Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Spekuliantų sveikata

Kolibris
Rašyti privačią žinutę

34 žinutės
( +10 )

Šį kartą negaliu nesutikti su aferisto nuomone ir nuoroda į straipsnį apie skanaus maisto svarbą.
Esu visiškai įsitikinęs, kad daugeliu atvejų organizmas pasirenka tai, kas jam labiausiai reikalinga. Jeigu sugebame jam duoti tai, ko jis nori, o ne tai ką randame šaldytuve, ar kam taikomos nuolaidos parduotuvėje ..., tai galima nepergyventi, kad maitinamės nesveikai.
Manau yra svarbu (to nepaminėjo straipsnio autorius) pajausti kas mums šiuo momentu būtų skanu, dar prieš pradedant gaminti maistą ar užsisakant restorane siūlomus patiekalus. Tada dar jusliniai organai nevaldo mūsų norų.
Bet net ir tada, kai pradedi valgyti, neišklausęs savo organizmo poreikių, yra labai svarbu jausti malonumą. Tada vis tiek gausi maksimalią naudą.
Ilgainiui organizmas prisimena kada ir kokio pojūčio jam reikia, kad jaustis gerai. Tame pojūtyje užsiprogramuoja konkretūs patiekalai su savo maistinių medžiagų buketu.
Organizmas taip pat prisimena, kokio patiekalo konkrečioje situacijoje jam nepakaks, kad jis jaustųsi maloniai. Tada ir labai sveiki (teoriškai) patiekalai nustumiami į šoną.
Kita vertus organizmas gali labai aiškiai pasakyti, kad kažkoks maistas jam yra labai reikalingas, nors jo svarbos mitybai mums dar niekas neįkalė į galvą.
Prisiminiau tai atitinkantį pavyzdį iš savo gyvenimo. Dar tais laikais, kai parduotuvėse neturėjome visokių "Miuslių" ir reto lietuvaičio racione buvo galima aptikti avižas, aš paragavau avižinių dribsnių "Herkules", kuriais buvo šeriami gyvuliai. Pakramsnojau jų saują, sausų, nevirtų, be jokio paskaninimo- nors ir neįprastas skonis, bet patiko. Po kiek laiko nusprendžiau pakartoti. Vėliau pabandžiau užsipilti pienu ir palaukti, kol išmirks- dar labiau patiko. Nuo to laiko avižų dribsniai yra neatsiejama mano raciono dalis, nors aplinkiniai juokdavosi, kad maitinuosi, kaip arklys- sakydavo, kad tuoj žvengti pradėsiu. Dabar jau daug kalbama apie avižų naudą ir daug kam yra įprasti sausi pusryčiai su avižomis, nors mano organizmui jie kažkaip užsiprogramavo ne kaip pusryčiai, o kaip patiekalas 1 h prieš miegą ir aišku ne kasdien, o tada kai pats jų užsinoriu. Ir valgau juos ne todėl, kad sveika, o todėl, kad man skanu ir organizmas jaučia poreikį. Va taip va ...
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

...Apetitas, skonis, asmeninė pajauta nueina į dešimtą planą!
Dabar protas diktuoja apetitui, skoniui, vidinei pajautai!
...Nataraj yra vienas iš tų, kuriam atitiko Ajurvedos patirtis, (kol kas) ir jis nuoširdžiai agituoja aplinkinius...
...O ar prisimenate kada buvo madoje mityba pagal savo vidinius pojūčius?
Kodėl tokia mityba pagal apetitą, skonį ir savo asmeninę pajautą neateina į madą?...
Apetitas, sonis, asmeninė pajauta ir yra viena iš mano mitybos principų . Taigi aš sutinku su tavim, Aferiste... Tik, kad tai suprastum turi patirti kas yra apetitas, kas yra asmeninė pajauta ir kas yra skonis. To ir moko Ajurveda. O atrodytų kam to mokytis, juk viskas mums duota gimus, iš gamtos... Iš savo ir savo konsultuojamųjų patirties drįsiu paneigti šį stereotipą. Kodėl?
Pardėkime analizuoti situaciją nuo savęs, bet prieš atsakydami sau pridėkime ranką prie širdies - nemeluokime - nieks čia pažymių nerašys .
- Kada paskutinį kartą valgėme išalkę, tai yra kada pas mus paskutinį kartą buvo apetitas?
- O kokio platumo yra mūsų supratimas apie skanu? Kiek mes žinome skonių? Ar tik supermarketų/ greito maisto restoranų daugiausiai siūlomus saldu-sūru ar daugiau - aštru, kartu, rūgštu, sutraukiantis? Mano įsūnis, kai tik susipažinome žinojo tik vieno tipo maistą - virtinukus... Ir viskas kas buvo ne tokios formos, ne tokios spalvos, ne tokio kvapo, ne tokio skonio buvo ... neskanu. Kadangi esu prievartautojas, tai įvedžiau vieną taisyklę - paragauti po truputį turi visko, o vėliau valgyti gali ką nori. Jūs nepatikėsite ant kiek prasiplėtė jo mitybos asortimentas, ant kiek sumažėjo neskanu... Tiesa po tokio mano žmonos manęs išlepinimo pastaruosius porą metų neskaniai nevalgiau (na nebent viešosjo maitinimo įstaigose). Viskas priklauso ant kiek sąmoningai valgai, kaip jauti į tave ateinančią gyvybinę šviežio maisto energiją, įvairiausius skonius, poskonius. Bet šių pojučių žodžiais neaprašysi - tokius dalykus tenka patirti asmeniškai.
-Apie vidinę pajautą jau rašiau...
Manau geriausias teisingos mitybos įvertinimas yra ... sveikata. Jei Aferistas sveikas, Bitutė sveika, Kolibris sveikas, Agata sveika, tai ir puiku, tai reiškia mes maitinamės tinkamai. Na o jei kartais trumpam sunegaluojame ir sugebame vien koreguodami maistą pagyti juk irgi neblogai - paliekam laisvesnias rankas gydytojams gydyti rimtesnius ligonius.
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

...Kita vertus organizmas gali labai aiškiai pasakyti, kad kažkoks maistas jam yra labai reikalingas, nors jo svarbos mitybai mums dar niekas neįkalė į galvą.
... Dabar jau daug kalbama apie avižų naudą ir daug kam yra įprasti sausi pusryčiai su avižomis, nors mano organizmui jie kažkaip užsiprogramavo ne kaip pusryčiai, o kaip patiekalas 1 h prieš miegą ir aišku ne kasdien, o tada kai pats jų užsinoriu. Ir valgau juos ne todėl, kad sveika, o todėl, kad man skanu ir organizmas jaučia poreikį. Va taip va ...
Jei Kolibri ne prieš pateiksiu savo pastebėjimus (jau pateikiu )
Šiais laikais labai retas atvejas, kai organizmas labai aiškiai ką nors pasako - aplink per daug triukšmo, kuriam atsispirti reikalinga tam tikri filtrai. O kaip žinoti kokius filtrus užsidėti, kad savo organizmo žinojimo nesugadinti? Va čia žmonės ir ieško autoritetingų žinių... Kadangi matyt esi spekuliantas, tai reiškia, kažkiek pragmatikas... ar siūlytum savo vaikui šiuolaikinio guru dietą? Aš ne, čia aš nenoriu rizikuoti , kaip kad investuojant...
Sausos avižos... Pagal ajurvedą nėra nei gerų nei negerų produktų. Viskam yra savas laikas (metų laikas, paros laikas, žmogaus savijauta ir galimos ligų rizikos) ir kiekis. Aš nevalgau sausų avižų jei už lango pučia vėjai ir yra šalta - tuo aš nedidinu savyje vatos (gali pradėti sausėti oda, kietėti viduriai,...). Aš nevalgau išmirkusių piene avižų jei už lango lyja ir yra šalta (gali padidėti gleivių...). Aš nevalgau avižų vakarais, nes avižos, kaip grūdinės kultūros duoda daug energijos - o kam man energija valanda prieš miegą?
O skanu ir organizmas jaučia poreikį tai du skirtingi dalykai... Tikrasis poreikis atsiranda tada, kada dingsta skanu - neskanu. Skanu - neskanu - tai liežuvio darbas. Bet kokį dabar tau neskanų produktą per trumpą laiką galima padaryti skaniu ir atvirkščiai... Gyvenime turbūt teko tokius fokusus patirti. Tad statyti savo mitybą ant skanu-neskanu man asmeniškai jau svetima, kaip kad svetima statyti namą ant smėlinių pamatų...
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

...P.S. Ir aš negalvoju,kad tu turi tikslą makaronus kabinėti kitiems.Tu pats sau kabinėjiesi makaronus.
Manau ne tik versle verta prisiminti posakį, kad - Jei darai, kaip visada, tai ir turi kaip visada.
Tikrai Agata nežinau tavo patirties įvairiuose mitybos bandymuose. Bet jei tu tvirtini, kad tavo požiūris į mitybą yra tavo sveikatos ir gyvybinės energijos pagrindas, tai ir puiku. Aš išmėginau įvairias dietas (dieta turiu omenyje mitybos taisykles) ir laisvai renkuosi ajurvedinį požiūrį į mitybą . Bet jų turbūt yra visokių ir geresnių ir tokių pačių ir prastesnių ir labai blogų....
Bet ... kai tau taip gerai sekasi NT, kad net finansų ir laiko pritrūksta, ar tu ieškai ko nors dar geresnio, ar skini prinokusius vaisius? Aš neieškau - paprasčiausiai stengiusi išvalgyti visą puodynę grietinės iki dugno... Juk toks pastovumas nėra jau taip blogai ar ne?
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

...Dietos,manau,yra reikalingos nutukusiems žmonėms - nutukimas yra tam tikrų ligų priežastis ir gali sukelti kai kam nepilnavertiškumo kompleksą dėl estetikos.
Bandžiau paaiškinti, kad dieta, tai nėra stereotipas nutukusiems gydyti Dieta - tai tavo mitybos principai. Kadangi kiekvieno žmogaus tiek kūno, tiek proo sveikata tam tikra (bet didele ) dalimi priklauso nuo mitybos, tai kiekvienas žmogus turi žinoti kokia mityba ir kada jam yra priimtina. Šiuo metu Lietuvoje yra problema su tuo, nes pavyzdžiui vaikai mato tėvų įpročius, reklamines minutes ir pakankamai toli yra atsidūrę nuo prigimtinio žinojimo. O sisteminių žinių apie sveikatą niekas nebeperduoda, nes tai nonprofit. Juk išlikti sveikam nieko nekainuoja, tik truputį valios, sąmoningumo... O kam reikalingas sąmoningas ir valingas žmogus - vartotojas? Maximoms? Eurovaistinėms? Poliklinikoms? Ligoninėms? Laidojimo biurams?
Mano manymu tokie pavadinimai, kaip Sveikatos Apsaugos Ministerija, ar laida "Sveikata" turėtų būti keičiami į Ligų Ministerija ir "Liga"
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Agata
Rašyti privačią žinutę

1492 žinutės
( +237 / -563 )

Vyksta verslas, vieni serga, kiti lobsta!
Per švelniai vadinate.Aš panaudočiau žodį genocidas.
Laida nėra absoliutus blogis - ten pakankamai daug švietėjiškos informacijos,kalba gana kompetentingi asmenys.Kartais ir pažįstamą veidą pamatau.Nėra jų tikslas apgaudinėti žmonių, kas link pačios sveikatos.
Uogelės yra liaudžiai nematomoje vietoje.Ir finansavimas to pagrinde yra užsienio.Net gydytojams čia yra sudėtinga atskirti pelus nuo grūdų,o ir noro nėra...Kad arklys dirbtų,jam reikia duoti avižų...
Keistai man tai iš pradžių atrodė.Tačiau,kai supratau,kad tai vyksta visame pasaulyje...kokia prasmė piktintis?Ne atskiro žmogaus jėgoms pakeisti sistemą.Na ir rinkos žaidimuose kažkas vyksta - žinote...o ar piktinsitės,ar ne,kas nuo to pasikeis?Žinote,bet vistiek lendate...Gyvenimas nėra paprastas.
Bitute
Bitute
Rašyti privačią žinutę

908 žinutės
( +92 / -44 )

Kai vieni serga, kiti lobsta, viskas normalu, kas ko siekia, tai ir turi. Kitas reikalas kai yra tiksliniai sargdinama, (maistas, papildai, vaistai) o reklamos aukų buvo ir bus.
Teisingai, sveikata nekainuoja beveik nieko, kainuoja gydymas.
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Sveiki, gerbiamieji,

Kadangi šiomis dienomis ne vienam teko pagroti ant nervų, o beto po truputį įsibėgėja gripai, tai rekomenduoju:

Visų mūsų gerbiamas žymus politologas, rašytojas Algimantas Čekuolis, aplankęs bene visą pasaulį ir bendravęs su daugybe, taip pat ir iškiliausių žmonių, po dalyvavimo keliuose mūsų organizuotuose Ajurvedos seminaruose, kuriuos vedė daktaras Partap Chauhan, pasakė "Šitą žmogų Lietuvos žmonės turi išgirsti"...

Kviečiame pasiklausyti šių žmonių pokalbio šį sekmadienį, 16.30 val. LTV laidoje "Popietė su Algimantu Čekuoliu".
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
EX
Rašyti privačią žinutę

101 žinutės
( +1 )

ziuresim ta laida.
Bitute
Bitute
Rašyti privačią žinutę

908 žinutės
( +92 / -44 )

Spekuliantų tarpe manau ne mažai akiniuočių. Kaip prižiūrit akis?
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Spekuliantų tarpe manau ne mažai akiniuočių. Kaip prižiūrit akis?
Akių sveikatinimas

Skaitant "Šivanandos integrali joga" man įstrigo mintis, kaip jis, Svamis rūpindavosi savo sveikata. Jis rūpinosi tuo, kas jam svarbiausia jo gyvenime - akys ir balsas.
Panašiai ir mes galime nusistatyti kokių organų funkcionavimas yra esminis mūsų gyvenime - tame tarpe darbe. Pvz. jei investuojame, tai be gero regėjimo ir be mūsų rankų būtų apsunkintas naudojimasis kompiuteriu... Taigi Nr1 - akys, Nr.2 dešinė (kairė) ranka turi veikti nepriekaištingai. Aišku galima (ir reikia ) suabejoti tokiu teiginiu, bet... šiuolaikiniame pasaulyje norime ar ne mums beveik neįmanoma palaikyti idealų viso kūno lygį...(pajamų uždirbimas, mokesčių mokėjimas, šeima, pomėgiai atima beveik visą mūsų laiką, kada gi rūpintis savimi?) Jei realiai pradėti rūpintis savimi, tai, mano patirtimi, reikia gyventi vienam ir dar miške , tada lieki pats su savimi, su savo kūno, proto ir sielos sveikatinimu ir taškas . Realiame gyvenime turime rinktis - į ką turime investuoti savo laiką, siekiant palaikyti idealų lygį, o ką turime tik lengvai, bendru viso organizmo sveikatinimu, prižiūrėti...
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Vėjas
Rašyti privačią žinutę

10 žinutės
( +1 )

Perskaičiau keliolika pirmų puslapių, bet atsakymo neradau, taigi noriu paklaust, ar jūs ajurvedininkai valgot žuvį, kiaušinius, o gal dar ir pieno produktų nenaudojate?
Tai jūs vegetarai, ar veganai?
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Perskaičiau keliolika pirmų puslapių, bet atsakymo neradau, taigi noriu paklaust, ar jūs ajurvedininkai valgot žuvį, kiaušinius, o gal dar ir pieno produktų nenaudojate?
Tai jūs vegetarai, ar veganai?
Kadangi "ajurvedininkai" nesinaudoja konkrečiomis dogmomis, o tik tuo, kas jiems padeda išlikti sveikiems kūno, proto ir sielos lygmenyje, tai kiekvienas žmogus, kuris bando pritaikyti ajurvedos išmintį ( nes ayus - gyvenimas, veda - žinojimas) renkasi savo mitybos racioną pagal savo asmeninę kūno struktūrą, pagal savo regioną, kuriame gyvena, pagal savo veiklos pobūdį, pagal tuometines gamtos sąlygas, pagal savo sąmoningumo lygį, pagal...
Iš vienos pusės ayurvedos mokymas yra universalus, iš kitos unikalus. Todėl vienintelio teisingo atsakymo nėra . Iš vienos pusės yra tik bendri principai, iš kitos pusės yra unikalus žmogus, kuris labai originaliai tuos principus pritaiko savo gerovei.
Tai kaip daugybos veiksmas. Iš vienos pusės yra vieno skaičiaus su kitu dauginimo principai, tačiau pasinaudojus tais principais kiekvienas dauginame tokius skaičius, kurie mums reikalingi .
Todėl, galėčiau pasakyti tik už save, bet tai jokiu būdu nėra vientelis teisingas sprendimas ir tuo labiau jis neturi turėti jokios įtakos kitų sprendimams.
Esu vegetaras - nevalgau mėsos, žuvies. Per velykas valgau kiaušinius . Pieno produktus pilnai naudoju (aišku stengiuosi maksimaliai šviežius ir kuo mažiau "sugadintus" konservantų). Svogūnus ir česnakus naudoju tik gydymo tikslams. Kava, juoda arbata, alkoholis ir tabakas mano organizmo nebėra reikalaujamas.
Tokios mitybos reikia konkrečiai mano gyvenimiškai situacijai, nes aš jau kažkiek pažįstu savo kūno/proto/sielos reakcijas į įvairias dietas ir pasirenku labiausiai man tinkančią. O kuri geriausiai mums tinka? Tai ta, kad tiek valgymo metu, tiek po valgio, tiek sekančią dieną mes jaučiamės sveiki ir laimingi.
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
minha
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +4 / -1 )

o kuo svogunai ir cesnakai nusikalto, kad jie tik gydymosi tikslais naudojami ?
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

o kuo svogunai ir cesnakai nusikalto, kad jie tik gydymosi tikslais naudojami ?
Jie nekalti . Bet kiekvienas maisto produktas yra tuo pačiu ir vaistas. Kiekvieno suvalgyto maisto produkto savybės įtakoja ir mūsų kūno/proto/sielos savybes. Lengviausiai ta patikrinti žemiškai - praktiškai - prisivalgius česnakų - ne tik jūsų burna, bet ir prakaitas turės specifinį kvapą . O jei rimtai - mūsų gyvenimas ir taip yra labai judrus, audringas, neramus. Deja, siekiant priimti kuo sąmoningesnius sprendimus tiek investavime, tiek namų ūkyje, tiek šeimoje reikalingas ramus protas, kitaip atsiranda investavime nuostoliai, smarki reakcija į juos, neūkiškumas buityje, nervingumas šeimos santykiuose. Taigi svogūnai ir česnakai turi tokias savybes, kurios tolina mus nuo sąmoningo mąstymo, nuo Dieviško mąstymo... Bet jei žmogus yra slogioje būsenoje, tinginiauja, nieko nenori veikti, tai tiek česnakai, tiek svogūnai tokiam žmogui gali padėti išeiti iš šios amebinės būsenos...
Taigi nieko vienareikšmiškai negalima pasakyti tas gerai, o tas blogai - kiekvienu atveju yra konkretus žmogus...
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Bitute
Bitute
Rašyti privačią žinutę

908 žinutės
( +92 / -44 )

Supratau, kad spekuliantų tarpe akiniuočių nėra? Galiu įmesti nuorodą kaip "nunulinti minusą". Pati tai darau. Per savaitę minusą sumažinau 0,75 Yesss
Dede Vania
Rašyti privačią žinutę

56 žinutės
( +3 / -2 )

Bitute, pasidalink savo patritimi kaip kovoji su minusu? pats nesioju akinius jau ilga laika...
snapas
snapas
Rašyti privačią žinutę

792 žinutės
( +81 / -54 )

Ai, aš ir į žvakes žiūrėdavau, ir tibetietiškus akių pratimus dariau, ir motyvacines knygas skaičiau, tipo „išmeskite savo akinius į šiukšlių dėžę“. Ir - kaip minusas, taip minusas (ypač portfelyje ).

Bet linką, Bitute, vis tiek numesk! :con
Kuo jautis senyn, tuo ragas kietyn!
Bitute
Bitute
Rašyti privačią žinutę

908 žinutės
( +92 / -44 )

Žvakių ir kuriamosios vizualizacijos čia tikrai nepakanka, taip dūrinausi ne vieną mėnesį. Bet po 20 metų akinius nusiimti po savaitės darbo-apsiverkiau. Visi pamatė kokios žydros žydros mano akys-JĖGAAAAAA.
Myliu Ždanovą. MYYYYLIUUUUUUUUU

http://www.torsunov.ru/video.htm
Ten Ždanovo paskaitą apie akis atsisiūskit.
Bitute
Bitute
Rašyti privačią žinutę

908 žinutės
( +92 / -44 )

http://www.pravdu.ru/lessons/jdanov/
Dar čia galit, gal paprasčiau.
ieškau anglų kalba. Na kaip jūs, kaimiečiai, nesuprantat rusų
kam visai nepavyks-atvažiuokit pas mane, viską išdėstysiu pati, ne veltui biologiją ir gabalą medicinos baigiau.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital