Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2011 m. Birželio 9 d. Biržos apžvalga

2011 m. Birželio 9 d. Biržos apžvalga Rinka toliau judinama tiesioginiais sandoriais. Likę investuotojai paskelbė siestą ir sugrįš iš jos nebent tik bendrovėms skelbiant pusmečio veiklos rez

 

Rinka toliau judinama tiesioginiais sandoriais. Likę investuotojai paskelbė siestą ir sugrįš iš jos nebent tik bendrovėms skelbiant pusmečio veiklos rezultatus. Bent jau akies krašteliu žvigtels biržos pusėn.

 

 

 

 

1 pav. Silvano Fashion Group Valdyba akcininkų susirinkimui siūlo:
Išmokėti 0.05 euro akcijai dividendus. „Dividendinių“ akcininkų sąrašas bus patvirtintas liepos 14 d., 23:59 val. Dividendai bus išmokėti iki rugpjūčio 15 d. vėliausiai.
Patvirtinti naują savų akcijų supirkimo programą, kurios tikslas yra mažinti įmonės akcinį kapitalą. Programa galiotų nuo š.m. liepos 1 iki 2012 m. birželio 30 d. Maksimali kaina - 4.50 EUR. Maksimali skiriama suma - 17 775 000 eurų.
Pirkimo signalas @3.241.

 


2 pav. AB „Sanitas“ praneša, kad šiandien, 2011 m. birželio 8 d., „Valeant Pharmaceuticals International, Inc.“ („Valeant&ldquo kreipėsi į Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybą ir Lenkijos konkurencijos ir vartotojų apsaugos tarnybą dėl leidimų įgyvendinti numatytą sandorį. Kaip pranešta 2011 m. gegužės 24 d., fondai, kurių patarėjai yra „Citi Venture Capital International“ („CVCI“, veikdami per juridinius asmenis „Citigroup Venture Capital International Jersey Limited“ ir „Baltic Pharma Limited&ldquo, AB „Invalda“ („Invalda&ldquo, „Amber Trust II S.C.A.“ („Amber&ldquo, ir kai kurie kiti asmenys (visi kartu vadinami „Kontroliuojančiais akcininkais&ldquo pasirašė įpareigojančią akcijų pirkimo – pardavimo sutartį dėl visų jiems priklausančių 87.2 proc. AB „Sanitas“ akcijų pardavimo Valeant. Daugiau informacijos pateikiama: http://www.sanitasgroup.lt/index.php/naujienos/naujienos/pakoreguota-akciju-pirkimo-pardavimo-sutarties-pasirasymo-data/11469.
Apie tolimesnę sandorio eigą bus pranešta atitinkamai.
Šis pranešimas taip pat yra paskelbtas AB „Sanitas“ internetiniame tinklalapyje: www.sanitasgroup.com. Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją: p. Saulius Jurgelėnas, AB „Sanitas“ generalinis direktorius, telefono numeris +370 686 67779.

 


3 pav. AB Vilkyškių pieninė 2011 m. gegužės mėnesį konsoliduoti pardavimai buvo 23,7 mln. LTL (6,9 mln. EUR) arba 37% didesni negu 2010 m. gegužės mėnesį. Bendrovės pardavimai per 12 einamųjų mėnesių (2010 m. birželio mėn. – 2011 m. gegužės mėn.) buvo 263 mln. LTL (76,4 mln. EUR) arba 41% didesni negu lyginamuoju laikotarpiu prieš metus (2009 m. birželio mėn. – 2010 m. gegužės mėn.). Bendrovės pardavimai 2011 m. sausio - gegužės mėn. buvo 106,2 mln. LTL (30,8 mln. EUR) arba 22% didesni negu per tą patį laikotarpį 2010 m.
Pildymosi signalas @1.591.

 

4 pav. Didžiausia AB „Linas Agro Group“ įmonė AB „Linas Agro“ perka 40 proc. Danijos kompanijos Rosenkrantz A/S akcijų iš Rosenkrantz A/S direktoriaus Henrik Klindt Petersen įmonės Baltic Agro Group A/S. Akcijų perėmimo sutartis įsigalios 2011 m. liepos 1 d., po to AB „Linas Agro Group“ valdys 100 proc. Rosenkrantz A/S akcijų. Bendra sandorio vertė apie 1 mln. eurų, apmokėjimas išdėstytas per tris metus. Danijoje įsikūrusi tarptautinės prekybos kompanija Rosenkrantz A/S prekiauja grūdais, žaliavomis pašarams, aliejinėmis sėklomis, aliejais bei kietu biokuru ir pagrinde bendradarbiauja su klientais Europoje, Šiaurės Afrikoje ir Artimųjų Rytų regione. Daugiausia prekių krauna per Baltijos šalių ir Juodosios jūros uostus, tačiau dirba ir daugelyje kitų Europos uostų. Visas prekybos operacijas tvarko ir valdo patyrę darbuotojai, daugiausia dėmesio skiriama ne mažesnių kaip vidutinio dydžio laivų, skirtų mažiems uostams, aptarnavimui. Per tris 2010-2011 finansinių metų ketvirčius bendrovė gavo 466 milijonų litų pajamų.
„Visuomet planavome įsigyti 100 proc. Rosenkrantz A/S akcijų. Rosenkrantz nuo 1992 m. buvo „Linas Agro Group“ tarptautinės prekybos grandis ir pelnė gerą reputaciją tarptautinėje prekybininkų bendruomenėje. Įsigijus šios įmonės akcijas, jos pavadinimas bus pakeistas į „Linas Agro“ A/S. Tai leis mums stiprinti mūsų Grupės vardą tarptautinėje rinkoje ir geriau pažinti klientus, o taip pat sutaupyti lėšų dėl grupės prekybinės struktūros supaprastinimo, nes danų įmonė veiks kaip agentas AB „Linas Agro“ vardu. Įmonėje Rosenkrantz turime puikią prekybininkų ir logistų komandą, todėl didelių pokyčių organizacijoje neplanuojame“, – sako AB „Linas Agro Group“ valdybos pirmininkas Darius Zubas.
Akcijų kaina toliau koreguojasi. Pirkti rizikinga.

 


5 pav. Konkurencijos taryba nepakeitė 2008 m. vasario 28 d. priimto nutarimo išvadų dėl pažeidimo pieno perdirbimo rinkoje. Šiuo nutarimu Konkurencijos taryba buvo konstatavusi, kad AB „Rokiškio sūris“ ir UAB „Marijampolės pieno konservai“ kartu su kitomis Lietuvos pieno perdirbimo įmonėmis per Lietuvos pienininkų asociaciją „Pieno centras“ keitėsi konfidencialaus pobūdžio informacija apie žalio pieno supirkimo kiekius, taip pat apie atitinkamų pieno produktų gamybą bei pardavimus, ir įvykdė tęstinį Konkurencijos įstatymo pažeidimą (2001-2007 m. laikotarpiu). Šiais veiksmais ūkio subjektai apribojo savo veiksmų nepriklausomumą, jį pakeisdami tarpusavio veiksmų koordinavimu, kas leido stebėti bei tuo pačiu kontroliuoti vienas kito elgesį pieno supirkimo ir pieno produktų rinkose. Tokie ūkio subjektų veiksmai, kaip yra pažymėjusi Konkurencijos taryba, leido jiems planuoti atitinkamus žalio pieno pirkimus iš pieno gamintojų ar tiekėjų, siekiant išlaikyti stabilias rinkos dalis ir apriboti informacijos mainuose nedalyvavusių konkurentų, o taip pat potencialių konkurentų galimybes veikti atitinkamose rinkose ar į jas patekti. Atsižvelgus į tai, tokie AB „Rokiškio sūris“ ir UAB „Marijampolės pieno konservai“ veiksmai įvertinti kaip ribojantys konkurenciją bei darantys žalą minėtų produktų vartotojams. Už nustatytą Konkurencijos įstatymo 5 straipsnio pažeidimą bendrovėms buvo skirtos atitinkamos piniginės baudos. Lietuvos pienininkų asociacija „Pieno centras“ ir bendrovės buvo įpareigotos nutraukti Konkurencijos įstatymo reikalavimus pažeidžiančius veiksmus.
2008 m. už Konkurencijos įstatymo pažeidimą skirdama baudas septynioms bendrovėms, Konkurencijos taryba AB „Rokiškio sūris“ buvo pritaikiusi atsakomybę lengvinančią aplinkybę už pažeidimo pripažinimą bei sumažinusi skirtą baudą. Atsižvelgusi į papildomo tyrimo metu nustatytas aplinkybes, Konkurencijos taryba nutarė, kad atsakomybę lengvinanti aplinkybė AB „Rokiškio sūris“ atžvilgiu negali būti taikoma. Ši bendrovė, skirtingai nei priimant ankstesnį sprendimą, pakeitė savo poziciją – pažeidimo nepripažįsta. Įvertinusi tai, Konkurencijos taryba AB „Rokiškio sūris“ nutarė skirti 1 649 600 Lt baudą (anksčiau buvo skirta 824 800 Lt), UAB „Marijampolės pieno konservai“ palikta ankstesnė – 256 500 Lt bauda.
Primename, kad už Konkurencijos įstatymo pažeidimą 2008 m. kitoms bendrovėms buvo skirtos tokios baudos: AB „Pieno žvaigždės“ – 865 900 Lt, AB „Vilkyškių pieninė“- 183 800 Lt, AB „Kelmės pieninė“- 76 300 Lt, UAB „Kelmės pieno centras“- 21 700 Lt ir UAB „Modest“ – 7 000 Lt. Šios bendrovės Konkurencijos tarybos nutarimo neginčijo ir paskirtas baudas sumokėjo į valstybės biudžetą. (konkuren.lt)
Pozicijoje apyvartos auga, kaina kyla. Kol ji po Aligatoriumi, pirkti labai rizikinga. Bet kas nerizikuoja, tas...

 


6 pav. AS Ekspress Grupp: pardavimai gegužę išaugo 14.7%. Labiausiai pajamas augino Delfi Latvia ir Delfi Estonia, pajamos augo 31% ir 22% atitinkamai.
Ši žinia rinkoje, greičiausiai, bus įvertinta rytoj. Tikimės teigiamo vertinimo.

 


7 pav. Bankų akcijos (Snoras) po Lietuvos banko vadovo pranešimo vertinamos dar santūriau. Pirkti dabar rizikinga, bet pirkimo signalai galioja.

 


8 pav. Aprangos pirkimo signalas @1.761.

 


9 pav. Invaldos pildymosi signalas @2.191.

 


10 pav. Žemaitijos pieno augimas sustojo. Stebim, kas toliau...

 


11 pav. Už Lifosą šiandien buvo mokama net 20.50 Eur, o naujienų dar nesulaukėme.

 


12 pav. Panevėžio statybos trestui Valdovų rūmų sutartis nutraukiama, bet dar teks atlikti kažkiek darbų. Bendrovė, gal būt, dar kažkiek uždirbs.

 


13 pav. Įspūdingiausiai šiandien pasirodė Baltikos BRT akcijos. 300% augimas – ne kiekvieną dieną. Jei tai būtų likvidi akcija, būtų galima užsidirbti kalnus pinigų. Na, jei likvidumas didės...

 

 


Apžvalgą parengė: Nojus.

 

 

 

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital