Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Laikas pakelti užkardas?

Spekuliantai.lt | 2015-01-09 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 4354
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Laikas pakelti užkardas? Dovre Insight: Laikas pakelti užkardas?

Euro zona atšventė metų pradžią pasveikindama naują narę - Lietuvą. Kita didelė naujiena iš pinigų sąjungos tikriausiai bus "šoko ir pagarbos" (angl. "Shock and Awe" ) pinigų spausdinimo programos paleidimas.

 

Šiuo metu finansų rinkų likimas yra Mario Draghi rankose. Ne dėl vyriausybės krizės ir rinkimų Graikijoje. Graikijos rinkimai yra svarbūs graikams, bet ne euro zonos egzistavimui. Tam buvo nuleista per daug užkardų.

Didelių kainų priežastimi visgi bus pinigų spausdinimas. Mes tikimės, kad sausio ar kovo mėnesį ECB priims programą (žinomą kaip QE), kurios metu dideliu mastu bus superkamos vyriausybės obligacijos atsiskaitant naujai atspausdintais pinigais.

Jei taip nutiks, euras paners, o vėjas pūstels į nuosavybės ir nekilnojamojo turto rinkų bures.

Neigiama infliacija

Draghi jau seniai nori pakelti užkardas ir pradėti spausdinti pinigus, tačiau Vokietijos opozicija iki šiol jam neleido. Verta pažymėti, kad infliacija euro zonoje per artimiausius keletą mėnesių visgi taps neigiama.

Neatitikimas tarp infliacijos tikslo ir tikrosios infliacijos bus toks didelis, kad ECB rizikuos išlaikyti bet kokį pasitikėjimą, jei nesugebės imtis veiksmų.

Mūsų pagrindinis scenarijus yra, kad Draghi prastums QE programą sausio ar kovo posėdyje. Jei ECB vis tik nuspręs paaukoti savo nekaltybę ir pradės spausdinti pinigus, svarbu, kad tai būtų daroma iki galo, o ne pusiau.

Šokas ir pagarba

Japonijos patirtis rodo, kad nėra pagrindo taupyti parako, kai karas prieš defliaciją yra paskelbiamas. Todėl mes tikimės "šoko ir pagarbos" pinigų spausdinimo programos. Tam įvykus rinkos bus paskandintos likvidume.

Jei vokiečių pasipriešinimas pinigų spausdinimui pasirodys per stiprus, yra didelė rizika, kad skolų krizė praskries palei Viduržemio jūrą. Defliacija yra paskutinis dalykas, kurio reikia įsiskolinusioms, senstančioms ir pusiau korumpuotoms šalims kaip Italija.

Esant tokiam scenarijui, mes tikimės, kad akcijų rinkos pirmą smuks 10-20 proc. Tai, kartu su neigiama infliacija sukurs pakankamai krizinę atmosferą ECB, kad masinė QE programa pati pasileistų. Tai savo ruožtu leis akcijų rinkoms apsisukti ant kulniukų ir pradėti staigiai kilti.

Abiem scenarijais Europos akcijos 2015-tus užbaigs pliuse, bet kelionė būtų kur kas patogesnė vadovaujantis pirma alternatyva.

Dovre portfelis

2014 gruodžio mėnesį pradėtas Dovre Baltijos portfelis metus užbaigė su neigiama grąža -5,09%. 2015 metus pradedame su nepakitusiu portfeliu. Praėjusios savaitės rezultatai - Dovre Baltijos portfelis 0,54%, lyginamasis indeksas 0,83%.

Dovre Baltijos portfelis

  • Olympic Entertainment Group
  • Merko Ehitus
  • TEO LT
  • Tallinna Vesi
  • Vilkyškių pieninė
  • Apranga

Įtraukiame: -
Pašaliname: -

Chart1

Chart2

Chart3

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital