2010 m. Lapkričio 4 d. Biržos apžvalga

2010 m. Lapkričio 4 d. Biržos apžvalga Šios dienos kilimas ir apyvartos jau tarsi buvo užprogramuotos vakar dienos sesijoje. Pakankamai geros naujienos sutraukė daugiau investuotojų ir spekuliant

Šios dienos kilimas ir apyvartos jau tarsi buvo užprogramuotos vakar dienos sesijoje. Pakankamai geros naujienos sutraukė daugiau investuotojų ir spekuliantų į rinką. Visi skubėjo pasipildyti portfelius dar pakankamai pigiomis akcijomis. Todėl kainos šovė į naujas aukštumas.

Pasaulio banko sudarytame verslo sąlygų reitinge Lietuva pakilo 3 laipteliais ir tarp 183 valstybių dabar užimame 23 vietą. LLRI vis tiek situaciją vertina skeptiškai, jie linkę Lietuvą nuleisti keliais laipteliais.

Lietuvos banko ekonomikos apžvalgoje teigiama, kad kainos Lietuvoje artimiausiais metais augs sparčiau nei manyta atsižvelgiant į numatomą maisto ir energijos išteklių brangimą.

ECB nepakeitė palūkanų normos. Trichet ir toliau prognozuoja, kad kainų augimas bus nedidelis.

Šventė atėjo ir į Klaipėdos krašto gatvę. MP Bank lapkričio 10 d. Klaipėdoje organizuoja „Valandą su MP“. Nueikit būtinai, tuo labiau, kad nemokama. Galėsit ne tik įdomių įžvalgų pasiklausyti, bet ir pabendrauti su MP Bank darbuotojais. Vilniečiai neleis sumeluoti – renginiai būna tikrai įdomūs.

Registruotis galima ir per spekuliantai.lt „Renginiai“ ir tiesiogiai.

 

1 pav. Klaipėdos nafta 10 mėnesių gavo apie. 9% daugiau pajamų nei pernai tuo pat metu. Bet spalį rodikliai prastesni. Investuotojai įvertino atitinkamai. Akcijos kaina krito, o tolimesniam kilimui uždėtas sunkus stogas.

 

 

2 pav. Šiaulių bankas Panevėžyje sutarė su daugiabučių namų bendrija dėl 300,000 EUR kredito būsto renovavimui. Akcijas toliau pardavinėja Šiaulių banko insaideris, banko stebėtojų narys Gintaras Kateiva. Vakar jis per biržą pardavė SAB akcijų dar už 56,000 lt. Investuotojai rinkoje labiau domisi paties banko perspektyvomis ir nekreipia dėmesio į insaiderio veiksmus. Kol toks tik vienas... 

 

 

3 pav. Harju Elekter EPS per metus padidėjo dvigubai. Tai negali likti nepastebėta.

 

4 pav. Snoro grynasis neaudituotas pelnas – 5,968 mln. lt. Gražu, „cieli“ 45.30% . Toliau pildytis rizikinga, bet galima, jei tik kaina kyla.

 

 

5 pav. Baltic Dry indeksas jau kuris laikas užsiflatinęs labai stipriai. Dar vasarą atrodė, kad rinka jau atsigauna, tačiau laikas parodė, kad taip nėra – indeksas nelinkęs kilti. Savaitinis grafikas rodo ryškų trendą žemyn. Kad tik Lietuvos jūrų laivininkystei netektų daugiau laivų užstatyti... Analitikai mano, kad dėl padidėjusio ir toliau didėsiančio laivų tonažo, frachto kainos nekils arba kils labai lėtai.

Limarko vadovas V.Lygnugalis mano, kad jų situacija dabar yra stabili, o atsigavima galima tikėtis nuo 2013 metų. Šiuos finansinius metus bendrovė „planuoja“ baigti su nuostoliu, nors džiaugiasi ir prie mažų frachto kainų pardavimų pajamas padidinę beveik 4%. Bendrovė vis dar turi planų didinti akcijų likvidumą biržoje parduodant savas akcijas. Šiuo metu bendrovė to nedaro. Pakankamai logiška: kaina rinkoje yra labai žema. Jei didintų likvidumą, tai dar labiau numuštų. Pirkimo signalas @0.51 lt.

 

 

6 pav. Tuo tarpu Lietuvos jūrų laivininkystė mano, kad pelningai gali pradėti dirbti jau kitų metų pirmoje pusėje. Vyriausybė kol kas neplanuoja privatizuoti šios bendrovės. Laukiama, kol bendrovė išlips iš duobės. Jau vien tai, kad pripažįstama „duobė“ yra geras ženklas. Grafike dugnas tikrai matyti. O šiandien dar palaikymas neatlaikė, kai apyvartos padavė... Pirkimo signalų yra, bet kam jie dabar, kai yra geresnių pasirinkimų pinigams investuoti. Snoro akcijos dabar pigesnės nei LJL.

 

 

7 pav. Geriausiai laikosi Tallink Grupp. Jos ir verslas specifinis ir jos nereikia statyti į vieną eilę su lietuviškom bendrovėm. Per šių metų spalio mėnesį bendrovė pervežė 7.70% daugiau keleivių nei per pernai metų spalį. O cargo vienetų net 10.90%. Pildymosi signalas @0.76 EUR.

 

 

8 pav. Aktyviausiai Vilniuje prekiauta Ūkio banko akcijomis. Finastos analitikai prognozuoja pelną. Rinka to tikisi. Labai – suveikė pirkimo/pildymosi signalas.

 

 

9 pav. Panevėžio statybos trestą pildytis jau rizikinga. Galim palaukti korekcijos, kurią jau buria makleriai. Nenustebsime ir mes, jei ryt daugelyje pozicijų kaina mažės. Taip spekuliantai darys paslaugą fondų valdytojams.

 

 

10 pav. Snaigės pirkimo/pildymosi signalas @1.07 lt.

 

 

11 pav. Rokiškio sūryje suveikė signalas.

 

 

12 pav. Apranga dar turi potencijos kilti, bet ryt penktadienis. Apie potenciją pakalbėsim kitą savaitę.

 

 

13 pav. Nordecon International pirkimo signalas @1.52 EUR.

 

 

14 pav. Va kur Aprangos kilimo priežastis. Konkurentei nesisekant, retailerių mėgėjai permeta lėšas ten, kur perspektyviau.

 

 

15 pav. City Service pozicioje suveikė pirkimo signalas.

 

 

16 pav. Grigiškėse normali korekcija. Kai aplink toks augimas sunku tikėtis, kad GRG ir toliau kils tokiais pat tempais. Investuotojai permeta lėšas.

 

 

17 pav. Olympic Entertainment Group suveikė pildymosi signalas.

 

 

18 pav. Line suveikė pirkimo signalas.

 

 

19 pav. Na o ką daryti su Invalda darykit kaip patys išmanot. Ir pirkti galima, ir korekcijos prašosi...

 

 

20 pav. Vilkyškius vis dar galima pildytis, kainai kylant.

 

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

 

Rašykite mums
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2010 11 04 21:42     #34445
Ačiū už apžvalgą
2010 11 04 22:18     #34447
pasigedau tik baltikos
2010 11 04 23:01     #34448
14 pav yra Baltika, pats supainiojau...
Neprisijungęs vartotojas
Neprisijungęs vartotojas
Rašyti privačią žinutę


2010 11 05 11:08     #34450
Su Apranga idomiai buvo, savaite pries rezultatu paskelbima judejo kazkiek zemyn arba visai nejudejo. Diena pries rezultatus niekam neidomi apranga buvo, apyvarta vargana. Toks jausmas, kad rinka uzmirso jog APG skelbs apyvartas Nu nieko, as nepamirsau, 15% per dvi dienas atnese sypsena i mano veida
Neprisijungęs vartotojas
Neprisijungęs vartotojas
Rašyti privačią žinutę


2010 11 05 11:41     #34451
Ukb tikrai    pirkimo/pardavimo  signalas, jie lyg ir priešingi
2010 11 05 11:56     #34452
Citatos pradžia Neprisijungęs vartotojas  
  Ukb tikrai    pirkimo/pardavimo  signalas, jie lyg ir priešingi Citatos pabaiga
Automatu parašiau Tikiuosi nieko labai nesuklaidinau. Pataisiau į "pirkimo/pildymosi"...

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital