Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2012 m. Gruodžio 11 d. Biržos apžvalga

2012 m. Gruodžio 11 d. Biržos apžvalga 2012 m. Gruodžio 11 d. Biržos apžvalga

 

OMXV indeksas šiandien buvo vienintelis Baltijos šalių indeksas, parodęs neigiamą grąžą. O apyvarta Vilniaus biržoje ties kritikos riba.
Tuo tarpu Taline apyvartos viršijo milijoną eurų. Beveik pusę apyvartos sugeneravo Olympic Entertainment Group akcijos, o jų kaina kilo ženkliai.

 

 

 


1 pav. AS Ekspress Grupp pardavimai lapkritį padidėjo 3.6%. Internetinės žiniasklaidos pardavimai augo 11.5%. Daugiausiai pajamų davė Delfi Lithuania ir Delfi Latvia
Naujiena įvertinta teigiamai. Bet kaina dar po Aligatoriumi ir pirkti rizikinga.

 


2 pav. AB „Klaipėdos nafta“, įgyvendinanti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektą, jau sulaukė dalies tarptautiniame suskystintųjų dujų pirkimo konkurse dalyvaujančių bendrovių pasiūlymų.
„Kaip jau skelbta, savo pageidavimus dalyvauti konkurse pareiškė net 16 dalyvių. Šiuo metu dalis bendrovių jau yra pateikusios konkrečius pasiūlymus, kurie aiškiai rodo, jog šiuo metu Lietuvoje už dujas mokama kaina neatitinka pasaulinės rinkos realijų. Tuo pačiu tai yra ir papildomas postūmis terminalo projektui, kurio nauda tampa akivaizdi“, – pažymėjo SGD terminalo projektą įgyvendinančios bendrovės generalinis direktorius Rokas Masiulis.
Derybos su pasirinktu tiekėju planuojamos 2013 metų pirmąjį ketvirtį, sutartį siekiama pasirašyti pirmąjį kitų metų pusmetį. Bendrovė planuoja, kad SGD terminalas pradės veiklą ir dujas tieks į Lietuvos rinką 2014 metų gruodžio mėnesį.

2012.12.10 žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kuriuose teigiama, kad neoficialių šaltinių teigimu potencialūs dujų tiekėjai Lietuvai, kuri Klaipėdoje stato suskystintų gamtinių dujų (toliau – SGD) terminalą, siūlo apie 20 proc. pigesnes gamtines dujas nei dabar šalis importuoja iš vienintelio dujų tiekėjo – Rusijos dujų koncerno "Gazprom“.
AB „Klaipėdos nafta“ (toliau – Bendrovė), kuri įgyvendina SGD terminalo projektą ir vykdo SGD pirkimą, pažymi, kad Bendrovė yra saistoma konfidencialumo įsipareigojimų dėl to su SGD pirkimu susijusios informacijos, įskaitant galimai siūlomas kainas bei dalyvaujančius asmenis, nekomentuos.
Bendrovė atkreipia dėmesį, kad žiniasklaidoje paskelbta informacija yra gandai, kuriais investuotojai neturėtų vadovautis.
SGD įsigijimo kainodara Bendrovei taps žinoma tik tuomet, kai bus užbaigtos derybos su pirkime dalyvaujančiais tiekėjais dėl esminių SGD įsigijimo sąlygų ir bus sudarytas šalis teisiškai įpareigojantis susitarimas.

 


3 pav. AB Ūkio bankas 2012 m. gruodžio 11 d. pagal 500 000 000 litų trumpalaikių ir vidutinės trukmės obligacijų siūlymo programos baziniame prospekte ir 2011 m. lapkričio 10 d. Banko Valdybos patvirtintose Galutinėse sąlygose nustatytas sąlygas išpirko „Fiksuotų palūkanų obligacijų emisiją LTL Nr. 11/2011“ (ISIN kodas – LT0000410524) ir „Fiksuotų palūkanų obligacijų emisiją EUR Nr. 12/2011“ (ISIN kodas – LT1000401471).
Kainos palaikymas ties 0.111 dar stiprus.

 


4 pav. Olympic Entertainment Group pozicijoje didžiulis kainos kilimas su labai didele apyvarta. Pildomės, kainai toliau kylant.

 


5 pav. Pieno žvaigždžių kaina ieško naujo palaikymo. Pirkti rizikinga.

 


6 pav. Šiaulių banko akcijų kainai nepavyko pakilti virš Aligatoriaus. Pirkti rizikinga.

 


7 pav. TEO LT pildymosi kaina @0.734.


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital