Komentarai 1 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2007.12.18 "Dugnų" paieškos tęsiasi toliau (Kavos tirščių apžvalga)

spekuliantai.lt | 2007-12-18 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 2544
2007.12.18 "Dugnų" paieškos tęsiasi toliau (Kavos tirščių apžvalga) Kolegos, norime, kad Jūs išreikštumėte savo pastabas, komentarus ir pasiūlymus. Taip formuosime patrauklias apžvalgas. Žodžiu, mes ne Vyriausybė, 80

Kolegos, norime, kad Jūs išreikštumėte savo pastabas, komentarus ir pasiūlymus. Taip formuosime patrauklias apžvalgas. Žodžiu, mes ne Vyriausybė, 80 dienos kritika privaloma

Šiandien kažkokia “naujieninga” diena. Iš įvairių lietuviškų naujienų parinkom įdomesnių dalykėlių.
Šalia naujienų apie JAV gresiančią stagfliaciją (gerai, kai žinai, ką šis žodis reiškia, o jei nežinotum ir nustatytų, taip netyčia, tau tokią diagnozę, tikriausiai nusišautum) Pasaulio bankas dar papylė žibalo su savo Kinijos ekonomikos pervertinimu. Tikėsimės, kad 900 mln. Kinijos vartotojų apie tai niekada nesužinos.

“Verslo žinios” apklausė mūsų maklerius ir sužinojo, kad dabar akcijos Vilniaus biržoje “kaip niekad pigios” Mūsų Aligatorius pritariamai linkčioja galvą. Tie patys makleriai dabar siūlo pirkti likvidžiausias akcijas: TEO1L; APG1L, UKB1L ir IVL1L, nors oficialiai IVL1L pripažinta nelikvidu. Žavisi energetikais ir pienininkais.

Citata iš šios dienos SEB Rytinės apžvalgos:
“Apžvelgiant visą rinką, sunku tikėtis, kad šios dienos prekyboje tendencijos galėtų pasikeisti. Veikiausiai dominuos nežymūs akcijų kainų svyravimai ir nedidelė bendra biržos apyvarta. Kita vertus, tradiciškai didelę apyvartos dalį atsirieks Ūkio banko ir TEO LT pozicijos.”
Taip ir nesupratome, ką čia norėjo naujo ir įdomaus, kad net į apžvalgą įtraukė, pasakyti. Pabandykit Jūs, gal ką įžvelgsit.

VPK reikalavimu (o tai labai retai pasitaiko), birža sustabdė prekyba “trigalviais slibinais”.

Pagal naują Kolektyvinio investavimo subjektų įstatymo redakciją, Lietuvoje bus galima steigti investicines kintamojo kapitalo bendroves ir investicinius fondus.. Fondai gali būti ir uždari, skirti nedideliam investuotojų skaičiui. Galima steigti uždaras investicines bendroves ir uždarus investicinius fondus. Įstatymo pakeitimai įsigalioja nuo 2008 metų kovo 1 dienos. Tai gali reikšti, kad bus galima susimesti daug “babkių” ir jas mesti į rinką, arba tai, kad sąvoka “institucinis” įgaus daug platesnę prasmę.

"Axis Industries" patapo akcine bendrove. "Tapimas akcine bendrove – tai dėsningas "Axis Industries" plėtros etapas. (...) Neatmetame galimybės, kad susiklosčius palankiai rinkos situacijai ateityje kreipsimės dėl įmonės akcijų įtraukimo į vertybinių popierių prekybos sąrašus," – sako "Axis Industries" generalinis direktorius Remigijus Baltrušaitis. Tas magiškas žodžių junginys “susiklosčius palankiai rinkos situacijai”... Juo galima prisidengti ir nesugebėjimą/vilkinimą ateiti į biržą ir nesėkmingą IPO ir pan. Tiesos labui, jam galimą ir sėkmę priskirti.

Finasta sako, kad “dugnas” bus po Naujųjų.



Be grafikų:
Šiandien TA nieko gero nenori “išburti”. Apsišarvuojam kantrybe ir laukiam (Dieve, kiek galima, jau ir taip pro duris nuo tų šarvų nepralendam).
UKB1L laikosi labai stipriai, skant, rado savo pirkėją-mėgėją.
TPD1T – sell.
TKM1T būtų buy @7.9, bet indikatoriai raudonuoja, reiškia - dar ne.
MKO1T ir PTR1L ieško naujo dugno.


1 pav. LFO grafikas.
kaina kirto Aligatorių su padidėjusia apyvarta. Trečias AC osciliatoriaus raudonas baras - signalas pardavimui. Jam pritaria raudonas AO.


2 pav. SAB grafikas
Kainos grafikas leidžiasi kartu su Aligatoriumi nerodydamas noro jį šturmuoti. Didžiulę apyvartą lėmė akcijų pasistumdymas SLB viduje.


3 pav. SRS grafikas
Įsismarkavo šiandien meškos, tačiau kol nepramuštas dugnas @ 3.66 panikuoti neverta. Padidėjusi apyvarta pirkėjų pusėje.


4 pav. STU grafikas
Suformavo fraktalą, kuris signalizuoja apie galimą įėjimą į poziciją @ 11.40 Apyvartos labai mažos, tad reikia būti atsargiems.


5 pav. TVEAT grafikas
Va akcija suformavo netgi 3-iojo Wismano signalą. Tai reiškia, kad galima įeiti akcijai pakilus iki 13.3 EUR. Bet apyvartos ir AC raudonavimas, tiksliau sell signalas (būna va ir tokių prieštaraujančių signalų), rodo, kad 13.3 gali negreit būti.


Trumpai:
• Stabdoma prekyba „VST“, „RST“ ir „Lietuvos energijos“ akcijomis
• Dėl augančių grūdų kainų, kitąmet pranašaujama nauja maisto brangimo bangą
• „Biudžeto perteklius planuojamas tik 2010 metais
• JAV ekonomistai praėjo kalbėti apie stagfliaciją
• Šaldytuvas "Snaigė Ice Logic" įvertintas aukso medaliu
• FMĮ ir valdymo įmonės per tris ketvirčius uždirbo 47,2 mln. litų


Rinkos apžvalgos
Rašykite mums: [email protected]
Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2007 12 18 21:57     #2655
Ne "trigalviais slibinais", o prekyba slibino galvomis sustabde itariama kempinlige arba drakonu gripas

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital