Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2012 m. Gruodžio 6 d. Biržos apžvalga

2012 m. Gruodžio 6 d. Biržos apžvalga 2012 m. Gruodžio 6 d. Biržos apžvalga

 

Ketvirtadienį prekyba biržoje nebuvo labai aktyvi. Bet akcijų kainas investuotojai kėlė pakankamai aktyviai. Aktyviausiai prekiavo tik keliose pozicijose, o City Service buvo šios dienos žvaigždė ir nauja idėja. Na, gal ne visiems nauja...

 

 

 

 


1 pav. Vadovaujantis 2011 m. spalio 27 d. AB „Linas Agro Group“ eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimu „Dėl savų akcijų įsigijimo sąlygų nustatymo“ ir bendrovės valdybai suteiktais įgaliojimais nustatyti konkrečias akcijų įsigijimo sąlygas, valdyba nusprendžia:
Supirkti iki 798 000 (septynių šimtų devyniasdešimt aštuonių tūkstančių) vienetų bendrovės (AB „Linas Agro Group“ ) 1 (vieno) lito nominalios vertės paprastųjų vardinių akcijų;
Nustatyti savų akcijų įsigijimo kainą – 0,579 EUR už vieną paprastą vardinę AB „Linas Agro Group“ akciją;
Nustatyti savų akcijų įsigijimo trukmę – 15 (penkiolika) dienų. Akcijas supirkti nuo 2012 m. gruodžio 7 d. iki 2012 m. gruodžio 21 d.;
Akcijas supirkti vertybinių popierių biržoje NASDAQ OMX Vilnius;
Savų akcijų supirkimą vykdyti per „Swedbank“, AB banką, tvarkantį bendrovės išleistų vertybinių popierių apskaitą.

Nuo 2012-12-07 pradedamas savų akcijų supirkimo procedūros AB „Linas Agro Group“ PVA (ISIN kodas LT0000128092) įgyvendinimas.
1 akcijos kaina – 0,579 EUR. Siūlymo įgyvendinimo pabaiga – 2012-12-21.
Maksimalus perkamų akcijų skaičius – 798 000 vnt., minimalus perkamų akcijų skaičius – 1 vnt.
Rinka - VSE Tender Offer (Genium INET prekybos sistemoje), pavedimų knyga - LNA1LTOE
Supirkimo kaina artima rinkos kainai, kainų šuolio nesitikima.

 


2 pav. Nordecon AS ir Foundation Tartu Pauluse Kirik pasirašė sutartį dėl penkto aukšto bažnyčios renovavimo. Kontrakto vertė 4.98 mln. eurų be PVM.

 


3 pav. AB „City Service“ 2012 m. gruodžio 4 d. pasiekė reikšmingą susitarimą derybose dėl Lenkijos įmonės Zespół Zarządców Nieruchomości WAM Sp. z o.o. (toliau – ZZN) 100 (vieno šimto) akcijų paketo įsigijimo.
Bendrovė su ZZN darbuotojų atstovais sutarė dėl socialinio paketo sąlygų, kas sudaro prielaidas artimiausiu metu pasirašyti ZZN akcijų pirkimo – pardavimo sutartį su Valstybės iždo institucija. Bendrovė perims įmonės valdymą po to kai bus pasirašyta privatizavimo sutartis ir atsiskaityta už akcijas. Bendrovės vadovybė planuoja, kad sandoris bus užbaigtas iki šių metų pabaigos.
„Žingsnis į Lenkijos rinką yra svarbiausias mūsų įmonių grupės istorijoje po 2006-ųjų, kai pradėjome veiklą Rusijoje, Sankt Peterburgo mieste. ZZN yra didžiausia daugiabučių namų priežiūros įmonė Lenkijoje, prižiūrinti 8,5 mln. kvadratinius metrus, tačiau tai sudaro tik 3,4 proc. rinkos. Todėl šis įsigijimas – labai svarbi platforma strateginiam žingsniui į didelę ir perspektyvią pastatų priežiūros rinką. Lenkijoje planuojame aptarnauti ne tik daugiabučius namus, bet ir komercinius, visuomeninius pastatus bei teikti paslaugas pramonės objektams“, - sakė Žilvinas Lapinskas, AB „City Service“ generalinis direktorius.
Ž.Lapinskas taip pat pabrėžė, kad „City Service“ įmonių grupė, savo veiklos geografiją plėsdama į Vidurio Europą, kartu atveria ir naujas galimybes ateityje.
ZZN prižiūri 8,5 mln. kv. m. daugiabučių namų ploto, turi 22 biurus didžiausiuose Lenkijos miestuose. Įsigyjama įmonė užima 3,4 proc. Lenkijos daugiabučių namų rinkos, aptarnauja beveik 4000 bendrijų. Iš viso Lenkijoje yra apie 146 tūkst. bendrijų, o jų pastatų plotas siekia 250 mln. kv. metrų, bei apie 3700 kooperatyvų, kurių pastatai užima 150 mln. kv. metrų.
Įmonės 100 (vieno šimto) akcijų paketo privatizavimas vyksta nuo šių metų birželio mėnesio. ZZN teikia daugiabučių namų administravimo, techninės priežiūros, valymo ir kitas komunalines paslaugas, be to, užsiima šilumos ruošimo ir tiekimo veikla dalyje aptarnaujamų pastatų.
Akcijos kaina sparčiai kilo su apyvarta ir pasiekė lokalų pasipriešinimą. Jei apyvartos pasibaigs, pasipriešinimą bus sunku įveikti. Pirkimo signalas @1.83.

 


4 pav. Akcinė bendrovė „Grigiškės“ į pramonės įrengimų efektyvumo optimizavimo metodus investavo apie 4 mln. Lt. Tai leido gerokai padidinti įrengimų efektyvumą, užtikrinti gedimų prevenciją ir sumažinti prastovas bei įrengimų eksploatacines sąnaudas.
Įgyvendinus inžinerinių sprendimų kompanijos SKF parengtą įrengimų efektyvumo optimizavimo programą, vidutinės prastovų apimtys AB „Grigiškės“ pagrindinei mašinai sumažėjo beveik dvigubai, o bendras įrengimų efektyvumo koeficientas (Overall Equipment Effectiveness) šoktelėjo iki maždaug 82 proc.
„Pokyčiai išties atitinka lūkesčius, - sako AB „Grigiškės“ generalinis direktorius Gintautas Pangonis. – Pritaikius SKF pasiūlytus įrengimų priežiūros metodus, mūsų įmonėje pasikeitė pramonės įrengimų ir įrenginių aptarnavimo bei remonto kultūra, atsirado nauji įpročiai, kurie leidžia užtikrinti optimalų gamyklos darbą. Pramonės įrengimų priežiūra tapo efektyvesnė, daugiau dėmesio skiriama išankstinei galimų gedimų ir prastovų prevencijai“.
SKF įrengimų valdymo ekspertas Rene van den Heuvelis (René van den Heuvel) pasakoja, kad pirma pažintis su viena didžiausių Baltijos šalyse popieriaus ir medienos gaminių įmone prasidėjo prieš pora metų.
„Šioje gamykloje buvo susiduriama su techninės įrengimų priežiūros problemomis, trūko diagnostinių priemonių, apie galimus gedimus ir prastovas įspėjančių sistemų, kompiuterizuotos įrengimų priežiūros sistemos, planavimo ir veiksmų hierarchijos, optimalaus ir savalaikio įrenginių tepimo sistemos, efektyvaus atsarginių dalių sandėlio valdymo ir panašių dalykų“, - pasakoja R.van den Heuvelis.
„Pritaikę visą kompleksą efektyvesnio pramonės įrengimų aptarnavimo ir priežiūros priemonių, mūsų šaltkalviai-mechanikai suprato, kad plaktukas nėra pats svarbiausias įrankis remontuojant mašinas, - šypsosi AB „Grigiškės“ technikos direktorius Audrius Maminskas. – Nebeliko „gaisrų gesinimo“, blaškymosi, įrengimų priežiūra vykdoma sklandžiai ir planingai“.
Pasak A.Maminsko, sunkiausia buvo įveikti nusistovėjusias rutinas ir pakeisti darbuotojų įpročius, suformuoti naujus įgūdžius ir kokybiškai naują įrengimų aptarnavimo kultūrą. „Grigiškių“ darbuotojai nebeįsivaizduoja savo darbo be kompiuterizuotos įrengimų priežiūros sistemos, be planavimo ir tvarkaraščių.
AB „Grigiškės“ buvo įdiegta įrengimų būklės stebėsena, techninių duomenų kaupimas ir tokių duomenų analizė. Tokia analizė leidžia priimti prevenciškai svarbius sprendimus ir pašalinti galimų gedimų priežastis dar iki sustojant vienam ar kitam įrengimui.
Gamykloje buvo sukurta priežiūros strategija, susidedanti iš įrengimų ir darbų hierarchijos bei prioritetų, užduočių mechanikams, aiškios dokumentacijos verslo procesams, planavimo ir grafikų sudarymo, aktyvios įrengimų priežiūros bei darbuotojų mokymų.
„Statistika rodo, kad besisukantys mechanizmai dažniau sulūžta ne dėl susidėvėjimo, bet dėl neteisingo, neatsakingo arba abejingo jų montavimo ir eksploatacijos“,- teigia UAB „SKF Lietuva“ direktorius Vytenis Galkis.
Pildymosi signalas @0.560.

 


5 pav. APB „Apranga“ gavo pranešimą apie su valdybos pirmininku Darium Mockum glaudžiai susijusio juridinio asmens UAB „Minvista“ sandorius dėl emitento vertybinių popierių. Minvista dar pirko 500 akcijų.

 


6 pav. Silvano Fashion Group pozicijoje formuojasi naujas palaikymas su apyvarta. Galima tikėtis, kad kaina atšoks. Bet pirkti rizikinga, pirkimo signalas dar nesusiformavo.

 


7 pav. Agrowill Group pozicijoje susiformavo pirkimo signalas @0.141.

 


8 pav. Arco Vara pozicijoje susiformavo prikimo signalas @1.31.


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital