Komentarai 1 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Investicinį auksą Lietuvoje sertifikuoja tik dvi įmonės

Spekuliantai.lt | 2010-07-22 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 5289
Raktiniai žodžiai: Auksas, Investicinis auksas
Investicinį auksą Lietuvoje sertifikuoja tik dvi įmonės Prekybą investiciniu auksu Lietuvoje yra įregistravusios beveik dvi dešimtys įmonių, tačiau tik dvi bendrovės investicinį auksą sertifikuoja Lietuvos p

 Prekybą investiciniu auksu Lietuvoje yra įregistravusios beveik dvi dešimtys įmonių, tačiau tik dvi bendrovės investicinį auksą sertifikuoja Lietuvos prabavimo rūmuose.

Pasak Lietuvos prabavimo rūmų direktoriaus Eimanto Mitkaus, Lietuvos ir Europos įstatymuose nėra nurodyta prievolė tikrinti investicinio aukso kokybę. Auksas yra sertifikuojamas tik pačių auksu prekiaujančių įmonių iniciatyva.

“Šalyje 19 bendrovių šalia kitų veiklų, susijusių su tauriaisiais metalais, taip pat yra įregistravusios prekybą investiciniu auksu. Iš jų auksą sertifikuoja tik dvi firmos. Nors investicinį auksą tikrinti nebūtina, tačiau įmonės tai daro siekdamos klientams garantuoti produkto kokybę. Tikriname ne tik investicinį auksą, bet ir kitus tauriuosius metalus, brangakmenius“ – kalbėjo E. Mitkus.

Vienos iš Lietuvoje investicinį auksą sertifikuojančių įmonių „Aurum LT“ direktoriaus Algio Urbonavičiaus teigimu, bendrovės siūlomas šveicariškas auksas yra aukščiausios 999.9 prabos.

„Visi mūsų siūlomi luitai yra gaminami žinomų Šveicarijos kompanijų PAMP Suisse ir Valcambi SA, tačiau buvo priimtas sprendimas kiekvienam šalyje parduodamam luitui turėti Lietuvos sertifikatą. Taip yra garantuojama ne tik aukso kokybė – sykiu papildomai užtikrinama teisė į vartotojų apsaugą, kurią suteikia Tauriųjų metalų ir brangakmenių valstybinės priežiūros įstatymas“, – sako „Aurum LT“ direktorius.

Investicinio aukso, monetų ar brangakmenių pirkimas yra rimtas sprendimas, todėl prieš juos įsigydami žmonės turėtų atidžiai pasidomėti pardavėju, siūlomu produktu, turimais sertifikatais ir licencijomis.

Pasak kitos Lietuvoje investicinį auksą sertifikuojančios įmonės „9999 LT“ vadovės Ingos Tamošaitienės, investicinį auksą rekomenduotina pirkti tik iš šia veikla užsiimančių specializuotų bendrovių. „Patartume visuomet prašyti licencijų bei aukso autentiškumą ir nuosavybę patvirtinančių dokumentų. Tik tuomet galėsite būti tikri, jog įsigijote tikrą ir vertingą investicinio aukso luitą“, - akcentavo I. Tamošaitienė.

Prabavimo rūmų direktorius E.Mitkus primena, kad brangių papuošalų nereikėtų pirkti turguose, iš neaiškių įmonių ar pavienių asmenų. Ketinamą įsigyti produktą visuomet galima atnešti patikrinti į Prabavimo rūmų filialus, kurie yra didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

 


Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



2017 01 13 09:44     #36324
 There is visibly big money to recognise about it. I assume people made sure great items within attributes in addition.

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital