Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Verslo krepšelis 6.001 Lt – skubėkite pasinaudoti! :)

Spekuliantai.lt | 2011-05-30 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 7263
Raktiniai žodžiai: Verslas, verslo krepšelis
Verslo krepšelis 6.001 Lt – skubėkite pasinaudoti! :)

 

Įvairių rajonų informaciniuose leidiniuose skaitome straipsnius su skambiomis antraštėmis:
SIEKIANTIEMS PRADĖTI VERSLĄ – 6000 LT VERTĖS VAUČERIAI; „Versli Lietuva“ atvyksta į Alytų jau šiandien!
; PIRMŲJŲ VERSLO METŲ PASLAUGŲ KREPŠELIŲ ČEKIAI JAU DALIJAMI; Paslaugų „krepšelis“ pradedančiam verslininkui ir t.t.

Mes (FINITA), kaip ir kitos įmonės, užsiimančios verslo kūrimo, įmonių pirkimo ir pardavimo, buhalterinės apskaitos paslaugomis, su dideliu susidomėjimu sekėme ir laukėme vyriausybės aktyviai reklamuotos verslo skatinimo programos įgyvendinimo, džiaugėmės – dabar tai užderės įmonių, oi tai turėsim darbo, nespėsim steigti lietuviams ir užsieniečiams įmones, teikti jiems su verslo vystymu susijusias paslaugas, bus gera visiems gyventi ir klestėti kartu su atsigavusia Lietuva… Po to stebėjome, kaip vienas po kito lieka neįgyvendinti arba atidėti neribotam laikui jų garsūs pažadai ir šūkiai. Jeigu ir buvo kas padaryta, tai pavėluotai, o reklama turbūt kainavo daugiau, nei projektai atnešė naudos valstybei. Nieko nuostabaus, pasakytų Artūras, juk jie tie patys „bolševikai“, jie juk sau dirba už mūsų pinigus.

Vienas iš tų neįgyvendintų vyriausybės pažadų – ekonomikos skatinimo programos priemonė “verslo krepšelis”, kurią vos ne kiekviename interviu reklamavo D. Kreivys. Kiek prisimenu, pagal jo ir kitų vyriausybės atstovų dalinamus pažadus priemonė turėjo būti „paleista dirbti“ jau 2010 m. pradžioje, vėliau buvo žadama – 2010 m. balandį. Sakau – „neįgyvendinta“, kadangi, pasirodžiusi 2011 m., ši priemonė visiškai neatitiko tų reklaminių šūkių ir verslininkų lūkesčių. Buvo žadėta, kad iš nemažos sumos – 6000 litų „verslo krepšelio“ naujai iškeptas verslininkas galės apmokėti BŪTINIAUSIAS savo pradedamo verslo išlaidas („tikslinė parama įmonėms pirmaisiais verslo metais&ldquo – biuro paslaugų, nuomos, dalį mokesčių, buhalterinės apskaitos ir kitų panašių išlaidų. Dabar atrodo, kad tiek dirbę, valdžios vyrai sugebėjo nupaišyti penktoko lygio projektą. Ką galima nusipirkti už tą ilgai lauktą nuostabų „verslo krepšelį“? Sunkiai tveriam juoku – gali gauti 1 pašto dėžutę, atsispausdinti 100 lapų, nuskenuoti 100 lapų, nusiųsti faksu 20 lapų, gauti 1 nemokamą el.pašto dėžutę, naršyti internete 50 valandų, taip pat gauti iki 50 val. konsultacijų, 24 val. mokymų. Štai ir viskas, už šiuos 6000 litų mes, o manau ir kiti pradedantys verslininkai, kaip tik šias “nuostabias” paslaugas ir įsigytumėme, jei tik mums būtų leista pasirinkti  – jau prunkščia FINITA kolektyvas… Faksu 20 lapų – pasakykit, kam aš siųsiu tuos faksus, nebent močiutei sveikinimą su Kalėdom? Po 100 lapų spausdinto ar skenuoto rašto – dėl tiek tikrai verta kulniuoti į artimiausią kaimo „verslo centrą“. Be to, kaip rašoma „Versli Lietuva“ DUK – „Spausdinimo, skenavimo, interneto prieigos, fakso siuntimo paslaugos per ketvirtį suteikiamos ne daugiau kaip po 25 % bendro jų kiekio“, t.y. per ketvirtį gali atsispausdinti net 25 lapus ir nuskenuoti net 25 dokumentus – tokiems dokumentų kiekiams būtinai reikės tame pačiame kaime, kuriame spausdinsi verslo dokumentus, nusipirkti blizgantį portfelį  . Elektroninio pašto dėžutė - šiais laikais didis deficitas! Gerai, kad pasitaikė proga gauti nemokamai, t.y. nusipirkti iš “verslo krepšelio”  ! Internete 50 valandų – aišku, kad dauguma protingų verslininkų geriau pasirinks važiuoti į gretimo rajono verslo centrą pasėdėti prie interneto, nei nemokamai naudosis juo viešosiose bibliotekose, kavinėse, savo namuose, darbe, kur internetas ir taip yra… Apie akivaizdžią naudą kažkokių konsultacijų ir mokymų neaiškiomis kryptimis ir temomis jau net nesvarstome, imam ir tiek, net nesidomėsim kas ten per dėstytojas mus mokys, koks skirtumas, juk reikia išnaudoti tą sunkų “verslo krepšelį”!

Turbūt šiai nuostabiai “verslo krepšelio” priemonei ir jos poveikiui ekonomikai ištirti vyriausybės GALVOS iš biudžeto apmokėjo brangų mokslinį tyrimą, aišku nepigiai kainavo priemonės reklama, o kiek brangiai apmokamų specialistų dirbo ir dirba prie šio projekto įgyvendimo. Tiek, kiek išleista, įtariu, net ir paramos neišdalins…

Nenuostabu, kad dažnai girdime pažįstamus verslininkus sakant – nesiruošiu mokėti jokių mokesčių šiai valstybei, geriau jau dirbsiu nuostolingai, nei mano pinigus švaistys nepelnytoms valdininkų premijoms ir “švogerių” projektams…

Kad neapšauktų melagiais ar šmeižikais, paknaisiojom google, kur, aišku, nerasim D. Kreivio ir kitų skatinimo plano „veidų“ pažadų per televiziją, bet galima rasti ištraukas iš įvairių dienraščių straipsnių, cituojančių vyriausybės, D. Kreivio ir kitų valdininkų pažadus, taip pat ištraukas iš Ekonomikos skatinimo plano įgyvendimo ataskaitos, vyriausybės nutarimo dėl 2011 metų veikos prioritetų ir kitų šaltinių:

 

 

Priemonei „Pradėk verslą“, skatinant užsiimti individualia veikla arba steigti verslo įmonę, per 2010 metus norima skirti apie 1 mln. litų. Dar viena priemonė – 6000 litų pirmųjų verslo metų „krepšelis“ naujai įmonei – turėtų taip pat paskatinti naujų įmonių steigimąsi.

 

 

Svarbi priemonė norintiems kurti savo verslą – 6000 litų „krepšelio“ pirmiems verslo metams programa. Naujoms įmonėms suteikdami pradinę subsidiją, palengvinsime verslo pradžią. Programoje yra ir kitų verslo sąlygas lengvinančių priemonių. Aišku, jos sėkmė priklausys nuo finansavimo. Šiais metais turėtume skirti mažiausiai 1 milijoną litų ir paremti maždaug 200 įmonių įsikūrimą.

 

 

Nuo 2010 metų pradžios kiekviena naujai steigiama įmonė gaus paslaugų „krepšelį“ iki 6000 litų, už kurį galės pirkti mokymo, konsultacines paslaugas ir, galbūt, susimokėti dalį mokesčių, tačiau „krepšelius“ ketinama dalyti tik verslumo skatinimo renginių „Versli Lietuva“ metu. Šiuo metu VšĮ „Eksportuojančioji Lietuva“ vykdo pradedančiųjų verslininkų konsultavimo ir biuro paslaugų pirkimą tarptautinio atviro konkurso būdu.

 

 

Iki 6000 litų pirmųjų verslo metų krepšeliai naujai įsteigtoms įmonėms

 

Siekdami paskatinti naujų įmonių kūrimąsi, verslumo skatinimo renginių „Versli Lietuva“ regionuose metu 2011 m. pavasarį ketiname dalinti kvietimus gauti iki 6000 Lt vertės pirmųjų verslo metų krepšelius naujai įsteigtoms įmonėms. Priemonei numatoma skirti nuo 3 iki 6 mln. Lt. Verslo krepšelį sudarys tikslinė parama įmonėms pirmaisiais verslo metais, t. y. biuro paslaugos, konsultavimas ir mokymai verslo pradžios klausimais: dokumentų tvarkymo ir apskaitos, darbo teisės, sutarčių sudarymo, buhalterinės apskaitos, licencijų, leidimų gavimo, verslo finansavimo, paramos verslui, verslo planų rengimo, pareiginių nuostatų rengimo, tinkamo įmonės pristatymo, reklamos, komercinių pasiūlymų rengimo, pardavimo organizavimo ir eksporto pagrindų, informacinių technologijų naudojimo. Tikimasi, kad ši priemonė paskatins iki 1000 naujų įmonių įkūrimą.

 

 

Verslumo skatinimas ir jaunimo užimtumo didinimas –„Įgyvendintas viešųjų paslaugų teikimas, suteikiant iki 6 tūks. LT vertės pimųjų verslo metų krepšelį (taikant “vaučerio” sistemą: krepšelis skiriamas įsteigtai naujai įmonei) konsultacijoms, mokymams, biuro paslaugoms, verslumo skatinimo renginiams“

 

Gardžiai pasijuokęs, FINITA kolektyvas sumojo – geresnę už vyriausybės per 2 metus sukurtą verslo skatinimo priemonę mes galime sukurti per vieną vakarą. Visa tai turėtų kainuoti… Kiek gi tai kainuotų… tikrai mažiau, nei vyriausybės skiriami 3-6 milijonai. Pagaliau apskaičiavome – tai turėtų kainuoti apvalų nulį mokesčių mokėtojų pinigų, kadangi mes šią priemonę įgyvendinsime savo ir/arba rėmėjų lėšomis. Paklausite – iš kur pinigai? O kas sakė, kad tos paslaugos brangios? Artūras pasakytų – Jums tik „pudrina smegenis“ 

 

 

Pristatome Jums ekonomikos ir verslo skatinimo priemonę – FINITA „verslo krepšelis“ !

 

Priemonės aprašymas:

 

Neslėpsime, kad, kuriant priemonės aprašymą, naudotas projekto “Versli Lietuva” Iki 6000 litų pirmųjų verslo metų krepšelio aprašymas, tačiau tik tam, kad mūsų priemonės dalyviams galėtumėme suteikti geresnes sąlygas ir naudingesnes paslaugas. Tuo galite įsitikinti sulyginę mūsų siūlomas nemokamas paslaugas ir aprašymą, esantį adresu http://www.verslilietuva.lt/files/files/PDF/cekiuduk.pdf. Priemonės FINITA „verslo krepšelis“ dalyviai – pradedantys verslininkai, steigiantys/įsigyjantys naują įmonę ir naudojantys visiems reikalingas buhalterio paslaugas. Dalyviais gali būti pilnamečiai, turintys asmens dokumentą. Vienas dalyvis, skirtingai nuo vyriausybės priemonės, gali steigti/įsigyti neribotą kiekį įmonių ir gauti neribotą kiekį nemokamų paslaugų paketų. Jokie čekiai nedalinami keistų renginių, primenančių sektų susibūrimus, metu – kiekvienas norintis gali užsiregistruoti priemonės FINITA „verslo krepšelis“ dalyviu, susisiekęs FINITA oficialiais kontaktais.

Kad tikrai neapsirikti teikiant geresnes nemokamas paslaugas dalyviams, prie vyriausybės “suprojektuoto” verslo krepšelio paslaugų tiesiog pridedame dar po 1 nemokamą paslaugą – taip garantuotai mūsų priemonė bus naudingesnė. Priemonės FINITA „verslo krepšelis“ dalyviams teikiamų nemokamų paslaugų paketas – iki 50+1 val. konsultacijų, 24+1 val. mokymų, virtualaus biuro paslaugos: pašto dėžutė – 1+1 vnt., adreso suteikimas korespondencijai – 1+1 vnt., spausdinimas – 100+1 lapas, skenavimas – 100+1 lapas, fakso siuntimas – 20+1 lapas, el. paštas – 1+1 vnt., interneto prieiga – 50+1 val. (3060 min.)

Nemokamų paslaugų paketą dalyvis gali išnaudoti per 12+1 mėnesių laikotarpį nuo įmonės įregistravimo/įsigijimo dienos.

 

Priemonės FINITA „verslo krepšelis“ įgyvendinimas:

 

  1. Iki antradienio, 2011-05-17, rezervuosime VĮ Registrų centre pavadinimą UAB “Verslo krepšelis” ir netrukus įsteigsime tokią įmonę – čia kad linksmiau būtų ir tam, kad parodyti, jog įmonės įsteigimas nėra brangi ar sudėtinga procedūra, kai pasirenki tinkamą pagalbininką

  2. Mūsų biure, esančiame Vytauto g. 28, Vilniuje, skiriame atskirą kompiuterį ir multifunkcinį įrenginį (spausdinimui, skenavimui) – kopijuokit, skenuokit į sveikatą. Interneto – nors samčiu samstykit, tik reikės valandas bent apytiksliai užfiksuoti. Nebijokite, priemonių nepritrūks. Jeigu atsiras daug norinčių pasinaudoti priemone, pastatysime daugiau kompiuterių ir multifunkcinių įrenginių, užteks visiems…

  3. 2 pašto dėžutės jau kabo – po vieną kiekviename mūsų biure Vilniuje, jei pritrūks – dar pakabinsim 

  4. Adresai korespondencijai – pasirinkti galėsite iš kelių skirtingų mūsų biurų bei kitos paskirties patalpų

  5. El. pašto dėžutės – suteiksime kiekvienam pageidaujančiam po 2, jei labai reikės, tai ir daugiau pridėsim

  6. Mokymai, konsultacijos – jas ir taip teikiame nemokamai visiems savo klientams. Pritrūkus laiko ar kompetencijos, samdysime papildomus konsultantus, tikėsimės nemokamos pagalbos iš prisidėsiančių mokymus ir seminarus organizuojančių įmonių. Mainais – geras vardas ir puiki reklama

  7. Fakso mes nenaudojame, taigi čia didžiausia problema. Bet ką gi, teks peržengti per save ir įjungti šią, dulkių sluoksniu apugusią, priemonę. Faksuokite, ką jau padarysi 

  8. Papildomos nemokamos paslaugos – priemonės dalyvius nuolat vaišinsime kava, arbata su medumi, leisime nemokamai skaityti žurnalus apie verslą bei senus laikraščius. Nemokamai juokausime ir šypsosimės. Leisime įkvėpti ir iškvėpti. Aišku, apribojimai bus – tiek tai kartų per ketvirtį!

 

Jeigu mūsų įgyvendinama ekonomikos skatinimo priemonė FINITA „verslo krepšelis“ sulauks itin didelio populiarumo, prižadame išsinuomoti papildomas patalpas, kuriose tilptų daugiau kompiuterių ir kitų priemonių norintiems išnaudoti savo „verslo krepšelį“.

Kviečiame bankus, privačius investuotojus, IT paslaugų, konsultacijų ir mokymų įmones, reklamos firmas bei visus kitus norinčius prisidėti prie primonės FINITA „verslo krepšelis“ įgyvendinimo. Juk kiekvienam pradedančiam verslininkui reikalingos bankų, reklamos, IT ir kitos paslaugos, tiesiog būtinas aplinkinių paskatinimas, palaikymas ir gera nuotaika. Tai neabejotinai atneša naudą visiems…

 

Linkime visiems sėkmės versle!

 

FINITA – Verslas lengvai!

 



Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital