Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Svarbus Klausimas!

Gutis
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Trys broliai is mamos gavo palikima brangios zemes X hektaru.
Vienas brolis yra protingesnis uz kitus ir nori tos zemes savininku but tik jis vienas.Kadangi kaip jau minejau jis protingesnis,todel pasieme kitus brolius (tie du like broliai alkoholikai)i teisma del zemes nuosavybes atsisakymo (nes tiems dviems broliams joms nereikia,jiems reikia tik bonkos)ir jie pasirase sutarti kuria patvirtino teismas,kad jos atsisako.Ir dabar tas brolis turi x zemes uz limonus litu.
Kai visa tai ivyko!Sita bloga zinia suzinojo tu 2 broliu sunus,ir jie nori kad ta x zeme butu aprasyta jiems,nes jie manau irgi turejo teisia i palikima.Beje tie 2 broliai nestabilios psichikos yra,bet jie niekur nesigyde nera jokiu yrasu kad sirgo.Bet parasai padeti del atsisakymo.

Klausimas - Ar imanoma per teisma pakeisti,jau ivykusi procesa.?

Jei kazko nepaminejau,klauskit?

Laukiu pamastymu sia tema.
Aciu.
Now Or Never
Mindzio
Mindzio
Rašyti privačią žinutę

957 žinutės
( +55 / -24 )

Nebent irodytum kad gobsusis brolis jega priverte atsisakyti palikimo... Siaip reikalas labai sunkus nes gudrusis brolis lengvai sugebes manipuliuoti 2 alkoholikais kai tik suzinos apie bylos pradzia pries ji .. :wink
Emini-Systems.com
Smulkus Investorius
Rašyti privačią žinutę

55 žinutės
( +2 / -5 )

Kol parasiau savo zinute, ziuriu Mindzio pakomentavo. Is dalies teisingai, bet nevisai. Be jegos, gali buti ir apgaule pvz. O reikalas sunkus visai ne del to, kad gudrusis ir gobsusis brolis tures galimybe manipuliuoti dviem alkoholikais ( 2 atsisake palikimo broliai procese galetu dalyvauti per atstova/us), o del visai kitu priezasciu. Cia mano zinute - " Gutis, temos ar klausimai forumuose tampa svarbus tik tada, jei tai rupi ne vienam zmogui, o daugeliui. Man asmeniskai Jusu problema su zeme yra visiskai nesvarbi, kaip, manau , ir kitiems. Jus tuo tarpu spekuliantu puslapyje bandote spresti juridinius klausimus, kitaip tariant, norit uz aciu gauti tai, kas kainuoja pinigus. Todel Jusu zinute/sukurta tema turetu buti trinama. Gera valia galiu pasakyti, kad yra imanomas proceso atnaujinimas, jau isiteisejusio nutarimo pakeisti negalima. Proceso atnaujinimas galimas tik esant tam tikroms salygoms. Pradekim nuo to, kad broliai atsisake ne zemes nuosavybes ( kurios jie neturejo), o teises priimti palikima, o taip pat yra tokie protingumo, saziningumo ir tt principai, kurie Jusu atveju tinkamai interpretuoti butu labai svarbus. Del to, kas turi teise i palikima skaitykit CK, tada nereiks nieko manyti, zinosit tiksliai. Ir kodel Jus sprendziat, kad 2 broliai yra nestabilios psichikos, jei jie niekur niekada nesigyde ir nebuvo pripazinti neveiksniais/ribotai veiksniais? Jus psichiatras ir Jusu issilavinimas ir kvalifikacija igalina duoti atitinkama isvada? Jei zeme tikrai verta milijonu, turbut yra imanoma bandyti judinti sita reikala, bet jei Jums gaila keliu tukstanciu litu kvalifikuoto teisininko konsultacijai arba ju neturite, paprasciausiai susitaikykite su esama situacija. Teistis brangu, tuo labiau atnaujinti procesa."
Gutis
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Aciu JUMS uz pamastymus situo klausimu.
Bandysiu spresti sita reikala.
O dabar galite trinti tema jeigu reikia!
Now Or Never
juozukas
Rašyti privačią žinutę

76 žinutės

teoriskai imanoma, praktiskai - ne.
jackes
Rašyti privačią žinutę

76 žinutės
( +2 / -6 )

o tai tu is tu broliu ar vienas is brolio vaiku
Dariuks
Rašyti privačią žinutę

429 žinutės
( +24 / -5 )

To Gutis
Šiaip tai advokatai tam yra ir už koncultaciją ima apie 100 lt. Be to truputį mažokai info apie patį teismo procesą, nes tai yra svarbiausia.
Pirma. Paveldėjimo klausimai tvarkomi per notarą. Teisme tai vyksta tuo atveju, kai yra ginčas. Pagal tave tai ginčo nebuvo, o jie neva teisme turto atsisakė. Keistas atvejis sakyčiau. Gal ten koks turto dalies nustatinėjimas buvo ar pan.?
Antra. Tokio dalyko kaip savo dalies atsisakymo kito giminaičio naudai, nėra. Galima atsisakyti savo pretenzijų, ginče dėl turto ir pan. O šiuo atveju broliams turtas galėjo priklausyti arba pagal testamentą, arba jei jo nebuvo pagal įstatymą (CK).
Trečia. Jeigu teigsim, kad paveldėjimo procedūra pas notarą įvyko, tai kiti broliai norėdami atsisakyti savo dalies kieno nors naudai, ją tiesiog dovanoja, pasirašydami dovanojimo sandorį ir tam vėl gi užtenka notaro.
Atsižvelgiant į tai, nelabai aišku, ko ten jie į tą teismą ėjo? Šiaip tai ginčyti teisme galima daug kokius sandorius ir veiksmus, bet reikia žinoti visą paveldėjimo procedūros eigą, esmę...
Smulkus Investorius
Rašyti privačią žinutę

55 žinutės
( +2 / -5 )

Dariuks, panasu, kad Gutis savokai " teismas" suteikia tokia pat prasme kaip didele dalis tautos savokai " valdzia", t.y labai isplestai. Teismas=teisine sistema, viskas ten buvo paprasciau, gudrusis brolis nusivede kitus brolius pas notara, tie pasirase atsisakyma priimti palikima, gavo po buteli ir issivaiksciojo visi patenkinti. Vienintelis skirtumas tai, kad gudrusis isejo suprates ka gavo, o kvailesni isejo nesuprate ko neteko, ir, manau, notaras nepersistenge jiems tai aiskindamas. Cia gi aiskiai svieciasi nesaziningumo principas, neteisetas praturtejimas ir pan, koroce tingiu plestis, cia verta butu plesytis jei zeme tikrai labai vertinga, nes pavargsi irodinedamas.
Mantas_fx
Mantas_fx
Rašyti privačią žinutę

214 žinutės
( +35 / -27 )

Po pasirasymo pas notara del palikimo atsisakymo, yra kazkos laikotarpis kai gali persigalvoti. Gal kokia pora savaiciu, ar menesis. nepamenu.

Bet kurio atveju cia jau velu
Zita
Rašyti privačią žinutę

26 žinutės
( +2 )

Gal tie močiutės anūkai nepilnamečiai?

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital