2011 m. Sausio 7 d. Biržos apžvalga

2011 m. Sausio 7 d. Biržos apžvalga Nieko gero per šią pošventinę savaitę biržoje ir neįvyko. O va blogo tai tikrai buvo.

Nieko gero per šią pošventinę savaitę biržoje ir neįvyko. O va blogo tai tikrai buvo.

OMXV indeksas nukrito beveik pusantro procento ir artėja prie 400 vertės ribos. Labai nedaug trūksta, kad ir ši riba būtų prakirsta – indeksas jau žemėjimo trende.

Kol kas dėl to nematome jokių problemų. Nuo pernai vasaros kilusios kainos turi pasilsėti flate arba pasikoreguoti žemyn.

Jau ne kartą buvo rašyta – ne bėda pasikartoti – šiose apžvalgose prognozių nebūna. Šiose apžvalgose būna ESAMOS SITUACIJOS RINKOJE stebėsena.

Na o jei yra pageidavimas matyti grafikuose pamatyti, kaip jūs čia paminėjot, Šulijos rodykles, galite tikrai to paprašyti Rimto.lt. Mes jam suteiksim galimybę rašyti savo apžvalgas. Rimtas, ką manai? Tauta pageidauja...

 

1 pav. Swedbank padidino Tallink akcijos tikslinę kainą nuo 0.89 EUR iki 0.95 EUR. Reitingas nuo „Pirkti“ sumažintas iki „Kaupti“.

Iš tikrųjų, atsidaryti šią poziciją jau kiek vėlu, belieka pildytis poziciją. Lauksim pildymosi (kaupimo) signalų.

 

2 pav. Lietuvos dujos su Lenkijos kompanija Gaz-system 425 000 EUR europinės paramos galimybei sujungti dujotiekius tirti. Neblogas darbelis: dviejų vamzdžių sujungimo galimybės tyrimas beveik už milijoną eurų. Pranešime sakoma, kad „bus atliekama analizė, kuri pateiks visapusišką informaciją apie regiono dujų rinkas (esamą ir planuojamą gamtinių dujų paklausą regione, dujų tiekimo šaltinius, kainas energijos rinkose ir galimybes užtikrinti dujų tiekimo saugumą tame tarpe ir naujų Europos Sąjungos teisinių reguliavimų dėl gamtinių dujų tiekimo saugumo užtikrinimo kontekste). Šį darbų etapą planuojama pabaigti 2011 m. pirmame ketvirtyje.“

Kyla natūralus klausimas, o kaip LDJ dirbo lig šiol be tokios analizės? Kiekvienas verslo subjektas turi rinkos analizę ir LDJ galėtų laisvai pateikti reikalingus skaičius. Kam dar pusė limono eurais???

LDJ kainai nesiseka pasiekti dar 2009 rugsėjį pasiekto lygio. Bet kažkada jis vis tiek bus pasiektas. Jau dabar matome labai ir labai nuosaikų trendą UP.

 

3 pav. Lietuvos energija skelbia neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkės papildymą:

„3. Dėl AB „Lietuvos energija“ valdybos nario atšaukimo“.

1.1. Patvirtinti 2011 m. sausio 19 d. šaukiamo AB „Lietuvos energija“ neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimo projektą

3 darbotvarkės klausimu:

„3. Atšaukti Arvydą Tarasevičių (asmens kodas ir gyv. vieta – neskelbiama informacija) iš AB „Lietuvos energija“ valdybos narių“.

2. Papildyti AB „Lietuvos energija“ neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo, kuris įvyks 2011 m. sausio 19 d., 10 val. Elektrinės g. 21, Elektrėnai, darbotvarkę šiuo klausimu:

„4. Dėl AB „Lietuvos energija“ valdybos nario išrinkimo“.

2.1. Patvirtinti 2011 m. sausio 19 d. šaukiamo AB „Lietuvos energija“ neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimo projektą

4 darbotvarkės klausimu:

„4. Išrinkti Aloyzą Vitkauską (asmens kodas ir gyv. vieta – neskelbiama informacija) AB „Lietuvos energija“ valdybos nariu likusiam AB „Lietuvos energija“ valdybos kadencijos laikotarpiui“.

Investuotojai buvo negailestingi energetikų akcijai, šios, savo ruožtu – negailestingos indeksui. Seniai LEN dugnai nebelaiko, pirkti rizikinga.

 

4 pav. Savaitinis Grigiškių grafikas vis dar atrodo optimistiškai. Bent jau iki špenktadienio sesijos pabaigos. Pardavimo signalas @0.709 .

 

5 pav. Olympic Entertainment Group pozicijoje suveikė savaitinis pildymosi signalas. Pildymosi signalas @1.640 .

 

6 pav. Tallinna Vesi pildytis jau rizikinga. Palaukim korekcijos. Tie, kurie į šį traukinį nespėjo, tie, vansi, jau pavėlavo.

 

7 pav. Tallinna Kaubamaja pildymosi signalas @6.981 .

 

8 pav. Snoras, panašu, surado dugną šiam periodui. Jei pardavėjų daugiau neatsiras, kas labai tikėtina, tai kaina šiame lygyje gali prasilaikyti ilgai. Panašu, kad tokia kaina tenkina tuos, kurie nepretenduoja į naujos emisijos akcijas...

 

9 pav. Šiaulių banko dugnas neatlaikė. Nieko tokio, prie visuotinės korekcijos bus lengviau sulaukti pigesnių akcijų. Kaip sako žymus spekuliantas, pirk žemai...

 

10 pav. Arco Varos pildymosi signalas @6.000 .

 

11 pav. Baltikoje suveikė savaitinis pildymosi signalas.

 

12 pav. Ekspress Grupp pozicijoje suveikė savaitinis pildymosi signalas.

 

13 pav. Vilkyškių pieninėje pelnu nusiėmimo signalas @1.719 .

 

14 pav. Nors Ūkio bankas koreguojasi, tačiau savaitiniame grafike susiformavo pirkimo signalas @0.386 .

 

 

Ramaus savaitgalio!

 

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

Rašykite mums
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2011 01 07 21:36     #34839
Butu neprosal jei RImtas idetu savo prognozes vienoj vietoj panasiai kaip Nojus
2011 01 07 21:54     #34840
As taip pat uz tai  
2011 01 07 22:26     #34841
Ideja butu tokia pvz ideda prognoze ir paskaiu komentara ir grafika ar prognoze pasiteisni ar nea, labai puikiai matytusi kaip veikia ew ir koks patikimumas. Ekspermentas aisku niekas neprivalo cia nieko iroduneti, bet jei rimtas altruistas ir sekmingai dalinasi grafikais, toks ew apzvalginis prognozavimas butu idomu, aisku laiko reikia ir kazin ar jis cia is tusciu paskatu ji eikvos reik paskatinimo
2011 01 07 22:51     #34842
I r man tokia mintis buvo kilusi vakar paskaičius Rimto komentarą apie rytdienos prognozę.
Taigi Rimtas - pirmyn rėšk savo rytdienos prognozes- bus panašiai kaip perskaityti rytdienos laikraštį....
2011 01 08 00:44     #34843
Tam kad apžvelgti visas akcijas tikrai reikia laiko. Neabejoju, kad Nojus prie šios paprastos apžvalgos sugaišta kaip minimum pora valandų, ką jau bekalbėti apie prognozes, kurios reikalauja įtempto darbo, nes prognozuoti negalima bile kaip-turi vadovautis tam tikra sistema, žiūrėti, ar akcija juda taip kaip tikėtasi ir pan.

Kad padaryti Baltike treidą man kartais greitai užtenka permesti visas akcijas ir ištrenuruota akis tuoj pat pastebi kokį nors šabloną, kuris turi dideles tikimybes. Jie nebūna visada, netgi sakyčiau jie būna tikrai retai. Didesnę dalį laiko akcija juda formuodama tą šabloną, apie kurio eigą galima tik spėlioti-tuo metu tikrai neverta dalyvauti prekyboje. Turi būti setupas, kuris nepalieka galimybės minusui, arba palieka ją labai mažą.

Todėl daryti kasdien ar kas antrą dieną prognozes yra netikslinga-tai bus tik spėliojimas, koks šablonas formuojasi ir nieko daugiau. Specifinės prognozės judesiui pagauti įmanomos tik tuomet, kai kas nors jau yra pilnai susiformavę ir atpažystama. Tai yra reti momentai, o turint omenyje kiek Baltice yra akcijų tai tie momentai yra dar retesni-čia ne taip kaip JAV kur kasdien ar netgi kas valandą randi tikrai daug šablonų, kuriuos galima treidint be vargo.

Beje, Nojau, kodėl pas tave pirkimo/pildymosi/pardavimo signalas visada yra kaip tik ten, kur akcija jau dažniausiai topina arba bottomina?  Juk sėkmingos prekybos strategija yra identifikuoti dugną arba viršūnę,tinkamus pirkti/šortinti, o  ne jau įpusėjusius/besibaigiančius judesius, kurie dažniausiai ir būna kirtus tuos taškus. Būtina sekti situaciją rinkoje ir jausti, nesvarbu kokia strategiją taikoma, kad artėja pirkimo/pardavimo momentas, o ne tiesiog aklai pildytis akciją kirtus naują lygį. Manau nemokink žmonių ir nekalk jiems galvon kad tie lygiai yra tam tikri "signalai", nes jie tikrai tokie nėra.

2011 01 08 13:26     #34845
 @ Rimtas
Del prognoziu, manau butu efektyvu deti savaitines prognozes, to tikrai pakaktu (turint omeny musu birzos volatility ir volume), o kokiai akcijai prognozuoti galima trumpa apklausele daryti forume (pvz. penktadieni, kad jau pirmadieni butu rezulatatas. Aisku, teks skirti laiko per iseigines, o cia jau tavo galimybiu nezinau ).
Savaites pradzioje, ziuredami i prognoze galesim lyginti situacija rinkoje ir aiskintis, kodel prognoze atitinka arba ne realybei. Manau sioje vietoje atsirastu daugiau kokybisku argu

del tavo klausimo "Beje, Nojau, kodėl pas tave pirkimo/pildymosi/pardavimo signalas visada yra kaip tik ten, kur akcija jau dažniausiai topina arba bottomina?"   - kaip ir sakei, Nojus vadovaujasi "break through" metodu, todel taip ir gaunasi. Visi suprantam , kad stebuklingo rutulio nera, bet kai kurie ir sio metodo nezino, tai gal padeda... ir man naudinga , visko galvoje neisiminsi, paziuriu greitai ir tam tikros vizijos atsiranda...
2011 01 08 14:41     #34846
Nojau - AVG galima sakyti iresi prieš rinką nejau nenusipelno demesio, grafikelio, komentarų...
2011 01 08 16:53     #34847
Pritariu eclectic. Pilnai uztektu savaitiniu prognoziu, nebent kazkas staigiai verstusi, tada galima update'int O kokiom akcijom daryti prognoze, manau, pats Rimtas turetu nuspresti, nes kaip jis ir sake reikia, kad butu sablonai. O jei mes parinksim kazkokia akcija, gali buti, kad ten nebus ka prognozuoti...  
2011 01 10 08:19     #34860
Citatos pradžia rimtas.lt  
  Beje, Nojau, kodėl pas tave pirkimo/pildymosi/pardavimo signalas visada yra kaip tik ten, kur akcija jau dažniausiai topina arba bottomina?  Juk sėkmingos prekybos strategija yra identifikuoti dugną arba viršūnę,tinkamus pirkti/šortinti, o  ne jau įpusėjusius/besibaigiančius judesius, kurie dažniausiai ir būna kirtus tuos taškus. Būtina sekti situaciją rinkoje ir jausti, nesvarbu kokia strategiją taikoma, kad artėja pirkimo/pardavimo momentas, o ne tiesiog aklai pildytis akciją kirtus naują lygį. Manau nemokink žmonių ir nekalk jiems galvon kad tie lygiai yra tam tikri "signalai", nes jie tikrai tokie nėra.
Citatos pabaiga
Ne visai taip. Pirmi pirkimo signalai yra trendo pradžioje. Paskui, esant kylančiam trendui, pozicija pildoma. Čia yra visa prekybos sistema. Mokinau ir mokinsiu...

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital