Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Verslo pardavimo subtilybės

vygis | 2010-03-04 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1664
Raktiniai žodžiai: parduodu verslą
Verslo pardavimo subtilybės “Parduodu verslą” – tokia mintis, esant palankioms sąlygoms, gali tapti tikrai sėkmingu sprendimu, tačiau norint, jog tai nesibaigtų nesėkmingai, tu

“Parduodu verslą” – tokia mintis, esant palankioms sąlygoms, gali tapti tikrai sėkmingu sprendimu, tačiau norint, jog tai nesibaigtų nesėkmingai, turime žinoti visas verslo pardavimo subtilybes. Verslo pardavimo procesas yra sudėtingas ir neretai užsitęsiantis apie 6 mėnesius. Taip pat yra ir keli skirtingi verslo pardavimo būdai.

Svarbu pastebėti, jog priklausomai nuo įmonės juridinio statuso, verslas gali būti  parduodamas skirtingose rinkose. Verslą galime parduoti arba vertybinių popierių rinkoje, arba privačių sandorių rinkoje. Šios dvi rinkos skiriasi savo pagrindiniais bruožais – parduodamos bendrovės dydžiu, pardavimo laiku, parduodamos bendrovės dalis bei parduodamos įmonės finansinė būklė.

Apsisprendus, kurioje rinkoje norime parduoti bendrovę, taip pat reikėtų pasirinkti ir verslo pardavimo būdą.  Parduoti verslą galime keliais būdais : tiesioginių derybų būdu bei uždaro ar viešo aukciono būdu. Jeigu siekiame užtikrinti sandėrio konfidencialumą, geriausia rinktis yra derybų būdą. Tačiau derybų keliu nėra užtikrinama didžiausia sandorio vertė, kadangi derantis tik su vienu potencialiu pirkėju nėra konkurencijos. Konfidencialumas taip pat užtikrinamas ir uždaro aukciono metu, o čia esant daugiau potencialių pirkėjų, atsiranda konkurencija – dėl to yra užtikrinama didesnė pardavimo vertė nei derybų metu. Viešo aukciono metu konfidencialumas nėra užtikrinamas, tačiau čia konkurencija yra didžiausia, tokiu būdu pasiekiama ir didžiausia pardavimo vertė.

Taigi, kaip matome, pasirinkimas kaip parduoti verslą yra didelis. Visi verslo pardavimo būdai turi savo privalumų, tačiau taip pat turi ir minusų, todėl prieš ištariant „parduodu verslą“ vertėtų apgalvoti visus tolimesnius etapus, kuriuos turėsite įgyvendinti.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital