2012 m. Kovo 8 d. Biržos apžvalga

2012 m. Kovo 8 d. Biržos apžvalga 2012 m. Kovo 8 d. Biržos apžvalga

 

Šiandieninės sesijos metu akcijų kainos dar bandė kilti, pritardamos viso pasaulio rinkoms, tačiau po pietų prieaugiai pradėjo tirpti kaip sniegas saulės atokaitoje.
Kaip tik tuo metu LESTO pozicijoje praėjo tiesioginis sandoris, numušęs akcijų kainą. Tada ir visa rinka pajudėjo žemyn. Nors žalioje zonoje vis tiek pavyko išlikti.

 

 

 

 


1 pav. Siekiant optimizuoti gamybos bloko veiklą, Lietuvos energija, AB valdyba priėmė sprendimą iki 2012 m. balandžio 1 d. įsteigti naują bendrovės padalinį - Hidroelektrinių departamentą, apjungsiantį Kruonio HAE ir Kauno HE (toliau – KHAE ir KHE) elektrinių departamentus.
Šių metų vasario mėnesio pabaigoje buvo atlikta KHAE ir KHE sujungimo į vieną struktūrinį padalinį studija, kurios metu buvo išanalizuoti sujungimo privalumai, naudos, trūkumai bei galimos rizikos. Studija parodė, kad būtų naudinga ir efektyvu sujungti KHAE ir KHE į vieną struktūrinį padalinį dėl šių priežasčių:
greitesnis geros praktikos įgyvendinimas, efektyvesnis dalinimasis patirtimi elektrinių valdymo lygyje;
vieningos politikos įgyvendinimas tam tikrose srityse (informacinės technologijos, statinių ir įrenginių priežiūra, aplinkosauga).
geresnis darbo resursų ir kvalifikacijos panaudojimas apjungus tas pačias funkcijas vykdančius padalinius (statinių priežiūra, automatikos valdymo sistemų priežiūra, aplinkosauga, techninis planavimas).
esant ekstremaliai situacijai, dėl klimatinių, hidrologinių sąlygų, energetinės sistemos didelio sutrikimo ir pan., atsiranda galimybė operatyviau panaudoti reikalingos kvalifikacijos personalą.
Vykdant numatytą sujungimą darbuotojų skaičius mažinamas nebus. Visi KHAE ir KHE darbuotojai liks dirbti Bendrovėje. Laukiamos sujungimo naudos siejamos ne su darbuotojų skaičiumi, o su efektyvesniais darbo procesais ir funkcijų perskirstymu.
Šiandien akcijų kaina bandė pakilti, bet vis dar liko Aligatoriaus viduje. Pirkti dar rizikinga.

 


2 pav. Silvano Fashion Group pozicijoje kainos atšokimas su didele apyvarta. Yra tikimybė, kad kaina toliau kils, tačiau indikatoriai vis dar rodo „korekcijos režimą“.

 


3 pav. LESTO pozicijoje sujudimas jau antra sesija iš eilės. Gal čia gandų apie solidžius dividendus įtaka? Susiformavo kainos palaikymas ties 0.570. Tikėsimės, jis toks ir išliks. O pirkti dar rizikinga.

 


4 pav. Šiaulių banko akcijos toliau krenta su didėjančia apyvarta. Pirkti labai rizikinga.

 


5 pav. Aprangos akcijų kaina dar pajudėjo šiek tiek žemyn, bet šiandien turime susiformavusį palaikymą ties 1.610.

 


6 pav. Korekcija Invaldos pozicijoje nebuvo netikėta: greitų pelnų pasiėmimas. Kaina dar gali koreguotis šiek tiek artimiausiu metu.

 


7 pav. Grigiškių kaina spurtavo, bet vis dar po Aligatoriumi. Pirkimo signalas @0.608.

 


8 pav. Snaigės pozicijoje suveikė pirkimo signalas.

 


9 pav. Baltikoje įveiktas pasipriešinimas, suveikė pirkimo signalas. Pildymosi signalas @0.351.

 


10 pav. TEO pozicijoje korekcija gilėja. Flagmanas tempia rinką žemyn.

 


11 pav. Tallink Grupp pirkimo signalas @0.627.

Apžvalgą parengė: Nojus.

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital