Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dž. Sorosas. Rytų Europa – pirmoji kandidatė eilėje pagalbai iš Tarptautinio valiutos fondo gauti.

Spekuliantai.lt | 2010-06-09 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1240
Raktiniai žodžiai: Sorosas, TVF, PIIGS
Dž. Sorosas. Rytų Europa – pirmoji kandidatė eilėje pagalbai iš Tarptautinio valiutos fondo gauti. Labai įdomu skaityti metų senumo pranešimus. Štai Dž.Sorosas daugiau nei prieš metus kalbėjo, kad Rytų Europos šalys bus pirmosios, kurioms reikės sku

 Labai įdomu skaityti metų senumo pranešimus. Štai Dž.Sorosas daugiau nei prieš metus kalbėjo, kad Rytų Europos šalys bus pirmosios, kurioms reikės skubios pagalbos. Deja, atsitiko priešingai. Šiuo metu kalbama apie PIIGS problemas, o ne apie Rytų Europą. Nors ir užsimenama, kad rytinių periferijų problemos persimes į „stabilius“ Vakarus.
Reikia pastebėti, kad dabar matome, kad atsitiko atvirkščiai. Tik po PIIGS problemų įvardijimo ir priimtų gelbėjimosi priemonių apie problemas prabilo Vengrija. Periferija jos nepavadinsi, bet tai jau Rytų Europa.
Visas metų senumo tekstas:
„Didžiojo dvidešimtuko“ (G20) aukščiausio lygio susitikimo, prasidėsiančio 2009 m. balandžio 2 d., išvakarėse Dž. Sorosas kvietė šalių lyderius neapsiriboti „dorovingais“ pareiškimais, o imtis konkrečių veiksmų, kad būtų stabilizuota padėtis periferinėse šalyse, perduoda Reuters.

Rytų Europa – pirmoji kandidatė eilėje finansinei pagalbai iš Tarptautinio valiutų fondo (TVF) gauti. Tokią nuomonę kovo 31 d. išsakė žymus verslininkas Džordžas Sorosas Londone.

Rytų Europos šalių ekonomikų būklė analitikams kelia didelius būgštavimus ir daug kur daro spaudimą euro kursui. Ekspertai baiminasi, kad smarkus ES Rytų narių ekonominės padėties blogėjimas gali „nusitempti“ paskui save į krizės sūkurį ir stabilias Vakarų Europos ekonomikas, kadangi pastarųjų bankai aktyviai vystė savo atstovybes būtent Rytų kryptimi.

ES aukščiausio lygio pagrindinių Europos šalių lyderių susitikime Briuselyje jau buvo pritarta Europos antikrizinio fondo lubas į euro zoną neįeinančioms šalims kelti du kartus – iki 50 mlrd. Eurų. Šis ypatingasis fondas skirtas ES narėms, neįeinančioms į euro zoną ir turinčioms sunkumų su mokėjimo balansu. Daugiausiai turimos omenyje Rytų Europos šalys, patiriančios didžiausius sunkumus.

Praėjusią savaitę, duodamas interviu Britanijos spaudai, Dž. Sorosas pareiškė, kad ir Didžioji Britanija dabartinės krizės sąlygomis galėtų kreiptis pagalbos į TVF.

 

Šaltinis: Pagal užsienio spaudą paruošė Forex.LT

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital