuose Vilniuje (Šeimyniškių g. 1A (6 aukštas)), Kaune (Laisvės al. 80), Klaipėdoje (Taikos pr. 101) ir Šiauliuose (Tilžės g. 149). Kovo 3 dieną 17 val. baigiamas emisijos platinimas gyventojams, o kovo 4 dieną 17 val. – instituciniams investuotojams. Iš viso galės būti išleista iki 28 773 748 naujų „INVL Baltic Real Estate“ akcijų už 11,5 mln. eurų. Pabaigus emisijos platinimą, bus vertinama bendra gautų paraiškų suma. Jei ji viršys emisijos dydį, perkamos akcijos bus atitinkamai perskirstytos.
Pritrauktos lėšos bus naudojamos 6,5 tūkst. kvadratinių metrų komercinių patalpų „Vilniaus vartų“ komplekse įsigijimui iš dalies finansuoti ar refinansuoti bei skolinto ir nuosavo kapitalo santykiui subalansuoti prieš tampant uždaro tipo investicine bendrove. Planuojama, kad įgijus šį statusą, įmonės valdymas patikėjimo teise bus perduotas turto valdymo bendrovei „INVL Asset Management“.

 


2 pav. AB „Rokiškio sūris“ grupė paruošė verslo planą „Pieno perdirbimo ir rinkodaros modernizavimas“ ir pateikė Nacionalinei mokėjimo agentūrai, siekiant gauti ES paramą projekto įgyvendinimui. Projekto investicijos, kurių vertė siekia 27 mln. EUR apima 2016-2017 m. laikotarpį. Investicijos numatytos į visas tris AB „Rokiškio sūris“ grupės įmones, esančias Rokiškyje, Utenoje ir Ukmergėje. Investicijas planuojama nukreipti į turimos įrangos modernizavimą ir naujų technologijų, skirtų gaminti produkcijai alternatyvioms rinkoms, diegimą. Projekto įgyvendinimui įmonė naudos savo bei skolintas lėšas.

 


3 pav. Tallinna Kaubamaja Grupp pozicijoje suveikė pirkimo signalas su padidėjusia apyvarta.

 


4 pav. Šiaulių banko pildymosi signalas @0.308.

 


5 pav. Agrowill Group pildymosi signalas @0.301.

 


6 pav. Latvijas Gāze pozicijoje susiformavo pardavimo signalas @10.00.


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2018 10 17 15:32     #40638
 Hi, I find reading this article a joy. It is extremely helpful and interesting and very much looking forward to reading more of your work.
http://www.mobilephones-news.com/why-technology-is-so-important/


2023 08 19 10:23     #46267

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital