2011 m. Birželio 17 d. Biržos apžvalga

Spekuliantai.lt | 2011-06-17 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 1914
Raktiniai žodžiai: OMXV, techninė analizė, Snoras, Sanitas, Agrowill, Grigiškės, City Service, TEO LT, Linas Agro Group, Šiaulių bankas, Litgrid, LESTO
2011 m. Birželio 17 d. Biržos apžvalga Galima sakyti, kad savaitė buvo įdomi. Na ir įsimintina. Likvidžiausia Vilniaus biržos akcijas kelias sesijas šuoliais į viršų varė. Kas būna retai,

 

Galima sakyti, kad savaitė buvo įdomi. Na ir įsimintina. Likvidžiausia Vilniaus biržos akcijas kelias sesijas šuoliais į viršų varė. Kas būna retai, ir ką, greičiausiai, pamatysim ne taip jau greitai.
O savaitės pabaigoje dar Sanitas su savo tiesioginiais sandoriais privertė investuotojus labiau susidomėti šia pozicija.
OMXV indeksas per šią savaitę pasikeitė nežymiai, kilo 0.64%. O kaip bus toliau... Galima tik numatyti, kad vasarą didelio aktyvumo nebus, pokyčiai bus nedidelis ir į visas puses.

 

 


1 pav. Grindeks praneša, kad naujai paleista UDCA linija leis įmonei padidinti pardavimus iki 10 mln. EUR per metus.
Gerų žinių vejama, kaina kilo į viršų. Pildymosi signalas @7.01.

 


2 pav. “Latvijas kuģniecība” konsoliduoti pirmo ketvirčio nuostoliai siekė 3.15 mln. USD, bet tai 70% mažiau nei pernai tuo pačiu metu.
Akcijos kaina jau treti metai svyruoja savo žemumose. Kažkada gal atsities...

 


3 pav. Latvijas Gaze Valdyba VAS‘ui siūlo išsimokėti 0.50 LVL dividendų akcijai.
Tokia žinia pakėlė akcijų kainą.

 

4 pav. Šiandien ir pati „City Service“ praneša, kad grupės antrinė įmonė „Riga City Service“ laimėjo didžiausią konkursą savo veiklos Latvijoje istorijoje. Bendrovė, pasirašiusi sutartį su valstybine energetikos bendrove „Latvenergo“, šiai pradėjo teikti kompleksines paslaugas – pastatų konstrukcijų ir sistemų priežiūrą, patalpų ir teritorijų valymą.
Iš viso „Riga City Service“ pradėtų aptarnauti pastatų plotas siekia 105 tūkst. kv. metrų, valomos patalpos 141 tūkst. kv. metrų, prižiūrima teritorija - 2,8 mln. kv. metrų.
„Laimėję didžiausią konkursą Latvijos pastatų priežiūros rinkoje šiais metais, tęsiame bendradarbiavimą su „Latvenergo“. Iki šių metų birželio rūpinomės antrinės „Latvenergo“ bendrovės „Sadales tikls“ administracinių patalpų ir teritorijos priežiūra“, - teigė „Riga City Service“ generalinis direktorius Jonas Šimkevičius.
„Riga City Service“ taip pat pasirašė bendradarbiavimo sutartį su nekilnojamo turto plėtros kompanija „Homburg“ ir pradėjo rūpintis SEB banko pastatų inžinerinių sistemų priežiūra.
„Tai – šiandien didžiausias mūsų klientas bankų sektoriuje“, - teigė J. Šimkevičius. „Riga City Service“ aptarnauja 17 SEB banko objektų, kurių bendras plotas sudaro 22,4 tūkst. kv. metrų.
2006 metais įkurta „Riga City Service“ teikia priežiūros paslaugas komerciniams ir gyvenamiesiems objektams Latvijoje.
Akcijos kaina toliau koreguojasi. Palaikymas ties 2.700 EUR net taip jau ir toli...

 


5 pav. Augant gyventojų susidomėjimui vartojimo paskolomis, bankas SNORAS į bendrą paketą sujungė visus banko ir jo grupės įmonių siūlomus vartojimo finansavimo sprendimus. Tokiu būdu bankas pasiūlys gyventojų individualius poreikius atitinkantį finansavimo sprendimą ir stiprins pozicijas vartojimo kreditavimo rinkoje. Šiemet per penkis mėnesius bankas SNORAS Lietuvos gyventojams vartojimui paskolino daugiau nei 32 mln. litų, vartojimo paskolai gauti besikreipiančių asmenų skaičius, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, padidėjo daugiau nei trečdaliu.
Vartojimo finansavimo sprendimai apima banko ir jo grupės įmonės „SNORO lizingas“ teikiamas paslaugas: vartojimo paskolas be užstato ir su užstatu, kredito korteles su limitu, vartojimo paskolas studentams, vartojimo kreditus „Grynieji“, paskolas studijoms ir „Pirk išsimokėtinai“ korteles.
„Per penkis šių metų mėnesius, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, daugiau nei trečdaliu išaugo tiek į banką vartojimo paskolų besikreipiančių gyventojų skaičius, tiek vidutinė suteiktos paskolos suma. Išanalizavę klientų elgseną, nusprendėme sujungti visas vartojimo kreditavimo paslaugas, kad galėtumėme klientams iš karto pasiūlyti jų poreikius atitinkantį sprendimą“, – teigia banko SNORAS Mažmeninio verslo tarnybos direktorius Žoržas Šarafanovičius.
Banko SNORAS gyventojams išduotų vartojimo paskolų suma šių metų sausio – gegužės mėn., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 2,6 karto, iki 18,43 mln. litų, o jų skaičius šoktelėjo beveik 2 kartus. Vidutinė paskolos suma banke SNORAS siekia 9,5 tūkst. litų. Vartojimo paskolos be užstato suma sudaro iki 50 tūkst. litų, o vartojimo paskolos su užstatu – daugiau nei 50 tūkst. litų.
Išduotų vartojimo kreditų „Grynieji“ suma šiemet per penkis mėnesius siekė beveik 13,6 mln. litų. Šie vartojimo kreditai pradėti išduoti nuo praėjusių metų birželio. Per 2011 m. sausio-gegužės mėn. bankas SNORAS išdavė beveik 13 tūkst. „Pirk išsimokėtinai“ kortelių, o vidutinė jų panaudoto kredito suma sudarė daugiau nei 2 tūkst. litų. Palyginti su pirmaisiais penkiais praėjusių metų mėnesiais, išduota 38 proc. mažiau kortelių, o vidutinė panaudoto kredito suma sumažėjo beveik 17 procentų.
Pasak Ž. Šarafanovičiaus, vartojimo paskolas, kurios suteikia galimybę skolintis stambesnes pinigų sumas, dažniau renkasi vyrai – jiems banke suteikiama 55 proc. vartojimo paskolų. Vartojimo kreditus „Grynieji“, kurių vidutinė suma viršija 2 tūkst. litų, dažniau ima moterys, joms suteikiama 60 proc. tokių kreditų. (snoras.lt)
Per savaitę kaina dar labiau priartėjo prie susiformavusio palaikymo ties 0.310. Greit stebėsim jo stiprumo išbandymą.

 


6 pav. AB LESTO  užbaigė vieną stambiausių skirstomojo tinklo modernizavimo projektų – Ignalinos 110/10 kV transformatorių pastotės  rekonstrukciją. Projektas, kuriam skirta apie 4 mln. litų, buvo pradėtas vykdyti pernai balandį AB Rytų skirstomieji tinklai iniciatyva. Vykdant Ignalinos TP rekonstrukciją bendrovė panaudojo 1,42 mln. litų Europos regioninės plėtros fondo skirtų lėšų. Iš Ignalinos TP elektros energija skirstoma daugiau kaip 6000 vartotojų, iš jų – apie 200 Ignalinoje veikiančių įmonių bei visuomeninės paskirties įstaigų. Įvykdžius Ignalinos TP rekonstrukciją ir modernizavimą atsirado prielaidos miesto ekonomikos plėtrai, augimui ir užimtumo lygio kilimui. (lesto.lt)
Kaina kol kas atsispyrė nuo palaikymo ties 0.765. Pirkti rizikinga.

 


7 pav. Vz.lt praneša, kad Grigiškės šiandien pristatė naują biokuro garo katilinę, kuri gamybai tiekti pirmąją šilumą pradėjo dar vasario mėnesį. Įmonė tikisi, kad katilinė padės sumažinti gamybai reikalingos šilumos savikainą.
Pasiekusi aukštumas, kaina vis dar pietų kryptimi. Didelė tikimybė, kad kuriam laikus guls į 0.867 ir 0.715 kainų kanalą.

 


8 pav. Lidgrid kaina šiandien kilo su gap‘u. Pirkimo signalas @0.498.

 


9 pav. Agrowill per savaitę pralaužė palaikymą, bet susiformavo pirkimo signalas @0.286.

 

10 pav. TEO pozicijoje per savaitę suveikė pirkimo signalas.

 

11 pav. Sanito kaina dar labiau pakilo pirkimo sandorio kainos link. Prasinešė stambūs investuotojai milijoninėmis sumomis. Matyt, tuo jų benefisas ir baigsis...

 


12 pav. Šiaulių banke suveikė pirkimo signalas.

 


13 pav. Olainfarm kaina toliau kyla, tačiau jau padidėjusi korekcijos tikimybė. Pirkti dabar labai rizikinga.

 


14 pav. Vz.lt praneša, kad „Swedbank Markets“ analitikai sumažino šių metų tikėtiną „Linas Agro Group“ grynojo pelno prognozę nuo 23 mln. Lt iki 11,3 mln. Lt. Tikslinę kainą sumažino nuo 0,65 EUR iki 0,56 EUR, tačiau rekomendacijos laikyti šių akcijų nepakeitė.
Matyt, palaikymas ties 0.501 EUR kurį laiką bus stiprus. Na o rudenį skaičiuosim tuos viščiukus...

 

 

Gražaus savaitgalio!


Apžvalgą parengė: Nojus.

 

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2011 06 19 11:17     #35304
LNA ; rekomendacija  parduoti iki 06.30 d.

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital