Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2013 m. Vasario 7 d. Biržos apžvalga

2013 m. Vasario 7 d. Biržos apžvalga 2013 m. Vasario 7 d. Biržos apžvalga

 

Vilniaus biržoje prekyba šiandien buvo vangi. Pusę visos apyvartos sudarė prekyba Ūkio banko akcijomis. OMXV indeksas judėjo žemyn, o likvidžiausios akcijos kilo. Investuotojai prieš dividendus renkasi arkliukus.

 

 

 


1 pav. AB „Klaipėdos nafta“ gavo Vilniaus apygardos administracinio teismo 2013-01-29 pranešimą dėl atsiliepimo pateikimo į AB „Achema“ skundą dėl Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nutarimų. Bendrovė byloje yra įtraukta trečiuoju suinteresuotu asmeniu.
Achemos skundu yra prašoma panaikinti:
VKEKK 2012-10-19 nutarimo Nr. O3-317 „Dėl lėšų, skirtų suskystintų gamtinių dujų terminalo, jo infrastruktūros ir jungties įrengimo bei eksploatavimo sąnaudoms ar jų daliai kompensuoti, nustatymo 2013 metams“ 3.1 ir 4 punktus. Šiais punktais VKEKK nustatė lėšas 2013 metams, skirtas suskystintų gamtinių dujų terminalo (toliau – SGDT), jo infrastruktūros ir jungties įrengimo sąnaudoms ar jų daliai kompensuoti (113 798 tūkst. Lt) ir SGDT lėšų administravimo sąnaudoms padengti (302 tūkst. Lt) bei numatė, jog šias lėšų sumas VKEKK turi teisę koreguoti pasikeitus esminėms aplinkybėms, darančioms reikšmingą įtaką SGDT projekto finansavimui ir jo įgyvendinimui. Apie šio nutarimo priėmimą Bendrovė pranešė 2012-10-19 paskelbdama pranešimą apie esminį įvykį.
VKEKK 2012-10-26 nutarimo Nr. O3-330 „Dėl akcinės bendrovės „Lietuvos dujos“ gamtinių dujų perdavimo ir skirstymo kainų viršutinių ribų koregavimo bei papildomos ir neatsiejamos dedamosios prie gamtinių dujų perdavimo kainos viršutinės ribos (SGDT priedo) nustatymo 2013 metams“ 2 punktą. Šiuo punktu VKEKK nustatė papildomą ir neatsiejamą dedamąją prie gamtinių dujų perdavimo kainos viršutinės ribos (SGDT priedą), skirtą SGDT, jo infrastruktūros ir jungties įrengimo sąnaudoms kompensuoti 2013 metais (37,53 Lt už tūkst. m3 (be pridėtinės vertės mokesčio).
Apie tolimesnę bylos eigą Bendrovė praneš skelbdama pranešimus apie esminius įvykius.

AB „Klaipėdos nafta“ informuoja, kad 2013 m. vasario 6 d. gavo bendrovės akcininkės Lietuvos Respublikos, atstovaujamos Lietuvos Respublikos energetikos ministerijos, siūlymą, vadovaujantis LR akcinių bendrovių įstatymo 25 straipsnio 3 ir 4 dalimis, 2013 m. vasario 11 d. vyksiančio neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo metu į bendrovės stebėtojų tarybą išrinkti šiuos kandidatus:
Eimantą Kiudulą, šiuo metu užimantį UAB Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės generalinio direktoriaus pareigas;
Romą Švedą, nepriklausomą ekspertą, lektorių;
Agnę Ameliją Kairytę, šiuo metu l.e. LR energetikos ministerijos Teisės skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigas.

2013 m. vasario 6 d. AB „Klaipėdos nafta“ pasirašė banko sąskaitos kredito (overdrafto) sutartį su viešojo pirkimo skelbiamų derybų būdu „Sąskaitos kreditavimo (overdrafto) paslaugos pirkimas“ laimėtoju Nordea Bank Finland Plc. Apie ketinimą skelbti aukščiau nurodytos finansinės paslaugos pirkimą Bendrovė pranešė 2012 m. spalio 16 d., apie jo paskelbimą – 2012 m. lapkričio 9 d., o apie pirkimo laimėtoją – 2013 m. sausio 18 d., paskelbdama pranešimus apie esminį įvykį.
Pagrindinės pasirašytos banko sąskaitos kredito sutarties sąlygos, be kita ko, apima šias:
(i) overdrafto suma – 120 000 000 (vienas šimtas dvidešimt milijonų) litų. Vienašaliu Bendrovės prašymu overdrafto suma gali būti padidinta 30 (trisdešimčia) procentų, iki 156 000 000 (vieno šimto penkiasdešimt šešių milijonų) litų;
(ii) overdraftas suteikiamas iki 2015 m. birželio 30 d., su galimybe pratęsti šį terminą papildomam 12 mėnesių laikotarpiui ne prastesnėmis sąlygomis;
(iii) overdrafto palūkanos: 3 mėn. VILIBOR bazinė palūkanų norma ir ne didesnė kaip 0,94 proc. Banko palūkanų marža.
Bendrovė taip pat informuoja, kad sutartimi buvo numatytos overdrafto išmokėjimo sąlygos, tarp kurių, be kita ko, yra Bendrovės prievolių užtikrinimo priemonių įforminimas – gautinų suskystintų gamtinių dujų terminalo, jo infrastruktūros ir jungties įrengimo sąnaudų ar jų dalies padengimui skirtų lėšų reikalavimo teisių perleidimo sutarties sudarymas.
Be to, banko sąskaitos kredito sutartyje numatytas įsipareigojimas be išankstinio Banko sutikimo ne mokėti dividendus Bendrovės akcininkams iki suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statybos užbaigimo akto pateikimo Bankui. Ši nuostata įsigaliotų Lietuvos Respublikos Vyriausybei priėmus nutarimą, numatantį, kad Lietuvos Respublikai priklausančių AB „Klaipėdos nafta“ akcijų valdytojas turi teisę priimti (arba yra įgaliojamas priimti) sprendimus AB „Klaipėdos nafta“ nemokėti dividendų iki suskystintų gamtinių dujų terminalo projekto statybos užbaigimo akto gavimo.
Sutartis įsigalios, kai jai pritars AB "Klaipėdos nafta" visuotinis akcininkų susirinkimas, kaip numatyta AB "Klaipėdos nafta" įstatų 16.10 straipsnyje.

 


2 pav. Šiaulių bankas, pirmasis iš Lietuvoje veikiančių komercinių bankų prieš dvejus metus pasirašęs sutartį su Europos investicijų banku (EIB) dėl daugiabučių namų atnaujinimo programos pagal JESSICA finansavimo modelį, pratęsia bendradarbiavimą.
Pagal vasario 7 d. pasirašytą bendradarbiavimo sutarties pratęsimą daugiabučių namų renovacijos programai įgyvendinti Šiaulių bankui papildomai numatyta skirti 12 mln. eurų (41,4 mln. litų).
„EIB džiaugiasi pasirašydamas šį nepaprastai svarbų susitarimą su Šiaulių banku, kuris paspartins energijos taupymą Lietuvoje ir, žinoma, padės daugiabučių namų savininkams atnaujinti savo būstą ir pasiekti didesnį energetinį efektyvumą. Ši paskola prisideda prie energijos taupymo tikslų visoje Lietuvoje”, – sakė EIB viceprezidentas Pim van Ballekom.
„Ši pratęsta bendradarbiavimo sutartis sudaro ne tik palankias galimybes gyventojams atnaujinti savo senus daugiabučius, bet ir sąlygas spartinti patį renovacijos procesą, įtraukiant į jį savivaldą. Tikimės, kad Šiaulių banko pavyzdžiu paseks ir kiti komerciniai bankai, prisiimdami svarbų ir reikalingą finansinio tarpininko vaidmenį“, – teigė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.
Pagrindinis naujojo finansavimo modelio privalumas yra tai, jog lengvatinius būsto atnaujinimo kreditus galės gauti ne tik butų ar kitų patalpų savininkai, bet ir bendrojo naudojimo objektų valdytojai, t.y. daugiabučio namo butų bei kitų patalpų savininkų bendrijos arba namus administruojančios įmonės, viešosios įstaigos bei kiti savivaldybių paskirti už projekto įgyvendinimą atsakingi asmenys.
Akcijų kaina pasikoregavo. Techninis pelnų pasiėmimas, reikia manyti...

 


3 pav. Silvano Fashion Group pirkimo signalas @2.81.

 


4 pav. Ūkio banko akcijų kaina kyla antra sesija iš eilės su didelėmis apyvartomis. Ir spekuliantai „papigiajai“ superka ir naujienos kažkokios yra. Tik eilinį kartą jų niekas nesiruošia skelbti.

 


5 pav. Aprangos pozicijoje suveikė pildymosi signalas.

 


6 pav. Linas Agro Group pildymosi signalas @0.650.

 


7 pav. City Service pirkimo signalas @2.05.

 


8 pav. Grigiškių pozicijoje korekcija įsisiautėjo. Pardavinėjam, kainai toliau krentant.

 


9 pav. Baltikos pildymosi signalas @0.681.


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital