2011 m. Balandžio 14 d. Biržos apžvalga

2011 m. Balandžio 14 d. Biržos apžvalga Atsigavusios bankų akcijos įpūtė gyvybės ir merdėjančią rinką. Galima sakyti, kad užteko Šiaulių banko pranešimo, ir sujudo sukruto visas bankų se

Atsigavusios bankų akcijos įpūtė gyvybės ir merdėjančią rinką. Galima sakyti, kad užteko Šiaulių banko pranešimo, ir sujudo sukruto visas bankų sektorius.
AB Lietuvos paštas ateityje gali būti kotiruojamas Vilniaus biržoje, taip mano Susisiekimo ministras E.Masiulis. Laukiam, trūksta bendrovių biržoje. Tik dar ministrui galim priminti, kad ir Lietuvos geležinkeliai jo jurisdikcijoje. Ir gi laibai įdomi bendrovė investuotojams.
Va W.Buffettas visą Santa Fe susipirko. Pas mus irgi jauni bufetai auga, ar ne taip, ministre?

 

 

1 pav. Premia Foods įregistravo sumažintą ir eurais nominuotą įstatinį kapitalą. Pirkimo signalas lieka dar nepakitęs. Panašu, kad turėsime naują signalą žemesniame lygyje.

 

 

 

2 pav. Rinkos operacijų departamento sprendimu, AB "Stumbras" tęsiamas stebimojo statusas. Akcininkų susirinkime buvo nutarta išbraukti AB „Stumbras“ akcijas iš AB NASDAQ OMX Vilnius Papildomojo prekybos sąrašo ir nebesiūlyti AB „Stumbras“ akcijų viešai. Baigėsi privalomo oficialaus siūlymo supirkti AB Stumbras PVA įgyvendinimas, kuris buvo vykdomas nuo 2011-03-30 iki 2011-04-13.
AB „Stumbras“ gavo pranešimą apie vadovų sandorius dėl emitento vertybinių popierių.
Generalinis direktorius Č.Matulevičius pardavė 39 326 vnt.; Stebėtojų tarybos pirmininkas R.Raulynaitis – 15 959 vnt. bendrovės akcijų. Tai kaip ir atsakymas būtų mūsų forume iškilusiam klausimui, laikyti ar priduoti. Tik kad laikas jau baigėsi...

 

 

 

3 pav. Šiaulių bankas išplatino pranešimą: „Per 2011 metų pirmąjį ketvirtį Šiaulių bankas uždirbo 3,1 mln. litų, o Šiaulių banko grupė – 3,3 mln. litų neaudituoto grynojo pelno. Tuo tarpu praėjusių metų pirmąjį ketvirtį bankas patyrė 6,9 mln. litų, o banko grupė – 8,1 mln. litų nuostolio.
Šiaulių banko pelnas iš pagrindinės veiklos sausį-kovą per metus išaugo daugiau kaip 4 kartus ir siekė 3,4 mln. litų. Grynosios palūkanų pajamos beveik padvigubėjo – jų gauta 9 mln. litų. Tai pasiekta ne tik dėl augančio paskolų portfelio, bet ir dėl išaugusios palūkanų maržos. Grynosios paslaugų ir komisinių pajamos ūgtelėjo 7 proc. Gerėjant ekonominiam klimatui, Šiaulių bankas nuostolių dėl paskolų portfelio kokybės per tris pirmus šių metų mėnesius nepatyrė. Naujas atidėjinių išlaidas su kaupu kompensavo išieškomų paskolų atgavimai bei gerėjantis banko klientų rizikos profilis.
„Džiaugiamės, kad pirmojo ketvirčio rezultatai rodo stiprėjantį pajamų atsigavimą. Manome, kad klientų skaičiaus ir jų aktyvumo augimas bei didėjančios skolinimo apimtys užtikrins šias tendencijas ir ateityje“, – sako Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda.
Šiaulių banko turtas per metus padidėjo 17 proc. ir pasiekė 2,5 mlrd. litų. Beveik tiek pat – 368 mln. litų – didėjo ir banko grupės turtas. Paskolų portfelis banke per metus padidėjo 9 proc. – iki 1,7 mlrd. litų. Pažymėtina, kad beveik pusė šio prieaugio pasiekta per pirmąjį 2011 metų ketvirtį. Aktyviai dirbti, plečiant kreditavimo veiklą, bankas numato ir ateityje...“
Rinkos reakcija adekvati. Pirkimo signalas @0.334.

  


4 pav. AB Ūkio banko Valdybos posėdyje, įvykusiame 2011 m. balandžio 13 d., buvo priimtas sprendimas išleisti fiksuotų palūkanų obligacijų emisiją litais pagal LR Vertybinių popierių komisijos 2010 m. spalio 7 d. patvirtintą „200 000 000 litų trumpalaikių ir vidutinės trukmės obligacijų siūlymo programos bazinį prospektą“, bei patvirtintos šios emisijos galutinės sąlygos. Su emisijos galutinėmis sąlygomis, „200 000 000 litų trumpalaikių ir vidutinės trukmės obligacijų siūlymo programos baziniu prospektu“ ir su juo nuorodos būdu susietais dokumentais susipažinti galima AB Ūkio banko Sekretoriate, Maironio g. 25, 44250, Kaune, banko filialuose ir skyriuose, banko interneto puslapyje www.ub.lt, Centrinės reglamentuojamos informacijos bazės internetiniame puslapyje www.crib.lt bei Vertybinių popierių biržos Nasdaq OMX Vilnius internetiniame puslapyje www.nasdaqomxbaltic.com .
Pirkimo signalas @0.333.

 

 
5 pav. Vis nerimsta aistros dėl galimo Sanito pardavimo. Šiandien SEB apžvalga apie tai užsiminė apie pranešimus lenkų žiniasklaidoje. Kovo 25 d. tikrai toks straipsnis pasirodė rp.lp svetainėje („Litewski Sanitas w 2010 r. poprawił wyniki. Chętni na zakup jego aktywów już są“ http://www.rp.pl/artykul/632029.html). Jame rašoma, kad jei Actavis Group nepavyktų įsigyti lenkiškos Polfy Warszawa, tai juos labiau domintų ne kita lenkiška kompanija Jelfa, o visas Sanitas. Lenkai tiesiog neabejoja, kad anksčiau ar vėliau Sanitas bus kam nors perleistas. Jie apeliuoja į tai, kad grupės direktorių taryba jau konsultavosi su Merrill Lynch dėl Sanito pardavimo. Taip pat lenki mano, kad per Sanitu gali susidomėti ir kiti investuotojai, tiksliau farmacinės kompanijos, kurios per Sanitą ir Jelfą nori patekti į Lenkijos farmacijos rinką. Atkreipiamas dėmesys, kad Jelfa yra pirmame vaistų gamintojų dešimtuke Lenkijoje. Savaime aišku, kad Invalda nekomentuoja tokių rašinių ir kalbų. Tai natūralu.
Tad nieko nuostabaus, kad tokio pobūdžio gandai kelia akcijos kainą. Pildymosi signalas @5.397.

  


6 pav. VZ.lt praneša, kad "Achemos grupė" patvirtino ketinanti bendradarbiauti su Baltarusijos naftos perdirbimo kompanija "Belneftechim" ir per savo terminalą krauti baltarusiškus krovinius.
Tai ir vėl naftos produktai neprivažiuos iki Klaipėdos naftos terminalo... Pirkti rizikinga.

 

 

7 pav. Olympic Entertainment Group tvarkingai užpildė gap‘ą.

 

 

8 pav. Snoras dar nebraižo trendo apsivertimo, bet, matyt, tai tik laiko klausimas. Pirkti, be abejo, dar vis labai rizikinga.

 

 

9 pav. Ir vis dėl to prikarksėjom Baltikai dar didesnį kritimą. Norėjome kaip geriau, bet rinka tarė paskutinį žodį.

 

 
10 pav. Nenuostabu, kad su Sanitu ir Invaldos akcijos kyla.

  

Apžvalgą parengė: Nojus.


 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2011 04 15 10:39     #35189
 Vietoj Snoro, Sanito grafikas idetas.
2011 04 15 13:39     #35190
Taip, taip ministre !   tie jauni "bufetai" dar ir valdžios rinkimuose dalyvauja...

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital