2012 m. Kovo 23 d. Biržos apžvalga

2012 m. Kovo 23 d. Biržos apžvalga 2012 m. Kovo 23 d. Biržos apžvalga

 

Penktadienį OMXV iki pietų dar kilo, tačiau po pietų jau pradėjo judėti žemyn ir pabaigė prekybinę savaitę raudonoje zonoje. Tam įtakos turėjo ir dividendus jau pažadėjusių bendrovių akcijų kainų kritimas. O per savaitę OMXV indeksas pakilo nedaug – 0.30%. Vis geriau negu minusas. Tuo tarpu pasaulio rinkos vis dar be aiškios krypties. Ar susiras kryptį kitą savaitę? Labai norisi tikėtis.

 

 

 


1 pav. AB „Linas“, juridinio asmens kodas 147689083, buveinės adresas S. Kerbedžio g. 23, Panevėžys, valdybos iniciatyva ir sprendimu 2012 m. balandžio 26 d. šaukiamas AB „Linas“ eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas.
Susirinkimo data – 2012 m. balandžio 26 d., ketvirtadienis.
Susirinkimo laikas – 12.00 valanda. Registracija vyks nuo 11 val. iki 11.45 val.
Susirinkimo vieta – AB „Linas“ buveinės salėje, S.Kerbedžio g. 23, Panevėžyje.
Susirinkimo darbotvarkė:
Auditoriaus išvada apie 2011 m. konsoliduotų ir Bendrovės metinių finansinių ataskaitų rinkinį bei metinį pranešimą.
2011 m. konsoliduotų ir Bendrovės metinių finansinių ataskaitų rinkinio tvirtinimas ir konsoliduoto metinio pranešimo pristatymas.
Bendrovės pelno (nuostolių) paskirstymas.
Visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos diena – 2012 m. balandžio 19 d. Eiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime turi teisę dalyvauti ir balsuoti asmenys, visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos dienos (2012 m. balandžio 19 d.) pabaigoje buvę Bendrovės akcininkais, asmeniškai, arba jų įgalioti asmenys, arba asmenys, su kuriais sudaryta balsavimo teisės perleidimo sutartis.
Šiandien akcijų kaina, kaip ir tikėjomės, jau pasikoregavo.

 


2 pav. Didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO LT, AB ir žiniasklaidos koncernui „Schibsted ASA“ priklausanti UAB „15 min“ pasirašė sutartį dėl pramogų naujienų portalo „Zebra.lt“ perleidimo.
Remiantis pasirašyta sutartimi, „15 min“ iš TEO perims naujienų portalą ir jo valdymą bei naudosis prekės ženklu ir interneto domenu „Zebra.lt“.
Interneto paslaugų prekės ženklą ZEBRA ir toliau valdys TEO. Telekomunikacijų bendrovė taip pat toliau teiks elektroninio pašto paslaugas, suteikdama adresus su galūne „@zebra.lt“.
TEO generalinio direktoriaus Arūno Šikštos teigimu, perleidusi naujienų portalą, TEO visą dėmesį sutelks į pagrindinę savo veiklą – telekomunikacijų paslaugų plėtrą ir jų kokybę.
„Džiugu į savo komandą priimti naujienų portalą „Zebra.lt“. Tikiu, kad dirbdami kartu, sukursime daugiau vertės savo skaitytojams ir reklamos užsakovams. Sujungus „Schibsted Media Group“ (SMG) Lietuvoje valdomus interneto portalus „15min.lt“, „Plius.lt“ ir „Zebra.lt“, pasieksime daugiau nei 1,1 mln. unikalių interneto vartotojų. Tai svarbus strateginis žingsnis SMG siekiant tapti didžiausia Lietuvos žiniasklaidos priemonių grupe internete“, – teigė Tomas Balžekas, SMG vadovas Lietuvoje.
Portalas „Zebra.lt“ (iki 2006 metų vadinosi „Takas.lt&ldquo yra vienas pirmųjų portalų Lietuvoje, veiklą pradėjęs dar 1998 metais. Šiuo metu „Zebra.lt“ yra populiariausias pramogų naujienų portalas, itin daug dėmesio skiriantis įžymybių gyvenimui, video turiniui ir laisvalaikio naujienoms. Portalą skaito vidutiniškai 450 tūkst. unikalių lankytojų per mėnesį.
Bendrovės dividendai rinkai didelio įspūdžio nesudarė. Šiandien akcijos buvo pardavinėjamos, o per savaitę kaina pakilo nedaug.

 


3 pav. AB “Lietuvos jūrų laivininkystė” dividendų nemokės ir visus susikaupusius nuostolius, kurių susidarė iš viso 65,460,880 Lt, perkelia į šiuos metus.

 


4 pav. AB „Lietuvos dujos“ (toliau – Bendrovė) neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime, įvykusiame 2012 m. kovo 23 d., kurio darbotvarkėje buvo svarstomi trys klausimai:
1. Perdavimo veiklos ir kontrolės atskyrimo būdo pasirinkimas.
2. Skirstymo veiklos atskyrimo būdo pasirinkimas.
3. Pavedimai Valdybai įgyvendinti priimtus sprendimus.
Neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas priėmė šiuos sprendimus:
1. Perdavimo veiklos ir kontrolės atskyrimo būdo pasirinkimas.
Vadovaujantis Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2012 m. kovo 20 d. nutarimu Nr. O3-70 bei įvertinant, kad AB „Lietuvos dujos“ pagrindiniams akcininkams objektyviai būtinas papildomas laikas deryboms, susijusioms su numatomu Bendrovės veiklų atskyrimu, atskirų akcininkų sutarties ir akcijų pirkimo – pardavimo sutarčių nuostatų suderinimu, dujų tranzitu į Kaliningradą, dujų pirkimo sąlygomis ir kiekiais ateityje, įmonės vertinimu, ir atitinkamai – būtinas papildomas laikas gamtinių dujų perdavimo veiklos ir kontrolės atskyrimo būdo pasirinkimui bei numatomų atlikti veiksmų plano parengimui ir suderinimui, sprendimo dėl AB „Lietuvos dujos“ perdavimo veiklos ir kontrolės atskyrimo būdo pasirinkimo šiame visuotiniame akcininkų susirinkime nepriimti.
2. Skirstymo veiklos atskyrimo būdo pasirinkimas.
Vadovaujantis Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2012 m. kovo 20 d. nutarimu Nr. O3-70 bei įvertinant, kad pagrindiniams AB „Lietuvos dujos“ akcininkams objektyviai būtinas papildomas laikas deryboms, susijusioms su numatomu Bendrovės veiklų atskyrimu, atskirų akcininkų sutarties ir akcijų pirkimo – pardavimo sutarčių nuostatų suderinimu, dujų tranzitu į Kaliningradą, dujų pirkimo sąlygomis ir kiekiais ateityje, įmonės vertinimu, ir atitinkamai – būtinas papildomas laikas gamtinių dujų skirstymo veiklos teisinio, funkcinio ir organizacinio atskyrimo būdo pasirinkimui bei numatomų atlikti veiksmų plano parengimui ir suderinimui, sprendimo dėl AB „Lietuvos dujos“ skirstymo veiklos atskyrimo būdo pasirinkimo šiame visuotiniame akcininkų susirinkime nepriimti.
3. Pavedimai Valdybai įgyvendinti priimtus sprendimus.
Atsižvelgiant į tai, kad sprendimai dėl AB „Lietuvos dujos“ gamtinių dujų perdavimo veiklos ir kontrolės atskyrimo bei gamtinių dujų skirstymo veiklos teisinio, funkcinio ir organizacinio atskyrimo būdų pasirinkimo šiame visuotiniame akcininkų susirinkime nebuvo priimti, šiame susirinkime sprendimų šiuo darbotvarkės klausimu nepriimti.
Bendrovės neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo priimti sprendimai patalpinti Centrinės reglamentuojamos informacijos bazėje (www.crib.lt) bei Bendrovės tinklalapyje (www.dujos.lt)

Akcinės bendrovės „Lietuvos dujos“ (juridinio asmens kodas 120059523, buveinės adresas Aguonų g. 24, LT-03212 Vilnius, Lietuvos Respublika) valdybos iniciatyva ir sprendimu, 2012 m. balandžio 23 d. (pirmadienį) 10.00 val. AB „Lietuvos dujos“ (toliau - Bendrovė) būstinėje, antro aukšto salėje, Aguonų g. 24, LT-03212 Vilnius, šaukiamas Bendrovės eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas.
Akcininkų registracijos pradžia: 2012 m. balandžio 23 d. 9.00 val.
Akcininkų registracijos pabaiga: 2012 m. balandžio 23 d. 9.45 val.
Akcininkų susirinkimo apskaitos diena: 2012 m. balandžio 16 d. Dalyvauti ir balsuoti visuotiniame akcininkų susirinkime gali tie asmenys, kurie 2012 m. balandžio 16 dienos pabaigoje yra Bendrovės akcininkai.
Akcinės bendrovės „Lietuvos dujos“ bendras akcijų, kurių nominali vertė 1 Lt, skaičius lygus 469 068 254. Akcijų, suteikiančių balsavimo teisę visuotinio akcininkų susirinkimo sušaukimo dieną, skaičius yra lygus 469 068 254.
Asmuo, dalyvaujantis visuotiniame akcininkų susirinkime ir turintis teisę balsuoti, turi pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Asmuo, kuris nėra akcininkas, be šio dokumento, turi pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę balsuoti visuotiniame akcininkų susirinkime.
Bendrovė nesudaro galimybės dalyvauti ir balsuoti visuotiniame akcininkų susirinkime elektroninių ryšių priemonėmis.
Bendrovės valdyba 2012 m. kovo 23 d. pritarė visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkei bei susirinkimo sprendimų projektams.
Darbotvarkė:
1) Auditoriaus išvada apie AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotąsias ir Bendrovės finansines ataskaitas ir AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotąjį metinį pranešimą.
2) Audito komiteto informacija.
3) AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotasis metinis pranešimas.
4) AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotųjų ir Bendrovės finansinių ataskaitų tvirtinimas.
5) AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. pelno paskirstymo tvirtinimas.
6) Audito įmonės rinkimas ir audito paslaugų apmokėjimo sąlygų nustatymas.
Visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimų projektai:
1) Auditoriaus išvada apie AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotąsias ir Bendrovės finansines ataskaitas ir AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotąjį metinį pranešimą.
Sprendimo projektas:
Atsižvelgti į nepriklausomo auditoriaus išvadoje AB „Lietuvos dujos“ akcininkams pateiktą nuomonę, priimant sprendimus dėl AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotųjų ir Bendrovės finansinių ataskaitų tvirtinimo ir dėl pritarimo AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotajam metiniam pranešimui.
2) Audito komiteto informacija.
Sprendimo projektas:
Atsižvelgti į Audito komiteto pateiktą informaciją apie Audito komiteto veiklą.
3) AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotasis metinis pranešimas.
Sprendimo projektas:
Pritarti AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotajam metiniam pranešimui.
4) AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotųjų ir Bendrovės finansinių ataskaitų tvirtinimas.
Sprendimo projektas:
Patvirtinti AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. konsoliduotąsias ir Bendrovės finansines ataskaitas.
5) AB „Lietuvos dujos“ 2011 m. pelno paskirstymo tvirtinimas.
Sprendimo projektas:
Patvirtinti 2011 m. AB „Lietuvos dujos“ pelno paskirstymą.
6) Audito įmonės rinkimas ir audito paslaugų apmokėjimo sąlygų nustatymas.
Sprendimo projektas:
Išrinkti UAB „Ernst & Young Baltic“ audito įmone AB „Lietuvos dujos“ 2012 m. gruodžio 31 d. finansinių ataskaitų ir susijusių ataskaitų auditui atlikti ir nustatyti 104,0 tūkst. litų (neįskaitant PVM) užmokestį už finansinių ataskaitų ir susijusių ataskaitų audito paslaugas.
Valdybos siūlomi visuotiniam akcininkų susirinkimui išmokėti dividendai už 2011 m. sudaro 0,153 Lt (0,044 EUR) 1 Lt nominalios vertės akcijai. Akcininkų teisių apskaitos diena yra 2012 m. gegužės 8 d. Teisę gauti dividendus turės tie asmenys, kurie 2012 m. gegužės 8 d. pabaigoje bus Bendrovės akcininkai.
Su visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimų projektais, bei kita papildoma medžiaga, susijusia su susirinkimo darbotvarke ir akcininkų teisių įgyvendinimu, nuo 2012 m. balandžio 2 d. Bendrovės akcininkai gali susipažinti darbo dienomis, nuo 14 val. iki 16.00 val. (penktadieniais iki 15.15 val.), Bendrovės būstinėje, Aguonų g. 24, LT-03212 Vilnius, tel. (8 5) 236 0135, 236 0216. Šie dokumentai taip pat patalpinti Centrinės reglamentuojamos informacijos bazėje (www.crib.lt) bei Bendrovės tinklalapyje www.dujos.lt.
Dividendai visiškai nesužavėjo investuotojų ir pozicijoje suveikė pardavimo signalas. Savaitinis pardavimo signalas @0.602. Savaitinis pirkimo signalas @0.651.

 


5 pav. AB Šiaulių bankas gavo vadovo pranešimą apie sandorius dėl banko išleistų vertybinių popierių. G.Kateiva pernai rugsėjo-gruodžio ir šių metų sausį įkeitė 223,175 akcijas.
Per savaitę akcijų kaina šiek tiek pakilo. Bet pirkti dar rizikinga. Savaitinis pildymosi signalas @0.286.

 


6 pav. Olympic Entertainment Group kaina šiandien bandė atsigauti. Savaitiniame grafike kaina yra vis dar UP trende. Pažiūrėsime, ar besiformuojantis palaikymas ties 1.206 bus pakankamai stiprus.

 


7 pav. Invalda šiandien dar pakilo, bet kilimą lydėjo jau sumažėjusios apyvartos. Pildytis jau neskubam.

 


8 pav. Kaip ir tikėtasi, Ūkio banko akcijos toliau krenta. Bet praeitos savaitės žemumų nepasiekė. Galima įtarti, kad formuojasi kainos palaikymas ties 0.161.

 


9 pav. Baltikos akcijų kaina dėsningai koreguojasi, bet savaitinis kilimas išlieka. Pildytis rizikinga.

 


10 pav. Aprangos kainos kilimas išsikvėpė. Greito pelno pasiėmimo signalas @1.770. O per visą savaitę apyvartos pozicijoje labai krito. Pildytis itin rizikinga.

 


11 pav. Agrowill kainos netikėtas kilimas netikėtai ir pasibaigė. Naujienų, palaikančių tokius kainos judesius, dar nesulaukta.

 


12 pav. Nordecon pozicijoje suveikė pardavimo signalas.


Kitą savaitę:
Vyriausybės vertybinių popierių pirminio platinimo aukcionas
2012-03-26
- Obligacijos (ISIN kodas: LT0000603243)
Emisijos parametrai:
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=496118&messageId=608121

Neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas
2012-03-26
- AB "Klaipėdos nafta" (trumpinys: KNF1L)

Atkarpos mokėjimo data
2012-03-28
- LR Vyriausybės obligacijos (ISIN kodas: LT0000607053, trumpinys: LTGB052018A)

Eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas
2012-03-29
- AB "Šiaulių bankas" (trumpinys: SAB1L)

Eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas
2012-03-30
- AB "Ūkio bankas" (trumpinys: UKB1L)

Eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas
2012-03-30
- AB SEB bankas

Audituota metinė informacija
2012-03-30
- AB "Šiaulių bankas" (trumpinys: SAB1L)

Ramaus savaitgalio!

Apžvalgą parengė: Nojus.

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2012 03 24 08:48     #35401
Dėkui

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital