Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

AB „ALITA“ akcininkai pritarė įmonės vardo keitimui

Spekuliantai.lt | 2010-06-11 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1104
Raktiniai žodžiai: Alita, AB „ALT investicijos“
AB „ALITA“ akcininkai pritarė įmonės vardo keitimui Visuotinis AB „ALITA“ akcininkų susirinkimas šiandien pritarė įmonės valdybos siūlymui keisti investicine veikla užsiimančios bendrovės pavadinimą

 
„Prekės ženklą valdančios įmonių grupės rezultatai gerėja, tuo tarpu investicijų Serbijoje perspektyvos lieka miglotos. Vardo keitimas ne tik padės tiksliau įvardinti veiklas, bet ir apsaugos puikiai rinkoje žinomą prekės ženklą nuo galimo neigiamos informacijos poveikio“, - pažymėjo AB „ALITA“ generalinis direktorius Vytautas Junevičius.

Akcininkai įmonės vadovybę įgaliojo įregistruoti naują vardą ir naują bendrovės įstatų redakciją.

Šių metų vasarį Serbijos respublikos iniciatyva buvo nutraukta AB „ALITA“ valdomos Serbijos alaus daryklos AD „Beogradska industrija piva“ (BIP) privatizavimo sutartis ir Serbijos Respublikos akcijų fondui buvo perduotos AB „ALITA“ įgytos BIP akcijos. Manydama, kad tokie veiksmai prieštarauja investuotojo interesams, AB „ALITA“ šių metų gegužės 12 dieną išsiuntė oficialų pranešimą Serbijos Respublikos Vyriausybei, kuriuo inicijavo oficialias derybas dėl galimo ginčo. Jeigu jo nepavyktų išspręsti draugiškų derybų būdu, bendrovė svarstys galimybę imtis atitinkamų teisinių veiksmų dėl tokio ginčo sprendimo. Kol kas derybos nėra pasistūmėjusios.

Apie grupę:

2009 m. spalio 7 d. buvo baigtas AB „ALITA“ atskyrimas, kuriuo buvo pertvarkyta AB „ALITA“ veikla, nuo Bendrovės investicinės veiklos atskiriant visą gamybos veiklą, kuri nėra susijusi su investicine veikla. Atskyrimo eigoje buvo sukurtos dvi atskiros bendrovės, kurių pavadinimuose minimas prekės ženklas „ALITA“, t.y. AB „ALITA“ (kuri vykdo, plėtoja ir kontroliuoja tik investicinę veiklą, susijusią su užsienio įmonių akcijomis); ir Įmonių grupė „ALITA“, AB (kuri sukurta atskyrus nuo AB „ALITA“ visą gamybinę veiklą su šiai veiklai priskirtu turtu, teisėmis ir pareigomis ir kuri toliau vykdo, plėtoja ir kontroliuoja tik gamybinę veiklą, bei veiklą, susijusią su turimomis Lietuvos įmonių akcijomis). Įmonių grupė „ALITA“, AB, tiesiogiai ir netiesiogiai valdo tris dukterines bendroves: AB „Anykščių vynas“, UAB „ALITA DISTRIBUTION“, UAB „VILKMERGĖS ALUS“.

Daugiau informacijos:
Vytautas Junevičius
Generalinis direktorius
Tel.: (315) 57243

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital