Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

SEB bankas platins su Skandinavijos šalių įmonių akcijomis susietas obligacijas

Spekuliantai.lt | 2011-04-18 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1167
Raktiniai žodžiai: SASO
SEB bankas platins su Skandinavijos šalių įmonių akcijomis susietas obligacijas SEB bankas nuo balandžio 14 dienos pradeda platinti dvi naujas obligacijų emisijas, kurių pelningumas priklausys nuo Skandinavijos šalių įmonių akcijų v

 SEB bankas nuo balandžio 14 dienos pradeda platinti dvi naujas obligacijų emisijas, kurių pelningumas priklausys nuo Skandinavijos šalių įmonių akcijų vertės pokyčių. Dvejų metų trukmės obligacijų bus galima įsigyti eurais iki balandžio 28 dienos.
„Skandinavijos regiono makroekonomikos tendencijos yra teigiamos – Tarptautinis valiutos fondas tikisi, kad Danijos, Norvegijos ir Švedijos ekonomika šiemet kils atitinkamai 2,3 proc., 1,8 proc. ir 2,6 procento. Įmonės, su kuriomis susietos šios obligacijos, yra vienos didžiausių Skandinavijos laivybos, aliuminio gamybos ir finansinių paslaugų sektoriuose. Nepaisant spartaus pasaulio akcijų kainų kilimo pastaraisiais metais, šių įmonių akcijų kainos dar nėra pasiekusios 2007 metų lygio“, – sakė SEB banko Finansų rinkų departamento direktorius Rolandas Sungaila.

Dvejų metų trukmės obligacijų emisijos bus platinamos po 100 eurų ir 103 eurus. Jei visų akcijų, su kuriomis susietos šios obligacijos, vertė investavimo laikotarpio pabaigoje nebus sumažėjusi, investuotojai, įsigiję po 100 eurų platinamų obligacijų, galės gauti apie 9,2 proc. obligacijos nominaliosios vertės priemoką, o įsigiję po 103 eurus platinamų obligacijų – apie 17,5 proc. obligacijos nominaliosios vertės priemoką už visą investicijos laikotarpį.

Obligacijų galima įsigyti SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar naudojantis internetu. Prieš priimant sprendimą investuoti į šias obligacijas, klientams siūloma susipažinti su ne nuosavybės vertybinių popierių prospektu ir gauti išsamesnės informacijos apie šių finansinių priemonių ypatumus, naudą ir rizikos veiksnius. Tai galima padaryti visuose SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar banko interneto svetainėje www.seb.lt.

SEB bankas yra su akcijomis susietų obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 258 su finansinėmis priemonėmis susietų obligacijų emisijas, kurių nominalioji vertė –1,150 mlrd. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę bankas 2011 m. balandžio 12 d. užėmė 53,70 proc. šalies rinkos.

Daugiau informacijos:
Arvydas Žilinskas
SEB banko ryšių su žiniasklaida vadovas
Tel. (8 5) 268 1198, 8 687 04 052
E. paštas [email protected]

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital