Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

“Žemaitijos pieno” akcininkams siūloma balsuoti dėl prieštaringų sprendimų

Spekuliantai.lt | 2011-03-21 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1435
Raktiniai žodžiai: Žemaitijos pienas, Investuotojų asociacija
“Žemaitijos pieno” akcininkams siūloma balsuoti dėl prieštaringų sprendimų Verslininko Algirdo Pažemecko kontroliuojamo “Žemaitijos pieno” akcininkams siūloma balsuoti dėl prieštaringų sprendimų – naujos akcijų emisijos i

 Vilnius, kovo 21 d. Verslininko Algirdo Pažemecko kontroliuojamo “Žemaitijos pieno” akcininkams siūloma balsuoti dėl prieštaringų sprendimų – naujos akcijų emisijos ir akcijų supirkimo, įspėja Investuotojų asociacija.
„Siūlymas supirkti savo akcijas rodo, kad bendrovė lyg ir turi perteklinių pinigų, kuriuos norėtų grąžinti akcininkams. Tačiau tam prieštarauja siūlymas leisti naują akcijų emisiją, rodantis, kad bendrovei reikia kapitalo plėtrai“, - sakė Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Tomas Pilipavičius.
Pasak jo, „Žemaitijos pienas“ turi vieną stipriausių balansų pieno perdirbimo sektoriuje – įmonės trumpalaikis turtas 2010 metų pabaigoje sudarė 119 mln. litų ir viršijo visus įsipareigojimus, siekusius 68 mln. litų.
„Rinkoje baiminamasi, kad nauja akcijų emisija leidžiama ne plėtrai, o tam, kad pagrindinis akcininkas pigiai pasididintų savo dalį įmonėje“, - sakė T. Pilipavičius.
„Žemaitijos pieno“ kapitalizacija penktadienį siekė 117 mln. litų, o grynasis pelnas 2010 metais – 19 mln. litų. „Dėl investuotojų baimių, kad pagrindinis akcininkas priima tik sau naudingus sprendimus, „Žemaitijos pieno“ akcijos yra gerokai pigesnės nei kitų Lietuvos pieno perdirbimo įmonių“, - tvirtino T. Pilipavičius.
Jo teigimu, didžioji dalis rinkos dalyvių gerai prisimena smulkiesiems akcininkams nenaudingą „Žemaitijos pieno“ reorganizavimą 2004 metais, kai nuo įmonės buvo atskirta biržoje nekotiruojama „Žemaitijos pieno investicija“. Tuomet „Žemaitijos pienas“ gynėsi nuo jo akcijas pirkusio „Rokiškio sūrio“.
2011 metų balandžio 8 dieną vyksiančiame „Žemaitijos pieno“ akcininkų susirinkime taip pat siūloma balsuoti dėl transporto bloko ir laboratorijos atskyrimo.
Investuotojų asociacija yra didžiausia smulkiuosius investuotojus vienijanti organizacija Lietuvoje. Investuotojų asociacija užsiima jų teisių gynimu bei atstovavimu, organizuoja renginius nariams, kurių metu siekiama ugdyti investuotojų kompetenciją ir suvokimą apie finansų rinkas.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital