Verslo pirkimo procesas

vygis | 2010-02-18 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1600
Raktiniai žodžiai: perku verslą
Verslo pirkimo procesas Norint pradėti savo verslą neretai tenka į tai investuoti daug laiko ir pinigų, o tuomet neretai ilgai laukti kol investicijos atsipirks ir verslas „įsiv

Norint įsigyti verslą, gali atrodyti, jog užtenka sau pasakyti „perku verslą“ ir pradėti ieškoti dominančių pasiūlymų. Deja, procesas yra kur kas sudėtingesnis, todėl norint geriausio rezultato, verta išsinagrinėti šio proceso subtilumus.

Kokie faktoriai daro įtaką verslo pirkimui? Visų pirma, tai yra dominančio verslo būklė – paprastai norima pirkti įsibėgėjusią įmonę, kurios darbas jau yra tapęs efektyviu. Kitas faktorius, galintis lemti įmonės pirkimą, yra numatomas verslo augimas, jo pozicijos rinkoje gerėjimas bei konkurencijos mažėjimas.

Pagrindiniu tikslu įsigyjant įmonę dažnai tampa siekis ateityje susigrąžinti investicijas. Turbūt svarbiausias dalykas, kurio siekiama, norint įsigyti įmonę, yra nusipirkti itin vertingą verslą už mažiausią įmanomą kainą. Todėl prieš pradedant pirkimo procesą reikėtų atlikti ir planuojamų įsigyti verslų analizę, jog maždaug galėtume orientuotis į kainą.

Kuomet naudinga yra pradėti įsigijimo procesą? Visų pirma, tai neturėtų būti skubotas sprendimas, to reikėtų imtis jeigu neberandama kokiais kitais būdais galima būtų pasiekti užsibrėžtus tikslus. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į padėtį rinkoje: rinkoje turėtų būti  įmonių, kurias potencialiai galime įsigyti, ir jų pirkimas atneštų apčiuopiamą naudą. Taip pat svarbu įsitikinti, jog įsigyjimo kaštai nebus didesni už įsigyjamos įmonės kainą. Jeigu visi kriterijai atitinka situaciją, galite drąsiai tarti „perku verslą“.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital