Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Blogiausi rinkimai Volstrito istorijoje?

Spekuliantai.lt | 2012-11-15 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1451
Raktiniai žodžiai: bankai, biržosa, ekonomika, finansai, investicijos, JAV, Obama, prezidentas, rinka, rinkimai, Volstrytas
Blogiausi rinkimai Volstrito istorijoje? Blogiausi rinkimai Volstrito istorijoje?

Billas Clintonas ir George’as W. Bushas siekė finansinių apribojimų mažinimo, Barackas Obama išgelbėjo Volstritą 2008 m., o 2010 m. buvo išrinktas bankams palankesnis Kongresas, rašo „Quartz“. Tačiau ką Volstritui atnešė 2012 metai?

Elizabeth Warren, Harvardo mokslininkė bei finansų prižiūrėtoja buvo išrinkta į JAV senatą. Ji vadovaus Vartotojų finansų apsaugos agentūrai – bankų priežiūros įstaigai, kurią išrado pati E. Warren. Ji taps pagrindine JAV finansų sektoriaus priežiūros formuotoja.

Kitas bankų kritikas – kontroversiškas demokratų atstovas Alanas Graysonas – grįžta į tarnybą po dviejų už borto praleistų metų. Jis taip pat negailės nemalonių žodžių ir įstatymų Volstrito veikėjams.

Jis sujungė jėgas su respublikonu Ronu Paulu ir privertė audituoti JAV federalinį rezervą. Tikimasi, kad jis ir toliau kurs naujas kompensacijos, skaidrumo ir bankų elgesio taisykles. Be to, A. Graysonas yra žiniasklaidos numylėtinis, tad lengvai gauna dėmesio savo idėjoms.

Paskutinis kirtis bankams buvo Baracko Obamos perrinkimas. Jis buvo geriausias Volstrito draugas 2008 m., tačiau po to tapo pagrindiniu priešu. Finansų sektorius aktyviai priešinosi B. Obamos kampanijai, tad neverta tikėtis, kad jis turės kokią nors balso teisę sprendžiant, kas bus kitas iždo sekretorius ar kas valdys priežiūros institucijas, kurs būsto reformą ar tiesiog apsaugos dabar egzistuojančias palankias įstatymo spragas.

Tiesa, verta atkreipti dėmesį, kad Volstritas dažnai nežino, kas jam geriausia. Istorija vis dėlto byloja, kad akcijų biržos geriau pasirodo valdant demokratams.

 

Ekonomika.lt

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital