Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Zeitgeist - The movie. Komentarai, nuomones

reax
Rašyti privačią žinutę

218 žinutės
( +80 / -29 )

Parito, gal gali trumpai kas tam video?

As siuo metu turiu per leta interneta, tad deja negaliu paziureti. Jei trumpa (labai trumpa, kad laiko negaisti) versija sudomins, noreciau paziureti po keliu dienu kai turesiu greitesni interneta.
Chikirap
Chikirap
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +86 / -82 )

ikelem ZEITGEIST:ADDENDUM i spekuliantu video, galit per cia ziureti
----------------------------------------------------------------------
Juoda Balta
seven
Rašyti privačią žinutę

67 žinutės
( +12 / -4 )

ikelem ZEITGEIST:ADDENDUM i spekuliantu video, galit per cia ziureti
Per kur "cia" ziureti?
Chikirap
Chikirap
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +86 / -82 )

http://www.spekuliantai.lt/video.php?id=68
----------------------------------------------------------------------
Juoda Balta
Delirijus
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės
( +1 )

Aš ko gero truputėlį atsilikęsnuo pasaulio, nes filmus Zeitgeist ir Zeitgeist: Addendum pasižiūrėjau tik visai neseniai, bet jie mane tikrai sudomino. Permetęs akimis diskusiją, nusprendžiau pakomentuoti viską, kas "užkliuvo už akies". Suprantu, kad tikrai neskaitysite visko, ką parašiau, taigi sunumeravau ir pavadinau pastraipas, kad perskaitytumėte tai, kas jus domina.

1. Religija
Kaip jau buvo minėta, faktai apie religijas yra lengvai interpretuojami ir nepaisant to, kad žmonės yra linkę priimti autoritetingų asmenų citatas kaip tiesą, visa, ką išsiaiškinsime apie Jėzaus ir visų kitų dievų istorijas, tai bus tik interpretacijos. Esminis dalykas, kurį norėjo pasakyti filme apie religiją (bet skyrė jam gerokai mažiau laiko, nei "š" malimui), yra tai, kad religija yra masių valdymo priemonė, todėl turėtume jai nepaklusti, o mąstyti savo galva.

2. 9/11
Manau, kad neapsimoka dar kažką rašyti ir įrodinėti, kad WTC buvo planuotai susprogdinti, nes daugybėje šaltinių pateikiama daugybė įrodymų, kad viskas vyko lygiai taip ar bent beveik taip, kaip pateikta filme Zeitgeist, o tie, kurie mano priešingai, paprasčiausiai tingi gilintis į įrodymus, jiems tai nesvarbu, taigi jiems daug paprasčiau sutikti su oficialia versija.
http://blip.tv/file/306082/
apie twin towerius, ishsami analize, bent jau man pasirode labai logiska.
3. Karai
O pateikiamos karu versijos is viso crazy... pagal tokia teorija iseitu kad iki FED sukurimo nebuvo karu.. Zalgirio musis turbut vyko todel kad Jogailai ir Vytautui reikejo prasukti kardu bizniuka..
Niekas filme neteigė, kad visus karus dėl pelno sukelia bankininkai ir verslininkai, tiesiog jie iš nedidelių konfliktų padaro ilgai besitęsiančius karus, nes siekdami pelno remia abi puses. Filme tiesiog vaizdžiai iliustruojamas posakis "kai du pešasi, trečias laimi" ir tokiu būdu norima paprotinti žmones, kad jie nespręstų konfliktų karinėmis priemonėmis, nes didelė tikimybė, kad žalą darysime ne tam, kas kaltas, o tam, su kuo mus norima supriešinti.

4. Perdėtas įtikinėjimas
Filmas bando remtis istoriniais faktais, tačiau yra vienpusiškas iki negalėjimo. Net jei ir jame tiesos, tai ko gi jinai verta, kai bandoma klausytis tik vienos pusės?
Naudojami spec. efektai, garsai, kad geriau iteigti "faktus". Zodziai sakiniuose deliojami NLP (kas nezino tai -neurolingvistinis programavimas) metodika.
Šiaip, jei filme būtų tikri faktai atskleidžiami, tai kokio velnio jo kūrėjams griebtis visų tų psichologinių triukų? Parodei, pasakei ką norėjai, ir viskas. Kas patikės, kas nepatikės. O hipnozė tai jau nešvarus reikalas.
Šiame filme ir aš pastebėjau įvairias įtaigos priemones ir manęs tai nesužavėjo, nes man asmeniškai būtų buvę daug maloniau žiūrėti visapusišką faktų apžvalgą, tačiau, kadangi kitas požiūris yra diena iš dienos grūdamas mums į smegenis visomis įmanomomis priemonėmis, taigi, norint atremti tai, tenka taip pat naudoti įvairias įtaigos priemones.

5. Klaidinga informacija
Pažiūrėjau pradžią: dar viena "Davinči kodas" versija. Tai yra netiesa, arba nevisai tiesia įforminta taip, kad įtikinti mases, t.y. tiesos ir tikrų faktų imitacija.
Sakote, kad Zeitgeist, tai tik dar viena faktų interpretacija? Taip, tai dar viena faktų interpretacija. Sakote, kad tai netiesa? O kas tada yra tiesa? Iš kur jūs tikri, kad tai, ką rodo televizija, rašo laikraščiai, knygos, sako mokslininkai yra tiesa? Juk daugybė mokslininkų atlikinėdami skirtingus ekperimentus gauna skirtingas išvadas apie tą patį ir tik visa tai palyginus prieinama bendros, tuo metu logiškiausiai atrodančios, išvados, kuri ateityje gali būti ir paneigta.
Kai atsirado internetas, visoks pseudomokslinis šlamštas ir sudėtingų dalykų paprasti paaiškinimai išplito todėl, kad nebeliko kaip redaguoti ir akivaizdžių nesąmonių, neatitinkančių minimalių mokslinių kriterijų, turinčių elementarių klaidų, į viešumą neleisti.
Mano manymu yra labai sveikintina, kad išplito "visoks pseudomokslinis šlamštas", nes dabar žmonės gali patys atsirinkti kas yra tiesa, o kas ne, o ne šventai tikėti tuo, kas pateikiama per kontroliuojamas žiniasklaidos priemones.

6. FED galios išpūtimas
Bet kodel filmo autoriai nepamini, kad absoliuti FED pelno diduma (bijau sumeluoti, bet paciam FED lieka keli procentai, kad palaikytu savo veikla, t.y atlyginimai, tyrimai etc) pervedama i US Treasury (JAV izdas) - 100% valstybinei institucijai??
Va čia pakomentuoti man trūksta informacijos, taigi norėčiau paprašyti kokių nors nuorodų bent į porą skirtingų šaltinių, nes norėčiau tuo pasidomėti.

7. Vaikinukas, slapyvadžiu Zeitgeist
Jis labai ryškiai pasižymėjo bandydamas "atremti" kitų argumentus, taigi nusprendžiau ir jį paminėti. Mano manymu, filmas Zeitgeist kaiptik ir kovoja prieš tokį žmonių požiūrį. Filmas Zeitgeist siekia priversti žmones mąstyti, diskutuoti, vertinti gaunamą informaciją, o ne tikėti kuo nors aklai ir liepti kitiems tuo tikėti.

8. Nieko negalime padaryti...
yra du variantai: arba tai teisybe, arba ne. Panagrinekim abu variantus:
1. Tai nera teisybe, visa si teorija issigalvojimas. Tai nera prasmes ir gilintis i ja, viskas ok.
2. Tai tiesa. Bet is principo nei as nei kas kitas negalim nieko padaryti..
Aš manau, kad visada galima ką nors padaryti. Ir manau, kad pradėti reiktų nuo visuomenės švietimo ir privertimo galvoti savo galva. Nes, kol didžiąją dalį visuomenės sudarys tokie asmenys, kaip "kolega" zeitgeist, kuris nėra pasiruošęs išklausyti kitų nuomonės ir yra linkęs kažkuo aklai tikėti vietoje to, kad bandytų ką nors suprasti, tol pasaulį valdys tie, kas valdo tokias įtikinėjimo sistemas, kaip religija, žinasklaida, švietimo sistema ir t.t. Turiu omenyje, kaip manote, kas atsitiktų, jei per žinias paskelbtų, kad mokslininkai ištyrė, jog Gubernijos aluje yra hormonų, kurie itin padeda potencijai?

Beje, kadangi mane tikrai sudomino filme dėstomos temos, nusprendžiau ne tik paplepėti, bet ir pabandyti ką nors padaryti. Taigi, parašiau visą šį tekstą norėdamas surasti bendraminčių. Būčiau labai dėkingas, jei visi kuriuos taip pat sudomino filmas Zeitgeist ne tik kaip filmas, bet ir kaip požiūris į pasaulį, atsakytų į mano komentarus [email protected] arba mintis.nzn.lt
Varle25
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės
( +3 / -3 )

del rugsejo 11 dvyniu griuties, dabar klausausi ta filma, neziuriu, vertimas rusiskas... sprogimas, vienas sprogimas... visur girdimi sprogimai, jei netgi matosi viduri pastato, tai neaiskinkit, kad staiga atsitrenke lektuvas pilnas zmoniu, visi zuvo, issilyde, o pasai, atspaudai ir kraujo megineliai nusileido i ftb rankas?! tipo cia teroristu pasai, o tas kamikadze sedi savo namuose kur nors Jutoj ir akis isvertes stebisi is kur jie turi jo duomenis, jei jis net lektuvo valdyt nemoka Vat, kazkos pareigunas, politikas ar atsakingas asmuo susimeto ir saukia, kad perspejimu apie rengiama ispuoli negavo! tai ka veikia karines pajegos, zvalgyba ar kas ten saugo tuos strateginius objektus... Pentagona taip pat atakavo lektuvas, bet jis issilyde, istirpo, isgaravo... kur cia matot teisybe? n ebtikiu nei Amerika, nei amerikonias, nei Bushu, nes tas tai isvis avinas... stebekit jo israiska, kai klauso zurnalistu uzduodamu klausimu, jis nieko nesupranta.... Jis maiso veikejus Ne Binladenas, o Huseinas... aj... nenusisnekekit brangieji, jei smegenys jau uzterstos masiniu informavimo priemoniu, jei jums neitikinamai atrodo kitoks pasaulis, nupiestas ne pagal jusu norus... tai tikekit dievu ir gal jis jus uzsikels ant debesu, kad neskaudintu tokia baisi neteisybe kvaili trumpaprociai...

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital