Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2014 m. Liepos 24 d. Biržos apžvalga

Spekuliantai.lt | 2014-07-24 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 4781
Raktiniai žodžiai: OMXV, techninė analizė, Linas Agro Group, Klaipėdos nafta, Olainfarm, Baltika, Lietuvos dujos, Šiaulių bankas
2014 m. Liepos 24 d. Biržos apžvalga 2014 m. Liepos 24 d. Biržos apžvalga

Ketvirtadienį rinkoje nugriaudėjo du tiesioginiai Olainfarm akcijų sandoriai, paėmę beveik visą rinkų apyvartą.
Šiandien kilo vos 8 akcijų kainos, beveik visi indeksai krito. Vis kita – po senovei...

 

 

 


1 pav. 2014 m. liepos 23 d. Lenkijos koncernas „PKN Orlen“, valdantis Mažeikių naftos perdirbimo gamyklą AB “Orlen Lietuva” paskelbė savo bei dukterinės bendrovės Lietuvoje 2014 m. pirmo pusmečio finansinius rezultatus. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad „PKN Orlen“ vadovybė komentuodama prastus finansinius dukterinės bendrovės AB „Orlen Lietuva“ rezultatus nurodo, kad jie susidarė dėl prastos makroekonominės padėties, o kaip vieną iš alternatyvų svarsto galimybę nuo 2015 m. laikinai sustabdyti AB „Orlen Lietuva“ gamyklos veiklą.
AB „Klaipėdos nafta“ (toliau - Bendrovė) vadovybė pažymi, kad AB „Orlen Lietuva“ pagamintų naftos produktų perkrovos pajamos sudarė apie 35 proc. visų Bendrovės krovos pajamų (remiantis preliminaria informacija apie 2014 m. pirmo pusmečio krovą).
Pažymėtina, kad Bendrovės vadovybė analizuoja situaciją bei ieško galimų sprendinių ir galimų veiklos alternatyvų siekiant suvaldyti finansinę riziką bei sumažinti neigiamas pasekmes Bendrovės finansiniams rezultatams, jeigu „PKN Orlen“ koncerno vadovybė priimtų sprendimą nuo 2015 m. laikinai sustabdyti AB „Orlen Lietuva“ gamyklos veiklą.

 


2 pav. Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija 2014 m. liepos 24 d. priėmė nutarimą dėl AB „Lietuvos dujos“ skirstymo veiklos atskyrimo veiksmų plano pakeitimo ir nurodė Bendrovei laikytis pakeistame atskyrimo plane nurodytų būdų ir terminų, kad teisinis, funkcinis ir organizacinis skirstymo veiklos atskyrimas būtų atliktas ne vėliau kaip iki 2014 m. spalio 31 d.

 


3 pav. Olainfarm akcijos šiandien sugeneravo 1 mln. eurų apyvartą.

 


4 pav. Baltikos pozicijoje suveikė pildymosi signalas.

 


5 pav. Šiaulių banko pozicijoje suveikė pildymosi signalas.


Apžvalgą parengė: Nojus.
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital