2012 m. Spalio 19 d. Biržos apžvalga

2012 m. Spalio 19 d. Biržos apžvalga 2012 m. Spalio 19 d. Biržos apžvalga

Prekybinė savaitė pasibaigė ramiai. Investuotojų aktyvumas buvo vidutinis ir net į Šiaulių banko veiklos rezultatus sureaguota santūriai.
OMXV indeksas per savaitę beveik nepakito. Jis pakilo vos 0.05%.

 

 

 


1 pav. AB „Klaipėdos nafta“ (toliau – Bendrovė) informuoja, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (toliau - Komisija) 2012 m. spalio 19 d. posėdyje rengiasi svarstyti Bendrovės planuojamų investicijų į suskystintųjų gamtinių dujų terminalą (toliau – SGDT), jo infrastruktūros ir jungties įrengimą projektą. Su svarstymu susijusią medžiagą Komisija ketina viešai paskelbti šio pranešimo dieną. Preliminariais duomenimis, nurodytos investicijos iki 2015 m. sieks apie 453 mln. Lt.
Minėtų investicijų finansavimui Bendrovė ketina naudotis šiais finansavimo šaltiniais:
(i) apie 250 mln. Lt sudarytų Lietuvos ir/ ar tarptautinių finansų įstaigų skolintos lėšos;
(ii) apie 200 mln. Lt – įplaukos iš papildomos ir neatsiejamos dedamosios prie gamtinių dujų perdavimo kainos viršutinės ribos (SGDT priedo) per 2013 ir 2014 metus (iš jų 2013 m. surinktos SGDT priedo lėšos sudarytų 113 798 tūkst. Lt).
Pagal Bendrovės finansų konsultantų pateiktus duomenis Bendrovės finansų ištekliai minėtu laikotarpiu galėtų sudaryti apie 300 mln. Lt. Šias lėšas Bendrovė galėtų skirti SGDT dujų prekybos veiklai finansuoti.
Be to, Bendrovė ketina kreiptis į komercinius bankus dėl 50 mln. JAV dolerių banko garantijos, skirtos laivo-saugyklos nuomos sutarčiai užtikrinti, dėl banko garantijos, skirtos dujų tiekimo sutarčiai užtikrinti, ir dėl banko paskolos, skirtos suformuoti apyvartinį kapitalą, reikalingą dujų pirkimui.
Taip pat, siekdama užtikrinti galimų finansinių įsipareigojimų finansų įstaigoms tinkamą vykdymą, Bendrovė yra pateikusi prašymą Lietuvos Respublikos energetikos ministerijai, prašydama kreiptis į Lietuvos Respublikos finansų ministeriją dėl garantijų, skirtų paskoloms SGDT infrastruktūros investicijoms finansuoti (200 mln. Lt), limito įtraukimo į Lietuvos Respublikos 2013 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą.
Bendrovė atkreipia dėmesį, kad visi šiame pranešime nurodyti duomenys yra preliminarūs ir planuojami, tačiau ne galutiniai, ir įgyvendinant projektą (jei projektas galės būti įgyvendinamas) jie gali kisti. Be to, aptartas investicijų projektas šio pranešimo dienai nėra suderintas su Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisija (kaip minėta, posėdis, kuriame bus svarstomas šis klausimas, numatomas 2012 m. spalio 19 d.), dėl ko iki projekto suderinimo nėra jokios garantijos, kad jis faktiškai galės bus vykdomas.
Daugiau informacijos apie Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos svarstomus posėdžių darbotvarkės klausimus ir priimtus sprendimus pateikiama komisijos interneto tinklalapyje www.regula.lt.

AB „Klaipėdos nafta“ (toliau – Bendrovė) informuoja, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija 2012 m. spalio 19 d. posėdyje apsvarsčiusi Bendrovės planuojamų investicijų į suskystintųjų gamtinių dujų terminalą (toliau – SGDT), jo infrastruktūros ir jungties įrengimą projektą (informaciją apie planuojamą projektą ir jo finansavimo šaltinius Bendrovė pateikė šiandien anksčiau, paskelbdama pranešimą apie esminį įvykį), nutarė kompensuoti SGDT, jo infrastruktūros ir jungties įrengimo sąnaudas ar jų dalį 2013 metams – 113 798 tūkst. Lt.
Bendrovė atkreipia dėmesį, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija turi teisę koreguoti aukščiau nurodytą SGDT lėšų sumą, pasikeitus esminėms aplinkybėms, darančioms reikšmingą įtaką projekto finansavimui ir jo įgyvendinimui.
Daugiau informacijos apie Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos priimtą nutarimą pateikiama komisijos interneto tinklalapyje www.regula.lt.
Savaitinis pardavimo signalas @0.373.

 


2 pav. Per 2012 metų 9 mėnesius AB Šiaulių bankas neaudituotais duomenimis uždirbo 11,009 mln. litų (3,188 mln. eurų), banko Grupė – 11,067 mln. litų (3,205 mln. eurų) grynojo pelno.
2011 metų 9 mėnesių banko veiklos rezultatas buvo 10,729 mln. litų (3,107 mln. eurų), banko Grupės – 10,721 mln. litų (3,105 mln. eurų) grynojo pelno.
Pridedame 2012 metų 9 mėnesių banko ir Grupės neaudituotas finansines ataskaitas ir veiklos rezultatų apžvalgą.
Naujiena kėlė akcijos kainą. Pirkimo signalas @0.244. Savaitinis pirkimo signalas @0.257.

 


3 pav. Didžiausia ir viena moderniausių Baltijos šalyse pieno perdirbimo bendrovių „Pieno žvaigždės”, itin didelį dėmesį skirianti žaliavos kokybei, vien per šiuos metus kokybės kontrolei išleido beveik 5,7 mln. litų.
Suveikė savaitinis pardavimo signalas.

 


4 pav. AB "Žemaitijos pienas" gavo pranešimą apie vadovo arba su juo glaudžiai susijusio asmens sandorį(-ius) dėl emitento vertybinių popierių. R.Pažemeckas užbiržiniu sandoriu dar birželį pirko 7,690 akcijų.
Pirkti rizikinga.

 


5 pav. Olympic Entertainment Group pozicijoje suveikė dieninis pildymosi signalas. Savaitinis pildymosi signalas @1.57.

 


6 pav. Silvano Fashion Group pozicijoje suveikė savaitinis pirkimo signalas.

 


7 pav. Šiandien TEO LT akcijų kaina kilimą sustabdė. Per savaitę suveikė savaitinis pildymosi signalas. Laukiam naujų signalų.

 


8 pav. Linas Agro Group savaitinis pardavimo signalas @0.553.


Gražaus savaitgalio!


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital