Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2011 m. Rugpjūčio 24 d. Biržos apžvalga

2011 m. Rugpjūčio 24 d. Biržos apžvalga Neapibrėžtumas vėl sugrįžo į rinkas ir žalias optimizmas neilgai pasidžiaugė bulių malone.

 

Neapibrėžtumas vėl sugrįžo į rinkas ir žalias optimizmas neilgai pasidžiaugė bulių malone.
Mūsų laukia dar ilga savaitė. B.Bernankė mūsų laiku pasisakys tik penktadienį vakare. Laukimas laiką tik dar labiau ištempia. O ten jau pažiūrėsim...

 

 

 

 

 


1 pav. AB “Žemaitijos pienas“ valdybos iniciatyva ir sprendimu 2011 m. rugsėjo 23 d. 15 val. šaukiamas AB “Žemaitijos pienas”, įmonės kodas 180240752, buv. adr. Sedos g. 35, Telšiai, neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas.
Registracijos pradžia 2011 m. rugsėjo 23 d. nuo 14 val. 30 min. iki 15 val., susirinkimo pradžia 15.00 valandą.
Susirinkimo vieta – bendrovės buveinėje, Sedos g. 35, Telšiai.
Susirinkimo apskaitos diena: 2011 m. rugsėjo 16 d. Dalyvauti ir balsuoti visuotiniame akcininkų susirinkime turi teisę tik tie asmenys, kurie yra akcininkai visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos dienos pabaigoje;
Susirinkimo darbotvarkė :
1.Audito įmonės rinkimas ir apmokėjimo sąlygų nustatymo už paslaugas;
2. Kiti klausimai;
Bendrovė nesudaro galimybės dalyvauti ir balsuoti susirinkime elektroninių ryšių priemonėmis.

 


2 pav. Kaip nurodyta AB „Snaigė“ 2011 m. liepos 22 d. pranešime apie esminį įvykį, 2011 m. liepos 18 d. bendrovės akcininkai KJK Fund SICAV-SIF, Amber Trust SCA SICAF-SIF, Firebird Republics Fund, Ltd. ir Firebird Avrora Fund, Ltd. sudarė preliminariąją sutartį (angl. Term sheet) su TETAL GLOBAL LTD (toliau – Pirkėjas) dėl visų pardavėjams priklausančių AB „Snaigė“ akcijų (t. y. dėl 23 716 668 paprastųjų vardinių bendrovės akcijų, sudarančių 59,86 procento visų akcijų ir jų suteikiamų balsų AB „Snaigė“ visuotiniuose akcininkų susirinkimuose) pardavimo Pirkėjui, kuria buvo nustatyti pagrindiniai derybų dėl sandorio etapai bei jų įgyvendinimo terminai.
Šiuo pranešimu patvirtiname, kad Pirkėjas pagal nurodytą preliminariąją sutartį yra TETAL GLOBAL LTD, o ne Rusijos bendrovė „Polair“, kaip neteisingai nurodyta 2011 m. rugpjūčio 22 d. dienraščio „Lietuvos rytas“ (Nr. 192) straipsnyje „Lietuvių „Snaigę“ gaivins rusai“. AB „Snaigė“ neturi oficialios informacijos apie tai, kaip Pirkėjas yra susijęs su nurodyta bendrove „Polair“ ir 2011 m. rugpjūčio 22 d. yra pateikusi užklausimą Pirkėjui, pagal kurį prašo pateikti informaciją, ar Pirkėjas yra susijęs su bendrove „Polair“ ir, jei taip, kokio pobūdžio šie ryšiai yra.
Gavusi atsakymą į nurodytą užklausimą, AB „Snaigė“ paskelbs patikslinantį pranešimą apie esminį įvykį.
Dar kelios naujienos ir pasipriešinimas bus įveiktas, o ten ir pildymosi signalas suveiks.

 


3 pav. Akcinės bendrovės „Anykščių vynas“ įstatinis kapitalas sumažintas nuo 49 080 535 LTL iki 37 000 000 LTL ir 2011 m. rugpjūčio 23 dieną LR juridinių asmenų registre įregistruota bendrovės įstatų nauja redakcija

 


4 pav. Per 2011 m. I pusmetį AB GUBERNIJA uždirbo 99 963 litų (28 951 EUR) pelną. Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu bendrovė patyrė 22 981 litų (6 656 EUR) nuostolį.

 


5 pav. 2011 m. rugpjūčio 22 d. Vilniaus apygardos teismas (VAT) nutartimi nustatė teisingą vienos paprastosios vardinės AB „Lietuvos elektrinė“ 1 Lt nominalios vertės akcijos kainą – 7,48 Lt, už kurią ieškovas Lietuvos valstybė, atstovaujama Lietuvos Respublikos energetikos ministerijos (Energetikos ministerija), turi išpirkti šias akcijas iš smulkiųjų akcininkų, prilyginant 1 AB „Lietuvos elektrinė“ akciją 1,37 AB „Lietuvos energija“ akcijos.
VAT 2009 m. birželio 26 d. buvo paskyręs ekspertizę, kurios metu 6 ekspertai turėjo atsakyti, kokia 2006 m. gruodžio 31 d. buvo viso vertinamo AB „Lietuvos elektrinė“ akcijų paketo vertė, kai vertinimo tikslas – nustatyti AB „Lietuvos elektrinė“ akcijos vertę, pagrindžiant teisingą kainą pagal Lietuvos Respublikos vertybinių popierių įstatymo (VPĮ) 37 str.
Vertinimas atliktas rinkos (vėliau šis požiūris atmestas dėl informacijos trūkumo), pajamų ir turto požiūriais. Ekspertų nuomonės išsiskyrė po lygiai: vieni siūlė vadovautis turto požiūriu ir teisinga kaina laikyti 7,48 Lt, kiti – pajamų požiūriu ir teisinga kaina laikyti 6,13 Lt.
Teismas, nustatant teisingą AB „Lietuvos elektrinė“ akcijos kainą, pasirinko turto požiūrį, atsižvelgdamas į šiuos aspektus: 1) AB „Lietuvos elektrinė“ yra specialios paskirties objektas, kurį Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtinta Turto vertinimo metodika rekomenduoja vertinti taikant atstatomosios vertės metodą (turto požiūris); 2) VPĮ 37 str. nustato, kad teisingos akcijų kainos nustatymo būdą gali pasirinkti akcijų privalomą pirkimą inicijuojantis akcininkas; 3) smulkiųjų akcininkų pasirinktas akcijų kainos nustatymo būdas yra teisėtas ir pagrįstas; 4) teisės aktai draudžia skirtingais metodais nustatytos vertės vidurkio išvedimą; 5) turto požiūriu ekspertų nustatyta kaina yra artima buhalteriniai AB „Lietuvos elektrinė“ akcijų vertei.
VAT nuomone, įvertinus bylos aplinkybes, akcijų kainos nustatymo būdas, remiantis turto požiūriu, labiausiai atspindi teisingą akcijų kainą ir užtikrina šalių lygiateisiškumą.
Teismas pažymėjo, kad ginčo kilimo metu AB „Lietuvos elektrinė“ akcininku buvo valstybė, todėl būtent jai ir išlieka pareiga išpirkti atsakovų turimas akcijas, nepriklausomai nuo to, kad akcijas valstybė perleido UAB „Visagino atominė elektrinė“.
Ši teismo nutartis per 7 d. gali būti atskiruoju skundu skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui. (vpk.lt)

 


6 pav. Linas Agro Group stop loss signalas @0.348ю

 


7 pav. Alita per šį mėnesį sugebėjo pakilti 154%. Ir apyvartų nepagailėta...

 


8 pav. Vilkyškių pieninės pildymosi signalas @1.471.

 


9 pav. Silvano Fashion Group pildymosi signalas @3.161.

 


Apžvalgą parengė: Nojus.

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital