2012 m. Birželio 12 d. Biržos apžvalga

2012 m. Birželio 12 d. Biržos apžvalga 2012 m. Birželio 12 d. Biržos apžvalga

 

Būtų galima sakyti, kad rinkos gyvena vasarinėmis nuotaikomis, jei tokiomis negyventų jau kelintus ištisus metus. Vilniaus biržoje amžina vasara ir amžinos vasaros atostogos.
Pinigų srautai seniai išdžiūvo ir išgaravo, tik vienas TEO LT vis dar kelis kartus didesnę nei visų kitų akcijų drauge paėmus apyvartą generuoja. Ir generuos, kol TeliaSonerai nusibos bid‘ą milijonui akcijų (šiandien po uždarymo) laikyti...

 

 

 


1 pav. 2012-06-12 Lietuvos Respublikos Seimas priėmė Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo įstatymą, kuriuo užtikrinamas reikiamas teisinis pagrindas Lietuvoje įrengti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą ir sudaromos finansinės bei organizacinės sąlygos technologiškai ir ekonomiškai pagrįstam SGD terminalo ir jo infrastruktūros eksploatavimui.
Įstatymas nustato specialųjį teisinį reguliavimą, taikomą Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimu įgyvendinamam SGD terminalo projektui. AB „Klaipėdos nafta“ vykdo SGD terminalo įrengimo projektą, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2010 m. liepos 21 d. nutarimu „Dėl gamtinių dujų terminalo projekto plėtros“ ir 2012 m. vasario 15 d. nutarimu „Dėl suskystintų gamtinių dujų terminalo įrengimo“ ir kitais sprendimais.
Įstatyme numatomi reikalavimai SGD terminalo projektą įgyvendinančiai bendrovei ir projekto finansavimui, taip pat nustatomi specialieji įpareigojimai viešojo valdymo ir ūkio subjektams, susiję su SGD terminalo įrengimu, prijungimu prie gamtinių dujų perdavimo sistemos ir gamtinių dujų tiekimu.
Įstatyme nustatyta, jog SGD terminalo, jo infrastruktūros ir jungties su gamtinių dujų perdavimo sistema įrengimo bei eksploatavimo sąnaudos Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nustatyta tvarka galės būti įtraukiamos į gamtinių dujų perdavimo paslaugos kainą.
Siekiant užtikrinti SGD terminalo būtinąją veiklą ir efektyvią konkurenciją Lietuvos gamtinių dujų rinkoje, įstatyme įtvirtinama gamtinių dujų tiekimo diversifikavimo taisyklė, pagal kurią gamtinių dujų vamzdynais gamtines dujas importuojančios įmonės per SGD terminalą privalės įsigyti ne mažesnę kaip 25 proc. tiekiamų gamtinių dujų dalį.
Įgyvendinant ES privalomus reikalavimus dėl gamtinių dujų tiekimo saugumo užtikrinimo, planuojama, kad SGD terminalo eksploatavimas bus pradėtas ne vėliau kaip iki 2014 m. gruodžio 3 d. SGD terminalas bus įrengtas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto teritorijoje.
Šiandien akcijomis nebuvo prekiauta.

 


2 pav. Daugiau nei šimtmečio gamybos tradicijas puoselėjanti ir aktyviai inovacijas diegianti bendrovė AB „Vilniaus degtinė“ savo korporatyvinį ženklą pakeitė nauju. Tokiu būdu siekiama sustiprinti įmonės išskirtinumą ir pabrėžti jos vilnietišką kilmę tiek mūsų šalies, tiek užsienio rinkose.
Naujajame AB „Vilniaus degtinės“ korporatyviniame ženkle atsispindi sostinės įkūrimo legenda, kurią simbolizuoja staugiantis geležinis vilkas. Už jo matyti įmonės pastatas, kuriame kokybiški gėrimai gaminami nuo XX a. pradžios. Neatskiriama pasikeitusio korporatyvinio ženklo dalis – naujasis kompanijos šūkis „Spiritus Vilnensis“. Jis išreiškia įmonės strategiją kurti gėrimus, kuriuose kiekvienas lašas yra kupinas unikalios ir daugiakultūrės vilnietiškos dvasios bei paslapties.
Bendrovės AB „Vilniaus degtinė“ ženkle įrašyta frazė „Spiritus Vilnensis“ atspindi pagrindines kompanijos vertybes ir veiklos kryptis. Tai – per šimtmetį sukauptos gamybos tradicijos bei siekis taikyti naujausias pasaulines tendencijas bei inovacijas kuriant aukščiausios kokybės gėrimus.
„Poreikis keisti įmonės ženklą atsirado įvertinus įvykiais ir apdovanojimais turtingą kompanijos istoriją. Naujasis ženklas leis ryškiau išsiskirti iš konkurencinės aplinkos tiek Lietuvoje, tiek užsienio rinkose, į kurias eksportuojame savo produkciją, taip dar labiau sustiprinant savo strategines pozicijas“, – teigia Juozas Daunys, bendrovės AB „Vilniaus degtinė“ vadovas.
Ankstesnis bendrovės ženklas buvo sukurtas prieš penkis dešimtmečius ir atspindėjo to meto poreikius ir stilių. O, pasak J.Daunio, bendrovė AB „Vilniaus degtinė“ siekia išsiskirti kaip šiuolaikiška įmonė, ir būti atpažįstama ir suprantama užsienio rinkose.
AB ,,Vilniaus degtinė“ istorija jau perkopė šimtmetį ir siekia 1907 m. Ji yra glaudžiai susijusi su to meto Lietuvos dvarų puoselėjamomis degtindarystės tradicijomis. Nuo tų metų iki šių dienų Rokiškio rajone pastatyta ir grafų šeimai priklausiusi Obelių dvaro spirito varykla yra Vilniuje įsikūrusios degtinės gamyklos kokybiško grūdinio spirito tiekėja.
Naująjį korporatyvinį bendrovės AB „Vilniaus degtinė“ ženklą sukūrė reklamos agentūra „RIC Creative“. Ženklo dizaineris – Giedrius Laurušas.
Investuotojai neskuba vertinti naujo logotipo...

 


3 pav. 2012 m. birželio 12 d. AB "Rokiškio sūris" gavo pranešimą apie emitento vadovo sudarytus sandorius dėl emitento vertybinių popierių. A.Trumpa biržoje pirko 16,532 akcijas.
Pagal apyvarta, pagrinde ir perka insaideriai.

 


4 pav. LITGRID akcijų kaina kilo su gap‘u ir gerokai didesne apyvarta. Gal ir naujienų kokių sulauksime.

 


5 pav. Panevėžio statybos tresto akcijos nuo š.m. liepos 2 d. bus išmestos iš OMX Baltic 10 sudėties. Investuotojai neigiamai įvertino naujieną.

 


6 pav. Aprangos akcijos OMX Baltic 10 indekse pakeis Panevėžio statybos tresto akcijas. Šiandien kaina taip pat krito.


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital