2011 m. Vasario 8 d. Biržos apžvalga

2011 m. Vasario 8 d. Biržos apžvalga Santūrus dar tas kilimas rinkoje. Gal tiksliau pasakius, žvalgybinis: ar nieks netrenks per galvą, jei aš va to ar ano nusipirksiu?

Santūrus dar tas kilimas rinkoje. Gal tiksliau pasakius, žvalgybinis: ar nieks netrenks per galvą, jei aš va to ar ano nusipirksiu?

Tikrai niekas jums niekuo per niekur netrenks, jei jūs tikrai žinote ką ir kodėl perkate. Na net jei ir nežinote, tačiau puikiai suvokiate riziką ir žinote kaip apsaugosite savo kapitalą nepalankiausiam scenarijui susiklosčius.

Nors dabar stebint rinką, tas „nepalankiausias scenarijus“ kaip ir nenusimato. Čia, aišku, labai drąsiai pasakyta, bet pagal teigiamas nuotaikas jau nebe pirmą sesiją, galima įtarti, kad situacija rinkose kol kas atitinka investuotojų lūkesčius.

 

1 pav. Šiandien Snaigė gavo pranešimą, kad KJK Fund SICAV-SIF, Liuksemburgo Société d'investissement à capital variable - fonds d'investissement spécialisé, valdybų sprendimais ketina teikti privalomą nekonkurencinį oficialų siūlymą supirkti likusias 19 218 720 (devyniolika milijonų du šimtus aštuoniolika tūkstančių septynis šimtus dvidešimt) akcinės bendrovės „Snaigė“ paprastųjų vardinių 1 Lt (vieno lito) nominalios vertės akcijų, sudarančių 62,53% (šešiasdešimt du ir penkiasdešimt tris šimtąsias procento) akcijų ir jų suteikiamų balsų akcinės bendrovės „Snaigė“ visuotiniame akcininkų susirinkime. Siūlymo teikėjai ir Amber Trust S.C.A. įsigijo daugiau kaip 1/3 (vieną trečiąją) akcinės bendrovės „Snaigė“ akcijų 2011 m. vasario 7 d. Aukščiau nurodytos bendrovės nuosavybės teise turi 11 516 995 (vienuolika milijonų penkis šimtus šešiolika tūkstančių devynis šimtus devyniasdešimt penkias) paprastąsias vardines 1 Lt (vieno lito) nominalios vertės akcinės bendrovės „Snaigė“ akcijas, kas sudaro 37,47% (trisdešimt septynis ir keturiasdešimt septynias šimtąsias procento) akcijų ir jų suteikiamų balsų akcinės bendrovės „Snaigė“ visuotiniame akcininkų susirinkime. Numatomas atsiskaitymo už superkamus vertybinius popierius būdas - pinigais.

Viskas priklauso nuo pasiūlytos kainos. Jei fondų intencija turėti visą Snaigę yra rimta, tai kaina gali būti patraukli. Tačiau palaukim kainos... Bet galima įtarti, kad tai viso labo tik formalumas.

Pažiūrėsim kaip rinka ryt sureaguos į tai, nes pranešimai išplatinti po sesijos.

Tuo pačiu Snaigė gavo Sampo Fund Management Ltd pranešimą apie balsavimo teisių netekimą. Šis institucinis investuotojas savo portfelyje Snaigės kiekį sumažino iki 4.28%. Šitą pranešimą rinka įvertino neigiamai.

Dabar geriausia palaukti, kol naujienos bus suvirškintos ir bus matyti, kokią kryotį kaina ruošiasi rinktis.

 

2 pav. Tallink Grupp per VAS‘a, kaip jau įprasta nusprendė dividendu nemokėti, o pelną pervesti į rezervą ir į nepaskirstytą pelną. Už tokį variantą balsavo 99.93% balsų.

Taip pat susirinkimas patvirtino, kad bendrovės finansiniai metai sutaps su kalendoriniais metais. vadinasi šie finansiniai metai truks 16 mėnesių.

Per trumpesnę sesiją akcijų kaina spėjo pakilti. Pildomės, kainai toliau kylant.

 

3 pav. „Žodžių karas“ tarp Energetikos ministerijos ir Lietuvos dujų baigėsi tuo, kad ministerija reikalauja, kad atsistatydintų LDJ CEO Viktoras Valentukevičius, o valdybos nariai Valerijus Golubevas ir Kirilas Selezniovas išeitų valdybos. Be abejo, tokie dalykai akcijų kainoms, papratai, suteikia dideles nuolaidas.

Rinkos dalyviai skubėjo išsipardavinėti, tačiau atpigusios akcijos sudomino discountų medžiotojus.

 

4 pav. Premia Foods kana vis dar žemėjančiame trende. Pirkti rizikinga. Pardavimo signalas @0.943 .

 

5 pav. Šiaulių banke suveikė savaitinis pirkimo/pildymosi signalas. Tačiau su gap‘u ir su gerokai sumažėjusia apyvarta. Gera analogija būtų vertikalus raketos kilimas ir „benzino“ pasibaigimas. Benzinas pasibaigė vakar, šiandien iš inercijos kiek pakilo ir... Nieko mes nemanom, čia Lietuva, čia visko gali būti. Dar ne tokių stebuklų matėme. Kalbant rimtai, 0.342 stogas gali būti stiprus ir artimiausiu metu sunkiai įveikiamas.

 

6 pav. Arco Varos pirkimo signalas @5.889 .

 

7 pav. Sanito traukinys įgauna pagreitį. Greit suveiks ir savaitinis pirkimo signalas, jei tik apyvartos atsigaus.

 

8 pav. Panevėžio statybos treste suveikė pildymosi signalas.

 

9 pav. Ūkio bankas kyla su didėjančiomis apyvartomis. Pildomės, kainai toliau kylant.

 

10 pav. O šiandien Tallinna Vesi suveikė pardavimo (tuo pačiu ir stop loss) signalas.

 

11 pav. Invaldoje suveikė pirkimo signalas.

 

12 pav. Snoras kopia iš duobės. Apyvarta auga. Galima iš lėto apsipirkinėti, kainai toliau kylant.

 

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

Rašykite mums
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital