Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Didžiausias verslo akseleratorius „StartupHighway“ pradeda antrąjį verslų vystymo etapą

Spekuliantai.lt | 2011-10-27 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1495
Raktiniai žodžiai: Verslas, StartUp
Didžiausias verslo akseleratorius „StartupHighway“ pradeda antrąjį verslų vystymo etapą Didžiausias verslo akseleratorius „StartupHighway“ pradeda antrąjį verslų vystymo etapą

 Šią savaitę prasidėjo antrasis verslo akseleravimo programos „StartupHighway“ etapas, kuriame dalyvauja pradedančių verslininkų komandos iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos. Šiame etape jauni verslininkai intensyviai sieks suformuoti savo produktą arba paslaugą.

Tris mėnesius trunkančios „StartupHighway“ pradedančių verslų vystymo programos pirmajame etape buvo gryninamos verslų idėjos ir koncepcijos. Tai komandoms padėjo įgyvendinti keliasdešimt patyrusių verslininkų iš Lietuvos ir Europos, atlikusių mentorių vaidmenį. Pasak programos „StartupHighway“ vadovo Roko Tamošiūno, po pirmojo etapo komandos jaučiasi daug drąsiau ir labiau tiki savo verslo idėjos sėkme.

„Per 16 darbo dienų programoje dalyvaujančias komandas konsultavo per 50 patyrusių verslininkų iš Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Makedonijos, Ispanijos, Danijos, Estijos, Latvijos bei kitų pasaulio šalių. Dalyvių teigimu, jiems tai buvo itin naudinga patirtis, o gautos žinios daug ką pakeitė: paskatino permąstyti bei ištobulinti verslo koncepcijas. Antrajame etape pradedančių verslininkų komandoms organizuosime mokymus, kuriuose jie įgis specifinių vadybos, kokybės užtikrinimo bei produkto valdymo žinių”, - teigia R. Tamošiūnas.

Pasak jo, antrojo etapo eigoje taip pat bus rengiami specialūs seminarai, kuriuose jaunų verslininkų komandos ne tik gaus naudingos informacijos komunikacijos, prekės ženklo kūrimo ir panašiomis temomis, bet ir bandys padėti viena kitai.

„StartupHighway“ programai talkinančio banko „Finasta“ vadovo Andriaus Barščio teigimu, programoje dalyvaujančias komandas ir toliau konsultuos patyrę verslininkai.

„Patraukliai suformuoti produktą ar paslaugą yra nelengva užduotis. Tad pradedančių verslų komandas ir toliau konsultuos patyrę verslininkai, kurie net pasibaigus mentoriavimo etapui, nepalieka komandų ir noriai joms padeda“, - teigia A. Barštys.

„StartupHighway“ - Vidurio ir Rytų Europos regione didžiausia naujų verslų skatinimo programa, paremta mentorių konsultacijomis bei finansine pagalba pradedantiems verslą. Programos tikslas - intensyviai išvystyti verslą nuo idėjos iki pirmųjų pajamų ir pasiūlyti tolimesnės plėtros pagalbą. Šioje pradedančių verslų vystymo programoje dalyvausiančias komandas konsultuoja daugiau kaip 70 Lietuvos ir užsienio verslininkų. Programos investuotojų indėlis į jaunas įmones turėtų neviršyti 50 000 Lt, o už ją numatoma prašyti iki 10 proc. akcijų steigiamuose projektuose.

Daugiau informacijos:
Rokas Tamošiūnas, „StartupHighway“ bendraįkūrėjas ir vadovas. Tel.: +370 65642424

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital